Yeme-İçme Kürt Böreği

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,953
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Doyuruculuk, lezzet ve ucuzluğun bir araya toplandığı meşhur yiyecek türüdür, genellikle kahvaltıda tüketilir. Bol pudra şekeri döküleni ve doğranılmış olanı makbuldür.
images

• Güldürdün
  • Harika
Reactions: Sherlock and Dosi
Üzeri pudra şekeri donatılarak yenmesi farz olandır. Bir de üstü çıtır çıtırsa değmeyin keyfime. :A

Kutlama konum sayesinde konusunun açıldığı bir börek :A ve ilkkez duyduğum bir börek :A

Türkiye’ye gelince kesin denersin artık zira bulunmadığı yer yoktur börekçi dükkanlarında. İlk kez duymandan daha ilginci, baklavayı “börekgiller” kategorisinden saymış olmandı :A Ayrıca börek dediğin şekerli yenebilir, tatlı dediğin peynirli olabilir mis gibi :A

Son düzenleme:
  • Güldürdün
Reactions: Dosi and S.G.A.T.
Türkiye’ye gelince kesin denersin artık zira bulunmadığı yer yoktur börekçi dükkanlarında. İlk kez duymandan daha ilginci, baklavayı “börekgiller” kategorisinden saymış olmandı :A Ayrıca börek dediğin şekerli yenebilir, tatlı dediğin peynirli olabilir mis gibi :A

Börekçiden alıp eve geldikten sonra pudra şekerini vermeyi unutmuş olduklarını fark etmek ise iştah kaçırıcı bir nedendir. :A
Baklavayı sevmem, haliyle bunu da sevmem :A hazır tatlılarıda satın almam zaten ve iştahımı çekmedi. Erkekler daha fazla tatli sever oyüzden şaşırmadım kutlama konumdaki tepkilerinize :A

Adı neden bir ırk adını taşıyor merak ettim ama pudra şekerli börek mi olur? :( @Tolstoyevski

Bende ilk defa duydum bu arada, hayır başka bir ülkede mi yaşıyorum anlamadım. :A @Dosi

Arnavut Ciğeri gibi yemekler de millet adını taşıyabiliyor, keza dönerin de yurt dışında Türk döneri ya da lokumun Turkish delight olarak bilinmesi gibi.

İstanbul’da doğma büyüme yaşayıp da ilk defa duyduysan çok çok ilginç ama :A

Ve evet pudra şekerli börek oluyormuş işte hatta öyle ki bir kere yedikten sonra pudra şekersiz sade olarak yemek mümkün gelmiyor :A

• Beğendim
Reactions: blacklion
Üstü çıtır çıtır, tepsinin kenarından seçilip özenle doğranmış olanının tadı nefistir. Pek tabii üzerine pudra şekeri dediğimiz ekleme olmazsa olmazıdır. Eğer börekçide değil evde yenecekse pudra şekeri mutlaka istenmelidir, aksi takdirde tatsız ve tuzsuz bir besin kaynağı haline gelecektir. :A

Aşağıda görseli bulunan içecekle birlikte yenilmesi tavsiye edilir... :A

Çay.jpg

İstanbul'da bulunup, bu müthiş lezzeti tatmak isteyene mekan tavsiyesi verilir. :A

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Adı neden bir ırk adını taşıyor merak ettim ama pudra şekerli börek mi olur? :( @Tolstoyevski

Bende ilk defa duydum bu arada, hayır başka bir ülkede mi yaşıyorum anlamadım. :A @Dosi
Bir kürt arkadaşım var, 10 Ocak'ta sinema için görüşeceğimizde bu böreği soracağım :A Bakalım annesinin yaptığı bir börekmi bu :A

• Güldürdün
Bir kürt arkadaşım var, 10 Ocak'ta sinema için görüşeceğimizde bu böreği soracağım :A Bakalım annesinin yaptığı bir börekmi bu :A

