Belgesel Inside Job / İç İşler (2010) Film Bilgileri & Yorumları

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
1645089.jpg

İç İşler - Inside Job (2010)

Türü: Belgesel
Yönetmen: Charles Ferguson
Senaryo: Charles Ferguson, Chad Beck, Adam Bolt

Oyuncular:
Matt Damon
William Ackman
Daniel Alpert
Jonathan Alpert
Sigridur Benediktsdottir

IMDb Sayfası

Oscar Ödülleri (1)

En İyi Belgesel

Filmin Özeti
Oscar a aday olmuş yönetmen Charles Ferguson, İç İşler ile, hâlâ dünyayı kasıp kavurmakta olan 2008 ekonomik krizinin perde arkasındaki akıl almaz gerçekleri ilk defa gözler önüne seren bir filme imza atıyor. Faturası 20 trilyon doları aşan kriz, milyonlarca insanı evsiz ve işsiz bırakarak mağdur etti. Film, derinlemesine araştırmaların yanı sıra finans dünyasının önemli isimleriyle, politikacılarla ve gazetecilerle yapılan dudak uçuklatıcı röportajlar üzerinden arsız bir endüstrinin gelişimini takip ediyor. Aynı zamanda da siyasetin, düzenlemelerin ve akademinin yozlaşmasıyla sonuçlanan yıkıcı ilişkiler ağını açığa çıkarıyor. Matt Damon tarafından seslendirilen film yalnızca ABD ile sınırlı kalmıyor, İzlanda, İngiltere, Fransa, Singapur ve Çin'e de giderek, her birimizin hayatını etkilemekte olan yoz ve açgözlü sistemin resmini bir bütün olarak çiziyor. Bu, olayları parça parça gazetelerde okumaktan çok farklı bir his; uyandırıyor, sarsıyor.

[b:2c1946896f]2011 Oscar En İyi Belgesel Ödülü[/b:2c1946896f]

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,124
Reaksiyon puanı
49,790
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
İzlediğim ilk belgesel film olarak tarihe geçti. Böylece bir ayıbı daha örtmeye başlamış oldum. :)

Ekonomiye meraklı kişiler için başyapıt olabilecek bir belgesel ama benim çok yabancı olduğum bir konu olduğundan dolayı biraz uzak kaldım, takip etmekte zorlandım.

Çok fazla röportaja boğulması ve sürekli kimle röportaj yapıldığını takip etmek falan da beni yordu.

Sonuç olarak bir krizin nasıl oluştuğu, bu sırada nasıl bazı kişileri zengin ettiğini göstermiş oldu. Özellikle son kısımlarda röportaj veren kişilerin kaçamak halleri görülmeye değerdi. :)

Bu arada filmin özellikle başlarındaki görsel zenginlik harikaydı fakat sonrasında pek göremedik o tarz görüntüler. :)

İlk kez belgesel puanı verdiğim için nasıl olacak bilmiyorum ama bir puan vererek başlamak şart. :)

6/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Belgesel izlemeye meraklı olmama rağmen çok izleyemiyorum. Daha çok Dünya tarihi belgeselleri beni çekiyor. Ekonomi belgeseli çok izlemedim ama meraklandığım bir konu tabi ekonomide.

Belgesel güzeldi. Bir çok açıdan belgelerle gözümüzü açan belgesellerdendi.
Öğretim görevlilerinin ve yöneticilerin falan nasıl sahtekarlıklar yaptığı, Wall Street camiasının pisliğini, Bush yönetiminin Zengini nasıl zenginleştirdiğini, Obama yönetiminin ise zengini nasıl koruduğunu tam anlamıyla anlayacağımız bir şaheserdi. Çok kıl oldum ve çok sinirime gitti bir çok gerçek.

Harvard ve Columbia üniversitesindeki iktisat ve işletme rektörlerinin oradaki profların falan yazılarına artık güvenmem.:F Çok okuyormuşum gibi.:F
Buhrandan sonra ABD'nin fakir kesimi çok güzel vurgulanmış, emlak krizinin etkileri olsun süperdi. Ayrıca şu dolandırılan ailenin röportajında fena dramatize oldum.:( Kadın çok içten bahsetti yaşadıklarını.
Röportaj için çağrılan elemanları çok güzel mat ettiği sahnelerde vardı. Güzel hazırlanmış yönetmen bu iş için. Ayrıca konuşmaktan çekinen elemanlarada küfür edin diye büyük zorlamış.:F

İlk ekonomi belgeselim olmuş oluyor muhtemelen bu ve ilk yorum atışım. Güzel ve keyifliydi ben memnun kaldım. Bazı terimler yabancı olsa da çok yabancılık çekmedin cümlenin akışından anladım genel olarak.

8.3/10 Daha önce imdb ile aynı puanı hiç vermemiştim.:F Ama izlerken aklımdan geçen rakam buydu. İyi tutmuş.:D