Zey TV Jeneriklerle Geçmişe Yolculuk (2010-2015) | 2.Sezon - 7.Bölüm

Hangi dizileri özlediniz/ ilginizi çekti?


  • Kullanılan toplam oy
    15

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,938
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
'Jeneriklerle Geçmişe Yolculuk' etkinliğinin 2. Sezon 7. bölümü ile sizlerleyiz. Yakın zamanda çalışkan moderatörümüz sevgili @Dosi'nin yürütecek olduğu' En Özlenilen Dizi 2010-2015' etkinliği için bir nevi ön hazırlık olarak düşünebiliriz. Bu bölüm adına kendisine ayrıyetten teşekkürlerimi iletiyorum. :Z

Ankette beğendiğiniz veya ilginizi en fazla çekmiş olan dizilere oy verebilirsiniz.

İşte karşınızda iz bırakmış ve özlenilen 10 dizi:





Alemin Kralı

2011-2013 seneleri arasında atv'de yayınlanan durum komedisi türündeki dizinin başrollerini Şafak Sezen, Oya Başar, Zeynep Gülmez ve Evrim Akın paylaştı. Sit-com türündeki dizi 27 Mart 2013'de yayınlanan 67.bölümle ekranlara veda etti.

Dizi, pet shop dükkanına sahip Aslan Kıral ve ailesi etrafında gelişen komik olayları konu aldı.



Benim Annem bir melek

30 Mart 2008 tarihinde ekran yolculuğuna atv'de başlayan ve daha sonra Star TV'de yayın hayatına devam eden dizinin başrollerini Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu ve Ali Sunal üstlendi. Aile komedisi türündeki dizi 10 Mayıs 2010'da yayınlanan 64.bölümle ekranlara veda etti.

Evin dominant annesi Neriman, emekli dolmuş şoförü Cahit ve iki büyük oğluyla iki gelini arasında şekillenen eğlenceli ve komik bir aile komedisi konusuna sahip olan dizi, döneminin sevilen komedi dizileri arasında yer aldı.



Bu Kalp Seni Unutur mu?

Hatırla Sevgili dizisinin devamı niteliğinde çekilen ve oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken siyasi dizi Bu Kalp Seni Unutur mu? yayın hayatına 13 Ekim 2009 tarihinde Show TV'de başladı ve yalnızca 17 bölüm yayında kaldıktan sonra 9 Şubat 2010 tarihinde yayından kaldırıldı. Dizinin başrollerini Bülent İnal, Melis Birkan, Berrak Tüzünataç ve Okan Yalabık üstlendi.

Hatırla Sevgili'nin kısmi spin-off'u sayılabilecek dizinin konusu 12 Eylül Askeri Darbesi ve devamında gelişen olaylardı.



Hanımın Çiftliği

Orhan Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanan ve başrollerini Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal, Ebru Özkan ve Caner Cindoruk'un paylaştığı dizi 4 Eylül 2009 tarihinde Kanal D'de yayın hayatına başladı ve 17 Haziran 2011 tarihinde 70.bölümüyle ekranlara veda etti.

Yayınlandığı dönemin en yüksek bütçeli yapımı olan dizi, Adana'da yaşayan zengin toprak ağası Muzaffer Bey, çırçır fabrikasında işçi olarak çalışan Güllü ve aynı fabrikada makinecilik olarak olarak görev yapan Kemal karakterleri etrafında gelişmektedir.



İşler Güçler

Başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in paylaştığı durum komedisi türündeki dizinin ilk bölümü 28 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de yayınlandı. Bir sezon süren dizi 41.bölümüyle 4 Haziran 2013 tarihinde sona erdi.

Dizide Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz bizzat kendi karakterlerini kendi gerçek isimleriyle oynamaktadırlar.



Kardeş Payı

13 Şubat 2014 tarihinde Star TV'de başlayan komedi dizisi Kardeş Payı'nın başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Seda Bakan üstlendi. Dizi 35.bölümüyle 30 Nisan 2015 tarihinde ekranlara veda etti.

