Kış Depresyonu Nedir? Nasıl Önlenir?

0oRgz4HTOAYrKfrzJVbSL76B.jpg

Aralık ayının girmesi ile bu yıl geç gelen kışın en büyük yan etkilerinden birisi de kış depresyonu. Peki nedir bu kış depresyonu?

Kışın kendinizi daha yorgun, mutsuz ve sıkıntılı hissetmek kış depresyonunun en büyük belirtileri. Bunun dışında; isteksizlik, nedensiz ağrılar, uyku bozukluğu, kilo alma, unutkanlık da kış depresyonunun belirtilerinden.

Kış depresyonundan kurtulmak için neler yapılmalı?

-Öğle saatlerinde günlük 15 dakika Güneş'e görünün.
-Beslenmenize dikkat edin. Meyvenizi, sebzenizi ihmal etmeyin.
-Ruhu canlandırıcı, huzur veren müzikler dinleyin.
-Limon, nane, melissa, gül, lavanta kokuları sinir sisteminizi rahatlatır.
bunlar etkili olmaz pek. gü. depresyondan kurtulmak için güneşin ilk isiklariyla uyanın spora başlayın çikolata ve Protein ağırlıklı beslenin vitamin İçin Yeşil yapraklı sebzeleri ihmal etmeyin

Sende ki depresyondan çok ergenlik bunalımı gibi geldi ama o yaşıda geçmişsin tanı koyamadım sana. :X

Bir gün gerçekten Azerbaycan'a gitmeyi çok isterim o zaman görürüm İnşAllah. Sen öyle diyorsan öyledir zormuş işiniz o zaman. :( Allah kolaylık versin. :) :)
Teşekkür ederim :) bura gelmeni çok isterim umarım bir gün gelirsin :)

"yaz depresyonu"nu da populer hale getirip 2014 yazının trendleri arasına sokmalıyım ama nasıl :F

Uzmanlara göre en büyük sebebi Doktorlar'mış. :D

bunlar etkili olmaz pek. gü. depresyondan kurtulmak için güneşin ilk isiklariyla uyanın spora başlayın çikolata ve Protein ağırlıklı beslenin vitamin İçin Yeşil yapraklı sebzeleri ihmal etmeyin

Beslenmenize dikkat edin derken onlar da vardı işin içinde ama uzun olur diye yazmadım. :)
Çikolatayı demeye gerek yok, herkes yiyordur. :D

Kaynak Ender Saraç'tı. :)

açık konuşun berkan bey :F nereler oralar :F

Susma hakkımı kullanıyorum. :D

ben daha girmedim bu depresyona.Gayet mutlu ve heyecanlıyım.:D

(belki daha kış gelmemiştir o nedenlede olabilir.)

Forum İstatistikleri

Konular
176,284
Üyeler
8,560
Son Üye
Fato