2015 Irrational Man / Mantıksız Adam - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,096
Reaksiyon puanı
49,758
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
3715320.jpg


Mantıksız Adam - Irrational Man (2015)

Türü: Dram, Gizem
Yönetmen: Woody Allen
Senaryo: Woody Allen

Oyuncular:
Joaquin Phoenix
Emma Stone
Joe Stapleton
Nancy Carroll
Allison Gallerani

IMDb Sayfası


Filmin Özeti
Woody Allen'ın yeni filmi Irrational Man, küçük bir kasabanın küçük bir kampüsünde felsefe profesörlüğü yapan ve orta yaş bunalımı dahil pek çok krizi üst üste yaşayan bir adamın hayatını değiştirme çabasını perdeye taşıyor. Profesörün ilk hedefi ise kendisinden yaşça küçük öğrencisi ile yakınlaşmak oluyor. Başrollerde Emma Stone ve Joaquin Phoenix'i izlediğimiz filmin senaryosu da alışıldığı üzere Allen'ın kendisine ait.

Filmin Fragmanı
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,096
Reaksiyon puanı
49,758
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Konusunu açıp kaçtığım bir diğer film de bu. :)

Tam yorum: http://izleryazar.com/irrational-man-2015/

Hem Emma Stone hem de Joaquin Phoenix'i sevmemden dolayı bu filmden beklentim büyüktü. Woody Allen'ın da iyi film senesiydi üstelik. Ne yazık ki Woody amca seriyi bozmuş ve iki yıl üst üste zayıf film çıkarmış.

Konusu çok zayıftı, pek sıkıcı falan değildi belki ama çok boştu. Keşke bu ikili daha iyi bir senaryoda bir araya gelseymiş. Geçen yılki Magic in the Moonlight daha hoştu. :)

5/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Woody Allen eskiden beri böyle, ya çok iyi filmler çekiyor ya da çok kötü. Yani bir standartı tutturabildiğini söylemek güç.

Filme başlarken Issız Adam filmi gibi bir beklenti içerisindeydim. Aslında ortalarına kadar da benzediklerini söyleyebiliriz, felsefe profesörü Abe ile Alper birbirlerine çok da uzak karekter değiller bence. Tabii film ortasından itibaren yine her Woody Allen filmindeki gibi beklenmedik süprizlerle dolu bir olay kurgusu yaşanmaya başlandı. İşte tam bu noktada filmden kopmaya başladım ve pek de sevemedim, çünkü filmin devamını böyle hayal etmemiştim;

Hakim'i öldürmek nereden çıktı ki, resmen daldan dala atladık. En azından sonu güzel bitti. Asansör boşluğuna Jill düşse üzülürdüm.

Oyunculuklar zayıftı ama yine de, harika gülüşü ve gözleri olan varlık; Emma Stone'u izlemeyi seviyorum.

6/10