Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 Büyüklüğünde İki Deprem Meydana Geldi!

Türkiyede şu ana kadar olan can kayıplarının arasında çok sayıda ülkeden yabancı uyruklu kişiler de var.

Ülkeler ve can kayıpları:
  1. Suriye - 3700 kişi
  2. Afganistan - 150 kişi
  3. Filistin - 32 kişi
  4. KKTC - 29 kişi
  5. Ermenistan - 9 kişi
  6. Irak ve Yemen - her biri 7 kişi
  7. İtalya - 6 kişi
  8. Azerbaycan, Fransa, Fas - her biri 4 kişi
  9. Gürcistan, İran, Lübnan, Moldova, ABD, Hollanda - her biri 3 kişi
  10. Cezair, Avustralya, Avusturya, Mısır, Yunanistan, Endonezya, Kazakistan, Filippinler, Ukrayna - her biri 2 kişi
  11. Belçika, Bulgaristan, Kolombiya, Çekya, Hindistan, Ürdün, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Sri Lanka, Sudan, Tailand, Özbekistan - her bir 1 kişi
Note: Türkiyedeki depremde ölen suriyeli sayı neredeyse Suriye'deki toplam can kayıpları ile aynı rakamlar. Bu ise çok fazla mültecinin o bölgede yaşaması ile ilgili heralde.

Bu ise çok fazla mültecinin o bölgede yaşaması ile ilgili heralde.
"Herhalde" kısmı fazla olmuş. Mülteciler İstanbul'da ve Güneydoğu Anadolu'da çok fazlalar. Depremden hemen önce Hatay'da mülteciler, Türkler'den daha fazlaydı. Deprem sonrası mülteciler ezici çoğunluğa ulaşmıştır. Bu saaten sonra da patır patır çocuk doğurmaya daha da yoğunlaşırlar. Hatay elimizden gitti gibi bir şey şu an. Şimdi ise Hatay'ın çevresindeki illere yayılıp oraları kültürel, sosyal ve ekonomik olarak aşağıya çekmeye çalışacaklar yakın zaman içerisinde.

Yağmacıların hep ağzınıu burnunu kırmışlar

Herkese geçmiş olsun. Zor imtihandan geçiyor herkes Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah

https://twitter.com/x/status/1624378480233160710

Sosyal medyayı pazartesi itibaren çok az kullanıyorum resmen PR canavarları ile dolu Allah akıl fikir versin Türkiyeyi bu kadar kötü bilmiyordum.

30 bin kişi ölmüş evsiz kalan insanlar,yetim ,ailesiz,ağır yaralı,hala enkaz altında yardım bekleyen insanlar varken yardım için seferber olmak yerine herkes kendi menfaatin peşinde düşmüş yazık cidden yazık.

Bugün kaç kere konuya girip yorum yazmaya çalışıp sildim bu konuda. Kendimi ifade etmekte zorlandım. Tam olarak benzer şeyleri düşünüyorum bende. Tv açmıyorum pek ve Twitter gündemine her baktığımda gördüğüm yorumlar çok üzüyor ve şaşırtıyor.
Her yorumada inanmamak gerekir. Hedef gösterilip masum insanların mağdur edilmesinden tut, yapılan yardımları gösteriş yapmaya çalışanlar, veya yardımlarında dalga geçer gibi yollanılmaya çalışılan eşyalar, onları çalmaya çalışanlar vs vs. Saçma sapan yorumlar var (Photoshop ile dik duran bir merdiven hakkındaki yorumlar gibi).

Burada bile işe yaramayacak çok kıyafet getirenler oldu. Öyle giyecekleri direk çöpe attık (paketleme işlerinde bulundum bende).

Bu deprem ile insanlığın büyük ölçüde öldüğünüde görüyoruz. Çaresizlik çok zor.

Bugün bende yardım deposundaydım. Bugün 2 kere kavga ettim. Biri normal sözlü bir tartışma oldu. Bende böyle kiyafetler görünce söylendim, biri geldi sataştı beğenemedin mi diye. Beğenemedim dedim. Millet topuklu ayakkabı, şort, bikini falan koymuş. Yani burada eskileri atılacak yerler de var, yani millet atmak istiyorsa gitsin atsın. Bikini topuklu ayakkabı nedir ya.