Şurada hikayesi anlatılır Dosi hanım, doğruluğu yanlışlığı tartışılır ama İstanbul'da yaşayan/yaşamış birisinin görmeme veya en kötü ihtimalle duymama ihtimali yok bu böreği. :A

https://eksisozluk.com/entry/94898091

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Şurada hikayesi anlatılır Dosi hanım, doğruluğu yanlışlığı tartışılır ama İstanbul'da yaşayan/yaşamış birisinin görmeme veya en kötü ihtimalle duymama ihtimali yok bu böreği. :A

kılor yazmışlar ve ben bunu gılor olarak biliyorum yani ekmek. Ben bunu kürt arkadaşıma sorayım. kıloruda ondan öğrenmiştim :A
aa dur dur @Turkuazz @ozgur2113 belki cevaplar. Kürt böreği yaygın mı siz de? A

Bu arada şimdi baktım ne Ankara’da ne İzmir’de yok gibi bir şeymiş, ancak İstanbul’da çok yaygın olduğu için ben bütün Türkiye’de yaygın sanıyordum :A Meğer sadece İstanbul’da yaygınmış, hatta İstanbul’un hangi kendine has yiyeceği meşhur sorusuna bile cevap olabilir. Özellikle Bingöllülerin İstanbul’da yaygınlaştırması nedeniyle de bu isme sahip olabilir. @Silinmiş Üye

• Beğendim
Forumda yok mu hiç Kürt arkadaşlar bir yanıtlasın var mı böyle bir börek? Valla doğulu çok arkadaşlarım vardı ama hiç böyle bir börek duymadım. :A @Tolstoyevski
Var var etiketledim yukarda :A Benim arkadaşta yarı Antep, Yarı Urfalı, ya da Mardin'miydi o 😱 Çaktırmadan sorsam iyi olacak :A

• Güldürdün
Niye çaktırmadan soruyorsun be ne var bunu sormakta? Böyle bir börek duydum biliyor musun diyeceksin? ?
Yok be nereli olduğunu, trip yemiyeyim ondan tam olarak nereli olduğunu bilmiyorum diye :A eski üniversite arkadaşım olacak bir de :A ama yıllar sonra yeni yeni bir araya geldik yine :D

• Güldürdün
Arnavut Ciğeri gibi yemekler de millet adını taşıyabiliyor, keza dönerin de yurt dışında Türk döneri ya da lokumun Turkish delight olarak bilinmesi gibi.

İstanbul’da doğma büyüme yaşayıp da ilk defa duyduysan çok çok ilginç ama :A

Ve evet pudra şekerli börek oluyormuş işte hatta öyle ki bir kere yedikten sonra pudra şekersiz sade olarak yemek mümkün gelmiyor :A
Laz böreği dene bide:A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
O farklı bir şey ama yöreden yöreye değişebilir yiyeceklere ne dendiği mesela Gaziantep'te de köftelik bulgura simit derler. Ama gevreğe de simit derler. Herkes bilmez ama bunu has antepliler bilir. :A Mesela kuymak ve mıhlama arasında da herhangi bir fark yok, sadece Trabzon-Rize farkı var. :A
yöre yöre değişir ona bşey demiyorum. Sen istanbulular öyle diyor dediğin için :A

• Güldürdün
yöre yöre değişir ona bşey demiyorum. Sen istanbulular öyle diyor dediğin için :A
Ben demedim ki @Tolstoyevski dedi İstanbul'da Kürt böreği olarak biliniyor diye. :A

Koyu bir İstanbul aşığı olmamı bir kenara bırakırsak, İstanbul’da kullanılan Türkçe zaten resmi Türkçedir ve bütün ülkeye hükmeder. Yani İstanbul’da yiyeceğin adı Simit ise, o tüm Türkiye’de simittir resmi olarak, Kürt Böreği ise tüm Türkiye için öyledir yahut öyle olmalıdır :A Yaşasın İstanbul hegemonyası:A

Ben demedim ki @Tolstoyevski dedi İstanbul'da Kürt böreği olarak biliniyor diye. :A
Koyu bir İstanbul aşığı olmamı bir kenara bırakırsak, İstanbul’da kullanılan Türkçe zaten resmi Türkçedir ve bütün ülkeye hükmeder. Yani İstanbul’da yiyeceğin adı Simit ise, o tüm Türkiye’de simittir resmi olarak, Kürt Böreği ise tüm Türkiye için öyledir yahut öyle olmalıdır :A Yaşasın İstanbul hegemonyası:A
O zaman blacklionun verdiği örneğe geliyor konu :F Kuymak mı mıhlama mı? istanbullular ne diyor:A