Dizi, tesisatçılık mesleğine sahip 2 kardeşin dünyayı kurtaracak olan bir icadın etrafında yaşamış oldukları maceraları konu almaktadır.



Kızım Nerede?

17 Aralık 2010 tarihinde yayınlanan ve 26 bölüm süren dizinin başrollerinde Ece Uslu, Hüseyin Avni Danyal ve Burak Hakkı yer aldı. Dizi 3 Ağustos 2011 tarihinde final yaptı.

Ünlü iş adamı Zafer Demiray ve eşi Suna'nın üç kızından biri olan Zeynep'in birden ortadan kaybolması sonucu oluşan aile dramını konu almaktadır.



Kaçak

Başrollerini Gürkan Uygun ve Berk Hakman'ın paylaştığı polisiye-mafya temalı dizinin ilk bölümü 24 Eylül 2013 tarihinde yayınlandı. Toplam 52 bölüm süren dizi 3 Şubat 2015 tarihinde ekranlara veda etti.

Dizide, oğlunun intikamını almak isteyen eski bir polisin, mafyaya karşı verdiği mücadele işlenmektedir.



Parmaklıklar Ardında

Çekimleri Sinop Cezaevi'nde gerçekleşen ve Alman dizisi Hinter Gittern'den uyarlanan dizi toplam 106 bölüm sürdü. Başrollerinde Selda Alkor, Serra Yılmaz ve Cengiz Bozkurt gibi isimlerin yer aldığı dizininin ilk bölümü 17 Aralık 2007 tarihinde atv'de yayınlandı ve 24 Haziran 2010 tarihinde atv'de ekranlara 106.bölümüyle birlikte veda etti.

Kadınlar koğuşu etrafında gelişen dizinin konusu mahkumlar ve hapishane yetkileri arasında gerçekleşen iç çatışmalar ve olaylardır.


Yaprak Dökümü

Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan ve başrollerini Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Deniz Çakır, Gökçe Bahadır ve Fahriye Evcen'in paylaştığı bu uzun soluklu dizi yayın hayatına 13 Eylül 2006 tarihinde Kanal D'de başladı ve yine Kanal D'de 29 Aralık 2010 tarihinde, 174.bölümüyle ekranlara veda etti.

Eski kaymakam Ali Rıza Bey ve ailesinin İstanbul'daki eski konaklarına taşındıktan sonra yaşadıkları olayları konu almaktadır.





 
Son düzenleme:
  • Güldürdün
Reactions: Dosi and Zeyno
Bende en güzel dizi jeneriğine oy veriliyor diye ona göre yazmıştım işin rengi başkaymış :A Öyleyse oylarım net aşağıdaki dizilere ;

-İşler Güçler
-Kardeş Payı
-Benim Annem Bir Melek
 
  • Güldürdün
Reactions: Dosi
Bu Kalp Seni Unutur Mu?
İşler Güçler?
Kardeş Payı?
 
Bende en güzel dizi jeneriğine oy veriliyor diye ona göre yazmıştım işin rengi başkaymış :A Öyleyse oylarım net aşağıdaki dizilere ;

-İşler Güçler
-Kardeş Payı
-Benim Annem Bir Melek
Herkes farklı şekilde oyluyor. Kafana göre yap sen :A
Konuyu açtım, bir şeyler eksik diyorum ama ne eksik ilk başta anlayamadım. Sonra jeton düştü, anket komple yok :F :A Hızlıca ekledim neyse ki kimse görmeden. :A
O ara bakamadım ben :A
 
  • Harika
Reactions: Zeyno
Eskiden hiç tv izlemiyordum nerdeyse az çok izlediğim bir Benim Annem Bir Melek ve Alemin Kralı aklımda kalmış onlara verdim
 
Dün oyumu vermiştim ben Hanımın Çifliği ,Yaprak Dökümü,Kaçak ve Kızım Nerede özellikle Kızım Nerede bitince çok üzülmüştüm ya
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi
Alemin Kralı'nı izlememiştim zamanında ama A2'de tekrarları dönüyordu. O ara biraz bakmışlığım var. Farklı bir diziydi