Issız Adam (2008) Film Bilgileri & Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,288
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
FavoriForumum.Net Film Dünyası
JtOZs8HnQxHJdQ9F.jpg

Issız Adam
Yapım Yılı: 2008
Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 6.9/10
Süre: 105 dakika
Yönetmen: Çağan Irmak
Senarist: Çağan Irmak
Oyuncular: Melis Birkan, Cemal Hünal, Goncagül Sunar, Yıldız Kültür, Tarık Ündüz, Gözde Kansu, Efe Babacan, Veda Yurtsever ipek, Aslı Aybars, Sezgin Erdemir, Umut Sarıkaya, Şerif Bozkurt
Vizyon Tarihi: 07 Kasım 2008

Filmin Özeti
Alper 30lu yaşlarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Lüks yaşamayı seven, işinde başarılı ama özel yaşantısını her gün farklı kadınlarla birlikte olarak düzene koyamamış, hayatını; yaptığı yemekler, günübirlik ilişkiler, paralı kadınlar üçgeninde yaşayan birisi iken; Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu' nun arka sokaklarında, aradığı eski plak için bir kitapçıya girmesiyle değişir. Ada 20' li yaşlarının sonlarında, güzel, çocuk kostümleri tasarlayıp diken, Alper' in modern yaşamının aksine çok mütevazı, hayatta fazla inişleri çıkışları olmayan genç bir kadındır. Bir gün eski bir kitabi bulabilmek için Beyoğlu' nda dolaşırken Alper ile ayni kitapçıya girer. Çapkın bir adam olan Alper, Ada' nın güzelliğinden etkilenir ve Ada' yı takip etmeye başlar. Ada' nın aradığı kitabi bulmuştur. ilk sayfasına telefon numarasını yazar. Ada' nın işyerine kadar devam eden takip, Alper' in tanışma bahanesiyle aldığı kitabı Ada' ya vermesiyle son bulur. Ada ve Alper' in yaşamlarında ilk defa karşılaştıkları tutkulu aşkın ilk sinyalleri bu kitapla başlar. Alper kopamadığı özgür hayatinin içersinde Ada' ya yer açmaya çalıştıkça, yaşamının daraldığını fark eder. Aşkı ve özgürlüğü arasında kalan Alper' in sessiz çığlıklarını duyamayan Ada, kendini aşkın rüzgârına kaptırmıştır bir kere; Ve yaşam bir kere daha aşk oyununun perdelerini Ada ve Alper için açacaktır. Issız Adam, modern hayatın yalnızlaştırdığı insanları anlatan, yemekler, anneler, eski şarkılar ve aşk üzerine bir film.

Oyuncular
ogQ4nOTcmo6BQ830.jpg

Melis Birkan
(Ada)
Rq9kOqxFDeyHUWxj.jpg

Cemal Hünal
(Alper)
dnCqc7tpKOQAwsko.jpg

Goncagül Sunar
(Müzeyyen)
0IyxYLdCQ2uLxHU2.jpg

Yıldız Kültür
U8IXebmOQcznv02U.jpg

Tarık Ündüz
Filmin Fragmanı

[sene]561633[/sene]
Anahtar Kelimeler
film bilgileri, çıkış tarihi, film yorumları, film incelemesi, film konusu, oyuncu kadrosu, başrolleri

Son düzenleme:
Bu film çıkalı yıllar oldu da daha yeni izliyorum. :(

Çağan Irmak filmlerinin çoğunu izlemişimdir, bu eksik kalmış aralarında. Bunu izleyeyim bugün de fırsat varken dedim. Cemal Hünal'ı pek sevmezdim yani itici bulurdum nedense kendisini de bu filmde sevdim, baya sempatik geldi hatta.

Oyuncular iyiydi, kadın başrolü farklı seçebilirlerdi bence ama yine fena sayılmazdı. Filmde çalan şarkıları da beğendim yine. :)

Filmde baya erotik sahne vardı ama artık buna böyle demek cahil kafa yapısı gibi. Yani yabancı diziler/filmlerde bunlar çok normal, bizde de artık öyle sayılmalı. Cemal Hünal tam tipi olmuş böyle bir işin. :)

Türk filmlerinde genelde sonda birisi ölür, bunda terk ediyor. Baya farkındalık yaratmışlar :F

Sonda karşılaştıkları sahne güzeldi. Her ikisi de yalan söyledi, halbuki içlerinden öyle değil.

Müzeyyen teyzeyi de sevdim. :bhr:

8/10

Melis Birkan hayranı olduğum film. Unutulmaz şarkıları bizlere hatırlatması da ayrı bir güzellik. Zamanında aşırı popüler olunca antisi çok oldu ama bence Türk sinemasındaki iyi filmlerden. :)

Zamanında çok iyi dersler veren film. Ada karakteri süperdi ve en az 3-5 replik hala aklımda.:D

aaa hiç izlemedim bu filmi ama survivora hazırlık yaparken ayna grubunun şarkılarına bakıyordum bu film çıktı karşıma şarkı sayesinde filme ısındım biraz şu sahneyle fazlaca dinlediğim için :F:F:F