Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 Büyüklüğünde İki Deprem Meydana Geldi!

serhatt

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
69,791
Puanı
1,060

Sabaha karşı 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem; Gaziantep, Şanlıurfa; Adana, Hatay, Osmaniye, Malatya ve Adıyaman olmak üzere birçok çevre ilden de hissedildi. Depremin ardından 66 artçı daha yaşandığı aktarılıyor. Enkaz altında kalanlar için arama kurtarma operasyonları son sürat devam ediyor.

Yaralı sayısı 2 bin 323'e yükseldi.

Gecmis olsun Türkiyeme.. ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralilara acil sifa, kalanlara sabir..

Az önce haberim oldu. Yine korkunç bir güne gözümüzü açtık. Ölen vatandaşlara Allah rahmet etsin. Enkaz altında çok insan olduğu söyleniyor internette. Her türlü yardım kabul edilmeli. Depremlerden sonra taziye mesajı atılıyor sürekli.. oysa depreme hazır olmak bu kadar zor değil. Ölen canlar boşu boşuna gidiyor

Çok üzücü bir haber. Umarım can kaybı daha fazla yükselmez. Yaralı olanlara acil şifalar.

Deprem bölgelerinde yaşıyoruz ve malasef her saniye böyle büyük felaket ile yüzleşme riskimiz var.

Allah herkese yardim etsin. Çok geçmis olsun... Yazin ailemi ziyaret etmek için Kahramanmaras'a gitmistim ve sürekli küçük küçük depremler oluyordu. Büyük depremin habercisiydi. Ben 2,5 bir deprem yasamis ve korkmus biri olarak yasadigim kat kat fazlasini yasiyan insanlari düsünüyorum... herkese çok geçmis olsun....😕

Kayseri de çok fena sallandık hepimize geçmiş olsun 284 vatandaşımızın ailelerine sabır diliyorum

Gerekli derslerin alınmamasıyla, insan hayatının görmezden gelinmesiyle yaşanan kaçıncı facia bu.
Depremin büyüklüğü zaten çok fena ama kış soğuğunda ve gece vakti gerçekleşmesi işi çok daha vahim bir hale getiriyor. Felaket tellallığı yapmak istemem aynı deprem bir gün İstanbul'da olursa yaşanacakları ve görülecek sayıları hayal bile edemiyorum. Buradan oturup yazacağım hiçbir şeyin o korku ve dehşeti dindirmeye faydası olmayacak ama yine de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, sağ kalanlara da sabır diliyorum.

Allah yardımcıları olsun. Havalarda çok soğumuştu, çok zor.
Allah rahmet eylesin, ölü sayısı çok. Umarım dahada artmaz

Gece beni bile yataktan kaldıracak şiddeti vardı. Yakınlarda olanları düşünemiyorum. Çok fazla yıkım var. Çok fazla yardım talebi var. Tüm ülke koşsak yetişemeyeceğiz gibi. En kısa sürede bitsin bu berbat durum.

Reactions: NES
Çok üzücü çok 😭😭😭😭😭

En az can kaybıyla sonuçlanır umarım. Ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.🙏

Deprem büyüklüğü 7.7 olarak güncellenmiş.
Can kaybı da 912'ye yükselmiş.

AFAD güncellemesine göre depremin büyüklüğü 7.7 olmuş. Böylece 21. yüzyılda Türkiye'nin yaşadığı en büyük deprem olarak kayıtlara geçti.

Reactions: NES
Siddeti Gölcük'ten daha sarsiticiydi diyenler var. Umarim bu siddet, ölü sayilarina yansimaz.