Kanal D ile Ay Yapım'ın Uzaklaşması Hangi İhtimale Yakın?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yakup09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yakup09

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
5,651
Puanı
1,049
Bilindiği üzere, her sene dizilerinin başarılığıyla gündeme gelen Kanal D bu sene aksine dizilerinin başarısızlığı ile gündemden inmiyor. Tercih ettikleri projelerin yanlışlığına değinmiycem, asıl husus Kanal D ile AY YAPAIM'ın neden arasının açıldığı ?

1. İHTİMAL ; 2011 yılın da yayın hayatına giren Kuzey Güney, başlamadan büyük ses getirmişti. Dizi beğenilmesine rağmen Muhteşem Yüzyıl'ın karşısında hiçbir grupta varlık gösteremedi. Çok bile dayanan kanal yönetimii flaş bir kararla Merhamet dizisini Çarşamba PT-1'e , Kuzey Güney'i ise pt-2'ye koymuştu. Bu durum ise kuzey Güney'e daha çok yaradı ve pt-2 de ciddi oranda rakamlarını yükseltti.. Lakin bir Ay Yapım dizisinin bu kararla İtibar Yönetimini zedelemesi arayı açabilecek 1. şık.

2. İHTİMAL ; Beren Saat.. Türkiye'nin en büyük yıldızı, Aşk-ı Memnu , Ftamagül'ün suçu ne ? gibi dizilerle reyting rekorları kıran, perşembelerin zirvesine oturan Beren Saat; yeni bir diziyle ancak bir D Yapım dizisiyle döndü. 4 sene üst üste Ay Yapımla çalışan ve yine bu yapıma büyük başarılar kazandırtan Beren Saat'in bu kararıyla Ay Yapım ile Kanal D'nin arasına soğuk rüzgarlar da sokmuş olabilir. Sonuç olarak Beren Saat dünyaca tanınan bir star ve bu starı kaybetmek doğal olarak büyük tepkilere yol açabilir.

3. İHTİMAL ; AY YAPIM'ın yeni dizilerine 'RED' cevabı. Söylentilere göre, medcezir dizisi için KANAL D'ye teklif gönderen yapım şirketinin red cevabı alması üzerine de ipleri kopartmış olabilir. Çünkü Ay Yapım Türkiyenin en başarılı nadir yapımlarından bir tenesi. Her dizisine büyük önem ve titizlikle yoğunlaşan Ay Yapım'ın bu karara tepki vermesi doğal gözüküyor.

SON İHTİMAL ; KANAL D'nin vasat yayın politikası! Öyle Bir Geçer Zaman Ki hariç, Yalan Dünyadan tutun Arka Sokaklara kadar her dizisinin ya saati ile ya da günü ile oynayıp, izleyiciye önemsiz tavırları yüzünden Ay Yapımın Kanal'dan uzaklaşması da muhtemel. Verilen emeği ve izleyiciyi yıpratan bu profesyönel olmayan karardan dönmesini diliyorum Kanal'ın...

Göze çarpan en etkin ihtimaller kanımca bunlar.
Fikrimi soracak olursanız 2. ihtimal bu soğukluğun nedeni.

Yakup09/

@destere @Bully @xemrexxx @Fks14 @mrt-06 @Yakamoz-Asi @yatutarsa @xBUGRAx @ABAY_06 @dizi kolik @denizz19 @EveN @takas @sürgünüm @beyazsoy @yıldırım kesik @Pasham @gözlemci @Ahmad

Son düzenleme:
en mantıklısı 1.ihtimal
ay yapım prestije çok önem veriyor
al yazmalım,samanyolu,son,20dk gibi başarısız dizilerini bile diretip sezon sonuna ka devam ettirmeyi bildi
kanal d ye bu konuda söz geçiremedi kuzey güney konusunda

yazı epey ayrıntılı ve güzel olmuş

katılmadığım yerlerde var katıldığım yerlerde var

kanal D nin düşüşünün sadece ay yapımla ilgili olduğunu sanmıyorum yakup?

özellikle tns ve tns denek seçiminin bu düşüşte çok büyük etkisi var diye düşünüyorum ay yapım zaten toplamda bir kanalın bir gününü kurtarır en fazla ?

tüm günlerdeki tüm yapımların düşüşünün arkasında başka sebeplerde olmalı

yeni dizilerden 10 tane gelmişse bunların 7 tanesi kalitesizdir buna katılıyorum ama kalan 3 tane dizininde reytinglerinin artmamasının nedeni diziden değil tns den kaynaklıdır ..

İlk ihtimal daha güçlü bence.

Yanlız destere ay yapımın kanal d'yi düşürdüğünü yazmadım ki.
neden kanal d'ye ay yapım dizi vermiyor, bunun ihtimallerinin üzerine gittim.

Ama dediklerine katılıyorum. Kanal d fiyasko işlere evet diyor. 2010-2011 yılında çıkardığı dizilerle şimdikiler arasında uçurumlar var. Ve tns de kanal d'yi sevemedi dediğin gibi..