İkinci tartışma maalesef şiddette bulunan bazı kendini bilmezler tarafındandı. Sebebini tam anlamasam da sanırım politik bir durum da söz konusuydu ki ayırmaya çalışırken az da olsa nasibimi aldım. Millet işi insani bir sorundan çok hızlı politik bir duruma çekmeye müsait. Tamam eyvallah politik durumlar var ama o sonrasında çözülmesi gerek. Millet çok dolu, dokunmaya gelmiyor, bir söz ateşliyor ki bugün de böyle oldu. Daha kötüsü olmadığı için mutluyum ama hastaneye uğradık bugün de.

İçlerimizde çok akıllılarda var işi bilen, ama maalesef cahil kesim çok fazla olduğu için bu tür şeylerde akıllılarda baskı altında kalıyor. Ya dişini göstereceksin yada susacaksın. Zaten bu sebeple işi bilmeyenler yapınca gönderilen kamyonlar sınırdan geri döndü, dönüyor. 2 arkadaşla işi bildiğimiz için sınırda bekleyen kamyonları geri gelmekten kurtardık. Hayırlısı olsun...

Terlik gönderen abiyesini gönderen var ama tırlar gidip şehrin başına boşaltıyor..Koalısazyon eksik baya
------

Depremden çıkanlar ambulansla gidip kayboldular.Yakınlarıda kayıp ilanı verdiler

Yarım saat önce Maraş'ta 4.6'lık artçı deprem oldu ve Kanal D/CNN Türk yayınında canlı izledik. Enkazdan birini kurtarmaya çalışırken yan binada çıtırdama olunca herkes apar topar ortamdan uzaklaştı.

Bu deprem ile insanlığın büyük ölçüde öldüğünüde görüyoruz.
Neyse ki bu doğru değil. Gönderilen 100 eşyanın 5 tanesi abidik gubidiktir, 10-15 tanesi ise eski püsküdür. Yağmacılar ise zaten azınlıkta. Kötülük baskın olsaydı enkazdan çıkıp kurtulanların büyük çoğunluğu hayatını kaybetmiş olurdu.

Reactions: Dosi
Yolladığımız eşyaların yarısından çoğu sıfır etiketi üstünde olunan kıyafetlerdi, çok az normal kıyafetler vardı, diğerleri yeni olan ikinci el kıyafetlerdi. Lekeli, yırtık bulunan veya çok ince kıyafetlerin hiç birini paketlemedik çünkü. O tarz kıyafet yollayanlar neyin kafasında anlamıyorum.

Başka ülkelerin halkındanda gelenler oldu ama çoğu koktuğu için direk çöpe attık. İnsanlar resmen dolaplarını boşaltmaya çalışmış.

Burada bir çok dernek var, hepsi birlik olup Türkiye’deki yardım kuruluşları ile işbirliği doğrultusunda bu paketlemeleri yapıp yolladı tırları. Bir sürü tırın yanında 2 tanede uçak ile yollandı eşyalar. Sadece kıyafet değil, hijyen eşyaları ve battaniye yardımıda yapıldı.

maalesef aşırı siyasi ve politikanın gündemi sürekli meşgul ettiği bir ülke olduk. Aynı çoğu afrika ülkesinde olduğu gibi siyaset yüzünden kafa kesilecek noktaya geldiğini çok kez ben de gördüm insanların gözünde. Belki de içimizde ki bu çözemediğimiz kavga, yitip giden daha fazla canın olmasına sebep oldu bu süreçte. Filler tepişirken çimenler her defasında eziliyor. Sosyal medyada politik görüş belirtsen de sahaya gidip bir de bu sebeple kavga edip işin aksamasına sebep olmak büyük aymazlık bana göre.

Evlat acısı yaşayan bir babaya soru bile soramayan, hiç utanmadan, hiç "ben ne yapıyorum ya" demeden dakikalarca röportaj yapan bu kadın mı Şeyma'nın hakkını arayacak?.. Reyting canavarı bu popülist hâlâ medyadan silinip gitmedi ya ben ona yanıyorum.