2016 Kaçma Birader - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,313
Puanı
1,060
2013029-408937986.jpg

Kaçma Birader (2016)

Türü: Komedi
Yönetmen: Murat Kaman & Defne Deliormanlı
Senaryo: Emrah Kaman & Murat Kaman

Oyuncular:
Zafer Algöz
Emrah Kaman
Melek Baykal
Cihan Ercan
Algı Eke

IMDb Sayfası

Filmin Konusu:
"Kardeş Payı" ile isimlerini duyuran ve dizinin çok sevilen senaristlerinden Emrah ve Murat Kaman kardeşlerin senaryosunu yazdığı "Kaçma Birader"in başrollerinde Zafer Algöz, Melek Baykal, Algı Eke, Cihan Ercan, Emrah Kaman yer alıyor, yönetmenliğini ise Murat Kaman ve Defne Deliormanlı üstleniyor. Kaçma Birader, sevdiği kız için Yozgat’tan İstanbul’a kaçan en küçük oğullarının peşinden İstanbul’a gelen, her bir üyesi birbirinden değişik, birbirinden komik Yozgatlı Kolçak Ailesi’nin hareketli ve eğlenceli Taksim macerasını anlatıyor.
Fragman:

Son düzenleme:
Filmin galasına katıldım. Küfürsüz salt komedi isteyenler için çok iyi bir seçim, hele ki Osman Pazarlama gibi bir rezaletin ardından ilaç gibi geldi. Spoiler vermeyeyim ama filmin son sahnesi sanki devamı gelecekmiş hissi uyandırdı umarım Kaman kardeşler bu kadroyu bozmadan ikinci filmi de yazarlar :)

Puanım; 9/10

Filmi geçen hafta izledim, yorumu da unutmadan yapayım dedim. Öncelikle Kaman kardeşleri Kardeş Payı'ndan ziyade İbreti Ailem'den tanıyorum, onların yazdığı ilk 5 bölümde kahkaha krizlerine girmiştim hatta. Kaldı ki Kardeş Payı'nı 6-7 kişilik bir senaryo grubu yazıyordu, bu yüzden kimse kimseden daha çok dikkat çekmiyordu.

Neyse, filmi o beklentide izlemedim; ama yine de küçük bir hayal kırıklığına uğrattı maalesef. Aslında ilk başları güzeldi, ama sonra bu maceranın gereğinden fazla sarkması ve kurgu konusundaki bazı hatalar nedeniyle o kadar da iyi bir film olmadığını anladım. Kesinlikle kötü değildi, ama bu adamların potansiyeli için biraz 'sönük' kalan bir yapım olmuş.

Kadronun en öne çıkan ismi Emrah Kaman ve doğal olarak en başarılı performans da ondan geliyor. Sanki senaryoyu yazarken kendisine torpil geçmiş ve en komik sahneleri karakteri Erdinç'e yazmış. Zafer Algöz iyiydi, Melek Baykal'ın şive yapamayışı çok göze battı, halbuki aynı kadın Cennet Mahallesi'nde Roman şivesini ne kadar iyi kıvırabildiğini göstermişti, ama Yozgat olmamış.

Kadrodan devam edecek olursak, Algı Eke'nin çok çok daha iyi performansları vardı ve onun gibi yetenekli bir oyuncu için biraz geri planda kalan bir rol olmuş. Cihan Ercan da en az onun kadar başarılı bir oyuncu, ama son zamanlarda 'saf Anadolu çocuğu' karakterini kendisine adeta monte ettiler. Necip Memili'yi beğendim, Nursel Köse fena değildi, yan kadrodan Meltem Yılmazkaya, İlker Kızmaz, Defne Yalnız, Cemil Şahin, Alina Boz da varlıklarıyla renk katmışlar.

Sonuç olarak vizyondaki iğrenç komedimsilerden çok daha iyi, ama genel olarak ortalama bir yapım olmuş. Her şeye rağmen bir şans verebilirsiniz bence. :)

7/10

Film kesinlikle hakettiği değeri görmemiş aga çok iyi film. Malum ortamlara düşmüş mutlaka izleyin Kaman Kardeşler çok iyi.

8.5/10

Gayet iyiydi, epey güldüm. :D

Emrah Kaman ve Murat Kaman'ı tanımıyordum ama İbreti Ailem'den tanımam gerekiyormuş aslında.

Sihirli Annem'den Tuğçe olsun, intihar mektubu olsun baya sesli güldürdü. :D

Konu anlamında ya da sinemasal anlamda beklentiye girmemek lazım. Gülmek için salt komedi isteyenler için ideal seçim.

Bu arada filmi 2015 veya 2014 diye hatırlıyordum o nedenle blogda yazmadan direkt buraya giriştim. Blog yazısı da yazayım bir ara. :A

7/10

Ben de cok sevmiştim bu filmi bir kaç defa da izledim Atatürk sahnesi de olay olmuştu star TV falan kesmişti hatta o sahneyi:)

Fena değildi.
Tüm oyuncu kadrosu bilindik ve gülümseten sahneleri vardı. Her bir oyuncu için 'aa bu oyuncu da varmış' deyip durdum :A
Bir çok kısım eğlenceliydi.

7/10

• Beğendim
Reactions: Araf and bazinga