KANAL³ | Gezi Timi | Yeni Dizi

Kubi-Lay

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
98
Puanı
174

‘Gezi Timi’ – 1.Bölüm
Bölümün Adı: 'Müdahaleden önce'

[Sahne 1]
(29 Mayıs 2013. Şişli Bomonti’de iki çok yakın ancak aynı zamanda birbirine çok uzak olan iki arkadaşın apartman dairesindeyiz.)

[Barış] Haftanın ortasında neden izin veriyorlar anlamış değilim. İnsan hafta sonuna verir yani bence.
[İbrahim] Buna da şükür. 1 Mayıs’ta olaylar çıktığında iznime rağmen göreve gitmek zorunda kalmıştım.
[Barış] Yasalara uygun mu bu?
[İbrahim] (Gülerek arkadaşına bakar, o anda televizyonu açar, bir haber kanalı denk gelmiştir)
[R.T.E.] (Mikrofona doğru, kalabalığa bakarak ve sert bir tonlamayla) Ne yaparsanız yapın. Orası için karar verdik. Yapacağız.
[İbrahim] (Televizyonun sesini biraz kısar ve kanalları gezmeye başlar)
[Barış] (Başbakan’ın sesini duymuştur) Ne diyor bizimki yine? Neyi yapacaklarmış?
[İbrahim] Hani şu Taksim Meydanı için bir proje var ya. Yayalaştırma projesi mi ne. Buna karşı çıkanlara seslendi galiba, Taksim’deki parka kamp kurmuşlar da.
[Barış] İlginçmiş. Tabi onca işten hiç meydana çıkamıyorum ki. Beyoğlu’nun ara sokaklarından da pek görünmüyor o park. (Sırıtır) Neydi ya o parkın ismi...?
[İbrahim] Gazi Parkı?
[Barış] Gezi Parkı! Ne Gazisi abi, Gezi Gezi. Yani galiba. Of, şu komşu Wi-Fi’sini açsada, Vikipedi’den baksak parkın büyüklüğüne falan.

[Sahne 2]
(Daha sonra Barış ortak arabalarıyla Taksim’e iner. İşyeri oradadır. İstiklal Caddesi’nin hemen yanındaki ara sokaklarından birinde barmenlik yapmaktadır. Bara girer ve patronunu görür.)

[Barış] İyi günler abi.
[Hulusi] Merhaba, yine tam zamanında geldin. Bardakları hazırlamamız lazım.
[Barış] Olur patron, hemen hallederiz o işi. Taner’le Cenk neredeler? Gelmediler mi?
[Hulusi] Parka gidip eylemlere bakacaklarmış.

(Barış, Hulusi’den izin aldıktan sonra Gezi Parkı’na doğru yürür. Meydan girişinde polisleri görmeye başlar. Gezi Parkı’nın merdivenlerine doğru yol alır.)

[Sahne 3]
(Gezi Parkı’nın merdivenlerinde)

[Eylemci] (Barış’a broşür tipi bir kağıt verir, üstünde ‘Gezi Parkı’nı yedirmeyiz’ sloganı yer alır)
[Barış] (Eylemcinin arkasından gelir) Arkadaş, hadise ne? Yani, Gezi Parkı’na ne olacak ki projeye göre?
[Eylemci] Bilmiyor musun? Burayı yıkıp yerine AVM yapacaklar. Yanına da residans. Tabii ki Topçu Kışlası dekorasyonuyla.
[Barış] Ağaoğlu misali yani? (Güler)
[Eylemci] Gülmeye zaman yok. (Diğer geçenlere yönelir.)
[Barış] (Kafa sesi: Morali bozuk demek ki...)

[Sahne 4]
(Barış yeniden bara gider. Cenk ve Taner’e barın önünde sigara içerken rastlar.)

[Barış] Selam millet. (Selamlaşırlar)
[Cenk] Geç geldin bugün?
[Barış] Önceden gelmiştim ama parka gidip eylemlere bakayım dedim.
[Cenk] Ha, evet.
[Barış] Eylemci sayısı idare eder ama medyanın ilgisi bayağı büyük.
[Taner] Seni yanıltmasın o canlı yayın araçları. Kamera var, yayın yok. Kimse göstermiyor parkı. 3.Köprü açılıyor ya, açılışın canlı yayını var her kanalda.
[Barış] Aynen, evde izlemiştim.
[Cenk] Gerçekten her kanalda mı?
[Taner] Hemen hemen evet.
[Cenk] Fashion TV?
[Taner] (Sırıtarak) Yok, o göstermiyor.
[Cenk] Açalım o zaman bardaki televizyonu.
[Barış] Hay hay efendim. (Gülüşürler, bara girerler)

[Sahne 5]
(Önce İstanbul’un gece görüntüleri görülür, sonra bir altyazı çıkar: '30 Mayıs gecesi'. Polisin Gezi Parkı’ndaki sert müdahalesi görülür, çadırların yakılmış halleri kameraya yansır, birçok yaralı vardır ve park boşaltılır.)

‘Gezi Timi’ – 1.Bölüm Sonu

sabah okuyacağım
reserve

güzel olmuş pek bir hareket yoktu diğer bölümlere bekliyoruz

Son düzenleme:
Ben gezi parkında olması gereken polisi yazınca taraflı oluyor bende Ataturkcuyum Kubilay gibi

benden sana dost tavsiyesi Hükümet internette gezi parkıyla ilgili senaryo yazanları arıyor ve tutukluyor bence müdahale felan gelmeden şu diziyi dizi kolikin kanalına at yada bitir

- - - Ekleme - - -

kubilay ben zaten annemin ricasıyla bütün siyasi dizileri bitirdim içinde siyasi konusu olan Sihirli annemin konusu değişsin ilk savaşı Periliçe kazandı Pakize ve ordusu savaşı kaybetti ama dünya kıyametin eşiğine geldi konu burdan başlıcak yani esinlenceğim yer din tarih ve astroloji

Bi dine müdahale etmemiştin şimdi o da oldu

Eline sağlık. Konusu itibariyle merak ediyordum birinci bölümü okuduktan sonra takip etmeye karar vermiş bulunmaktayım

Güzel bir bölüm olmuş ellerine sağlık @Kubi-Lay

'Gezi Timi'nin yeni bölümü yarın yayınlanacak!

İlk bölümü okumayanlar için son fırsat: Up!