Yeme-İçme Kürt Böreği

Üzeri pudra şekeri donatılarak yenmesi farz olandır. Bir de üstü çıtır çıtırsa değmeyin keyfime.

Kutlama konum sayesinde konusunun açıldığı bir börek
ve ilkkez duyduğum bir börek

Türkiye’ye gelince kesin denersin artık zira bulunmadığı yer yoktur börekçi dükkanlarında. İlk kez duymandan daha ilginci, baklavayı “börekgiller” kategorisinden saymış olmandı
Ayrıca börek dediğin şekerli yenebilir, tatlı dediğin peynirli olabilir mis gibi

Son düzenleme:
Reactions: Dosi and S.G.A.T.
Baklavayı sevmem, haliyle bunu da sevmem
hazır tatlılarıda satın almam zaten ve iştahımı çekmedi. Erkekler daha fazla tatli sever oyüzden şaşırmadım kutlama konumdaki tepkilerinize

Adı neden bir ırk adını taşıyor merak ettim ama pudra şekerli börek mi olur?
@Tolstoyevski

Bende ilk defa duydum bu arada, hayır başka bir ülkede mi yaşıyorum anlamadım.
@Dosi

Arnavut Ciğeri gibi yemekler de millet adını taşıyabiliyor, keza dönerin de yurt dışında Türk döneri ya da lokumun Turkish delight olarak bilinmesi gibi.

İstanbul’da doğma büyüme yaşayıp da ilk defa duyduysan çok çok ilginç ama

Ve evet pudra şekerli börek oluyormuş işte hatta öyle ki bir kere yedikten sonra pudra şekersiz sade olarak yemek mümkün gelmiyor

Reactions: blacklion
Üstü çıtır çıtır, tepsinin kenarından seçilip özenle doğranmış olanının tadı nefistir. Pek tabii üzerine pudra şekeri dediğimiz ekleme olmazsa olmazıdır. Eğer börekçide değil evde yenecekse pudra şekeri mutlaka istenmelidir, aksi takdirde tatsız ve tuzsuz bir besin kaynağı haline gelecektir.

Aşağıda görseli bulunan içecekle birlikte yenilmesi tavsiye edilir...

İstanbul'da bulunup, bu müthiş lezzeti tatmak isteyene mekan tavsiyesi verilir.

Reactions: Tolstoyevski
Adı neden bir ırk adını taşıyor merak ettim ama pudra şekerli börek mi olur?
@Tolstoyevski

Bende ilk defa duydum bu arada, hayır başka bir ülkede mi yaşıyorum anlamadım.
@Dosi
Bir kürt arkadaşım var, 10 Ocak'ta sinema için görüşeceğimizde bu böreği soracağım
Bakalım annesinin yaptığı bir börekmi bu

Bir kürt arkadaşım var, 10 Ocak'ta sinema için görüşeceğimizde bu böreği soracağım

Şurada hikayesi anlatılır Dosi hanım, doğruluğu yanlışlığı tartışılır ama İstanbul'da yaşayan/yaşamış birisinin görmeme veya en kötü ihtimalle duymama ihtimali yok bu böreği.

https://eksisozluk.com/entry/94898091

Reactions: Dosi
kılor yazmışlar ve ben bunu gılor olarak biliyorum yani ekmek. Ben bunu kürt arkadaşıma sorayım. kıloruda ondan öğrenmiştim

aa dur dur @Turkuazz @ozgur2113 belki cevaplar. Kürt böreği yaygın mı siz de? A

Bu arada şimdi baktım ne Ankara’da ne İzmir’de yok gibi bir şeymiş, ancak İstanbul’da çok yaygın olduğu için ben bütün Türkiye’de yaygın sanıyordum
Meğer sadece İstanbul’da yaygınmış, hatta İstanbul’un hangi kendine has yiyeceği meşhur sorusuna bile cevap olabilir. Özellikle Bingöllülerin İstanbul’da yaygınlaştırması nedeniyle de bu isme sahip olabilir. @Silinmiş Üye

Forumda yok mu hiç Kürt arkadaşlar bir yanıtlasın var mı böyle bir börek? Valla doğulu çok arkadaşlarım vardı ama hiç böyle bir börek duymadım.
@Tolstoyevski
Var var etiketledim yukarda
Benim arkadaşta yarı Antep, Yarı Urfalı, ya da Mardin'miydi o 😱 Çaktırmadan sorsam iyi olacak

Niye çaktırmadan soruyorsun be ne var bunu sormakta? Böyle bir börek duydum biliyor musun diyeceksin? ?
Yok be nereli olduğunu, trip yemiyeyim ondan tam olarak nereli olduğunu bilmiyorum diye
eski üniversite arkadaşım olacak bir de
ama yıllar sonra yeni yeni bir araya geldik yine

Laz böreği dene bide

Reactions: Tolstoyevski
yöre yöre değişir ona bşey demiyorum. Sen istanbulular öyle diyor dediğin için

yöre yöre değişir ona bşey demiyorum. Sen istanbulular öyle diyor dediğin için
Ben demedim ki @Tolstoyevski dedi İstanbul'da Kürt böreği olarak biliniyor diye.

Koyu bir İstanbul aşığı olmamı bir kenara bırakırsak, İstanbul’da kullanılan Türkçe zaten resmi Türkçedir ve bütün ülkeye hükmeder. Yani İstanbul’da yiyeceğin adı Simit ise, o tüm Türkiye’de simittir resmi olarak, Kürt Böreği ise tüm Türkiye için öyledir yahut öyle olmalıdır
Yaşasın İstanbul hegemonyası

Ben demedim ki @Tolstoyevski dedi İstanbul'da Kürt böreği olarak biliniyor diye.
O zaman blacklionun verdiği örneğe geliyor konu
Kuymak mı mıhlama mı? istanbullular ne diyor