1 ve Son ihtimal mantıklı geldi Medcezir'i Redetmek gibi bir hata yaptığınıda düşünmüyorum

Öncelikle eline saglik Yakup, geri dönüsün güzel bir yaziyla oldu

Bencede ilk ihtimal en mantiklisi lakin red karari ve yayin politikasi da etken olabilir.

bence 1.si ve son ihtimal olabilir belki

ben demekki yazıdan çok sen ne demişsindir diye yorum yapıp onun üzerine yazı yazmışım
)

konu sadece ay yapımla kanal D nin ayrılmasıysa bence hiçbir kanal hiç bir yapım şirketine bağımlı olmamalı çünkü bağımlılık kötü etkiler kanalı, yapım şirketi reytingi iyi dizilerin yanında sürüyle reytingi olmayan diziyide kakalar kanala... kanalda mecburen oynatmak zorunda kalır ?

mesela vadi yüzünden atv nin sırf pana yapımıdır diye, ben onu çok sevdim adlı sıfır reytingli diziye diziye aylardır katlanmak zorunda kalmış olması buna iyi bir örnektir

atv Ezel'de aynısını yapmıştı ama aralarında bir bozukluk olmadı. Bence sebep bu değil. 😉

Bana kalırsa Medcezir'i reddetmesi Ay Yapım ve Kanal D'nin arasını bozmuş olabilir ama sadece redden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Kanal D kendi iç yapımlarına güvenerek hareket etti bu sezon ve birçok yapım şirketinden bir sürü dizi aldığı için. Tekrar çalışacaklarını da düşünmüyorum. Çünkü Ay Yapım'ın Show TV ile de arası bozuldu ancak sahibi değişmesine rağmen hala çalışmıyorlar. O yüzden artık tekrar bir araya gelip çalışacaklarını sanmıyorum Ay Yapım ve Kanal D'nin...

atv ye mecbur yanaştı ay yapım kanal d reddetti,show da para yok,fox olsa da para vermez geriye 2 seçenek kalıyor

Ne kuzey güneli şık nede beren saatli tek sorun Kanal D nin daha düşük bütçeyle dizi işine girişmesi Ay Yapımın dizileri genelde maliyetli olur ..bu yüzden Medceziri RED etmiştir bu nedenlede araları açılmıştır.. Bir diğer şıkda dünyaca ünlü bir yıldızı yani Beren Saati kendi yapımında oynataarak dünyaya kendi yapım şirketinide tanıtmak için Ay Yapımın Beren Saat'li dizi yapımına ön ayak olmaması

atv ye mecbur yanaştı ay yapım kanal d reddetti,show da para yok,fox olsa da para vermez geriye 2 seçenek kalıyor
Hayır sen hani KG'nin geç saate atılması dedin ya, ben ona neden olarak söyledim. Öyle bir şey olsa atv ile de bozulurdu araları. 😉

Show'da eskiden para yoktu, daha doğrusu vardıda yoktu. Şu an para var ama yine çalışmıyorlar...

atv yönetimne sözünü geçerilebiliyor ay yapım
son dizisi samanyolu,al yazmalım sezon sonuna ka devam etti
kanal d ye bunu kabul ettirmesi çok zor

ay yapim 13 bölüm peşin istiyor kanallardan kanal d buna yanasmadi olay bu kanal d çıksın parayi anlatırlar merak etmeyin

tabi ay yapim 13 bölüm peşin alınca istediği sanatciyla anlaşılıyor istediği senaristleri topluyor bu da en iyi oyuncu ve senaristlerin ay yapımda kalmasına neden oluyor bu kısır döngü devam ediyor

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Artık bundan sonra da beraber çalışacaklarını sanmıyorum.

Doğru noktalara değinmişsin. Ellerine sağlık. Acun Ilıcalı'nın da ayrılmasıyla Star TV ile daha iyi anlaşırlar bence.

Ay Yapım ve Atv arasındaki yakınlık da atladığınız bir nokta var onuda ben yazayım,Ay Yapım'ın sahibi Kerem Çatay'ın babası Ekrem Çatay ve Atv Genel Müdürü Adem Gürses yakın arkadaş,ikilinin dostluğu Trt zamanlarına dayanıyor,ikiside uzun zaman Trt'de birlikte çalışdı.

Zaten kanal d bunu kavradı ve d productions'a yüklendi. Geçen sene kızıyodum monopolit gibi tek kendi yapımları var diye. Sonuç olarak farklı yapımlara da imkan tanımalı. Çünkü her yapımın tarzı farklı, kimisi ay yapım dizileri izler kimisi limon yapım.
Ama şunu gördük ki, kanal D diğer yapımlara geçit verdi kanal çuvalladı. Bence seneye yeniden kendi yapımına yüklenicek.

O da bi etken olabilir ama o şahısla arası iyi diye kanal d ile kötü olucak anlamına gelmiyor ki. Sonuç olarak bu adam profesyönelce davranıpta profesyönel işler meydana çıkaran kişiler, iki kanalın rekabeti arasına atmazlar kendilerini.

Tekrar birlikte calisacaklari gunleri yeniden goruruz insallah...