‘Gezi Timi’ – 1.Bölüm
Bölümün Adı: 'Müdahaleden önce'
Bölümün Adı: 'Müdahaleden önce'
[Sahne 1]
(29 Mayıs 2013. Şişli Bomonti’de iki çok yakın ancak aynı zamanda birbirine çok uzak olan iki arkadaşın apartman dairesindeyiz.)
[Barış] Haftanın ortasında neden izin veriyorlar anlamış değilim. İnsan hafta sonuna verir yani bence.
[İbrahim] Buna da şükür. 1 Mayıs’ta olaylar çıktığında iznime rağmen göreve gitmek zorunda kalmıştım.
[Barış] Yasalara uygun mu bu?
[İbrahim] (Gülerek arkadaşına bakar, o anda televizyonu açar, bir haber kanalı denk gelmiştir)
[R.T.E.] (Mikrofona doğru, kalabalığa bakarak ve sert bir tonlamayla) Ne yaparsanız yapın. Orası için karar verdik. Yapacağız.
[İbrahim] (Televizyonun sesini biraz kısar ve kanalları gezmeye başlar)
[Barış] (Başbakan’ın sesini duymuştur) Ne diyor bizimki yine? Neyi yapacaklarmış?
[İbrahim] Hani şu Taksim Meydanı için bir proje var ya. Yayalaştırma projesi mi ne. Buna karşı çıkanlara seslendi galiba, Taksim’deki parka kamp kurmuşlar da.
[Barış] İlginçmiş. Tabi onca işten hiç meydana çıkamıyorum ki. Beyoğlu’nun ara sokaklarından da pek görünmüyor o park. (Sırıtır) Neydi ya o parkın ismi...?
[İbrahim] Gazi Parkı?
[Barış] Gezi Parkı! Ne Gazisi abi, Gezi Gezi. Yani galiba. Of, şu komşu Wi-Fi’sini açsada, Vikipedi’den baksak parkın büyüklüğüne falan.
[Sahne 2]
(Daha sonra Barış ortak arabalarıyla Taksim’e iner. İşyeri oradadır. İstiklal Caddesi’nin hemen yanındaki ara sokaklarından birinde barmenlik yapmaktadır. Bara girer ve patronunu görür.)
[Barış] İyi günler abi.
[Hulusi] Merhaba, yine tam zamanında geldin. Bardakları hazırlamamız lazım.
[Barış] Olur patron, hemen hallederiz o işi. Taner’le Cenk neredeler? Gelmediler mi?
[Hulusi] Parka gidip eylemlere bakacaklarmış.
(Barış, Hulusi’den izin aldıktan sonra Gezi Parkı’na doğru yürür. Meydan girişinde polisleri görmeye başlar. Gezi Parkı’nın merdivenlerine doğru yol alır.)
[Sahne 3]
(Gezi Parkı’nın merdivenlerinde)
[Eylemci] (Barış’a broşür tipi bir kağıt verir, üstünde ‘Gezi Parkı’nı yedirmeyiz’ sloganı yer alır)
[Barış] (Eylemcinin arkasından gelir) Arkadaş, hadise ne? Yani, Gezi Parkı’na ne olacak ki projeye göre?
[Eylemci] Bilmiyor musun? Burayı yıkıp yerine AVM yapacaklar. Yanına da residans. Tabii ki Topçu Kışlası dekorasyonuyla.
[Barış] Ağaoğlu misali yani? (Güler)
[Eylemci] Gülmeye zaman yok. (Diğer geçenlere yönelir.)
[Barış] (Kafa sesi: Morali bozuk demek ki...)
[Sahne 4]
(Barış yeniden bara gider. Cenk ve Taner’e barın önünde sigara içerken rastlar.)
[Barış] Selam millet. (Selamlaşırlar)
[Cenk] Geç geldin bugün?
[Barış] Önceden gelmiştim ama parka gidip eylemlere bakayım dedim.
[Cenk] Ha, evet.
[Barış] Eylemci sayısı idare eder ama medyanın ilgisi bayağı büyük.
[Taner] Seni yanıltmasın o canlı yayın araçları. Kamera var, yayın yok. Kimse göstermiyor parkı. 3.Köprü açılıyor ya, açılışın canlı yayını var her kanalda.
[Barış] Aynen, evde izlemiştim.
[Cenk] Gerçekten her kanalda mı?
[Taner] Hemen hemen evet.
[Cenk] Fashion TV?
[Taner] (Sırıtarak) Yok, o göstermiyor.
[Cenk] Açalım o zaman bardaki televizyonu.
[Barış] Hay hay efendim. (Gülüşürler, bara girerler)
[Sahne 5]
(Önce İstanbul’un gece görüntüleri görülür, sonra bir altyazı çıkar: '30 Mayıs gecesi'. Polisin Gezi Parkı’ndaki sert müdahalesi görülür, çadırların yakılmış halleri kameraya yansır, birçok yaralı vardır ve park boşaltılır.)
‘Gezi Timi’ – 1.Bölüm Sonu