Filmi geçen hafta izledim, yorumu da unutmadan yapayım dedim. Öncelikle Kaman kardeşleri Kardeş Payı'ndan ziyade İbreti Ailem'den tanıyorum, onların yazdığı ilk 5 bölümde kahkaha krizlerine girmiştim hatta. Kaldı ki Kardeş Payı'nı 6-7 kişilik bir senaryo grubu yazıyordu, bu yüzden kimse kimseden daha çok dikkat çekmiyordu.
Neyse, filmi o beklentide izlemedim; ama yine de küçük bir hayal kırıklığına uğrattı maalesef. Aslında ilk başları güzeldi, ama sonra bu maceranın gereğinden fazla sarkması ve kurgu konusundaki bazı hatalar nedeniyle o kadar da iyi bir film olmadığını anladım. Kesinlikle kötü değildi, ama bu adamların potansiyeli için biraz 'sönük' kalan bir yapım olmuş.
Kadronun en öne çıkan ismi Emrah Kaman ve doğal olarak en başarılı performans da ondan geliyor. Sanki senaryoyu yazarken kendisine torpil geçmiş ve en komik sahneleri karakteri Erdinç'e yazmış. Zafer Algöz iyiydi, Melek Baykal'ın şive yapamayışı çok göze battı, halbuki aynı kadın Cennet Mahallesi'nde Roman şivesini ne kadar iyi kıvırabildiğini göstermişti, ama Yozgat olmamış.
Kadrodan devam edecek olursak, Algı Eke'nin çok çok daha iyi performansları vardı ve onun gibi yetenekli bir oyuncu için biraz geri planda kalan bir rol olmuş. Cihan Ercan da en az onun kadar başarılı bir oyuncu, ama son zamanlarda 'saf Anadolu çocuğu' karakterini kendisine adeta monte ettiler. Necip Memili'yi beğendim, Nursel Köse fena değildi, yan kadrodan Meltem Yılmazkaya, İlker Kızmaz, Defne Yalnız, Cemil Şahin, Alina Boz da varlıklarıyla renk katmışlar.
Sonuç olarak vizyondaki iğrenç komedimsilerden çok daha iyi, ama genel olarak ortalama bir yapım olmuş. Her şeye rağmen bir şans verebilirsiniz bence.
7/10