IMDb Top 250 TV Listesi Yayınlanmaya Başlandı!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,382
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
IMDb Top 250 TV Listesi Yayınlanmaya Başlandı!

band-of-brothers-150x150.jpg

Sinemayla az da olsa ilgilenen biriyseniz IMDb'nin ünlü Top 250 film listesini mutlaka duymuşsunuzdur. Dünyanın en büyük film sitesi olan IMDb, nihayet televizyon için de Top 250 listesi yayınlamaya başladı...

"IMDb Top 250 TV" adını alan liste tıpkı film listesinde olduğu gibi özel bir algoritmayla hazırlanıyor ve düzenli kullanıcıların verdikleri oylar listede önem kazanıyor. Listede şu an için diziler ve mini-dizilerin yanı sıra talk-show, belgesel gibi diğer televizyon yapımları da yer alıyor. Beta vurgusunun yapıldığı ve kullanıcılarının taleplerine göre şekillenecek listede şu an için 5000 oy üstü alan yapımlar yer alıyor.

Listenin ilk halinin zirvesinde 2001 yapımı olan ve yapımcılığını Tom Hanks ile Steven Spielberg'ün üstlendiği mini-dizi "Band of Brothers" yer aldı. İkinci sırada kült belgesel serisi "Planet Earth" yer alırken üçüncü sırada iki yıl önce final yapan unutulmayacak dizi "Breaking Bad" ve dördüncü sırada şu an gündemdeki en popüler dizilerden olan "Game of Thrones" yer aldı.

The Wire, The Sopranos, Sherlock, True Detective, Arrested Development, House of Cards, Fargo listenin üst sıralarında yer alan yapımlardan sadece birkaç tanesi durumunda...

Listede Türk kullanıcılar için de hoş sürprizler bulunmakta. İşler Güçler listenin 171. sırasında, Behzat Ç. 199. sırasında ve Leyla ile Mecnun 203. sırasında yer alıyor. Hatırlanacağı gibi Leyla ile Mecnun daha önce IMDb'nin sadece kullanıcı oylarına göre oluşan bir tv listesinde ilk 10'a girerek dünyada adından söz ettirmişti. Fakat yenilenen algoritmayla birlikte yüksek puanına rağmen dizi ancak 203. sıradan kendine yer bulabildi.

Beta aşamasındaki IMDb Top 250 TV listesinin tamamına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

IMDb Top 250 TV Listesi
Bu konuyu orijinal haber formatında görüntüle

Evet tabii ki boş durmuyorum ve hemen bir Band of Brothers etkinliği düzenliyorum. :):)

Sanırım @gundix123 ileydi, zaten konuşmuştuk bu dizi için etkinlik yapmayı. Şimdi öne alma zamanı. :)

Oz'un son sezonunu bu iki haftada bitirelim ve Band of Brothers'a geçelim. Katılım büyük olur herhalde zaten az bölümlü dizi. @Tolstoyevski @sürgünüm @cevaa @Danger UA!

Yalnız lütfen iki hafta bekleyelim, önceden diziye saldırmanın anlamı yok. Dizide pek çok ünlü oyuncu var ama başrol Damien Lewis. Kendisini tanımak isteyenlere Homeland'in birinci sezonuna başlamalarını öneririm eğer dizi yokluğundaysanız. :):)

(Etkinlik zamanı gelince daha fazla kişi etiketleyeceğim :))

Etkinliğe dalıp listeden bahsetmeyi unuttum. Liste elbette şu haliyle çok da sağlıklı gözükmüyor film listesine göre kalite anlamında uçurum var. Yalnız bir yerden bu işe başlamaları güzel. Bence ilk yapmaları gereken iş belgesel ve talk-show vs programları sepetlemek. Sıralamalar da zamanla daha iyi olacaktır. Muhtemelen bu listeyle birlikte dizilere gelen oy sayıları artacak çünkü. :)

Ayrı bir mesajımda daha üstleri hak edenler, üstleri hak etmeyenler gibi şeylere de değinirim belki. :)

Bu arada 250'den 62 tanesini izlemişim şu an, başlangıç için hiç fena değil. :D

Puanlar birbirini tutmuyor sanki?(b) @OzaN
Mr.Robot 9.0 demiş ama normalde 9.1
Biri normal puan, diğeri düzenli oy kullanan üyelerin verdiği puan. IMDb ikincisini önemsiyor bu listede. Diğerleri manipülasyon için vs olabilir çünkü. :):)

Uzun zamandır bekliyordum ama tam bir hayal kırıklığı. Listeyi dikkate almamak için tek sebep: LOST 187.Sırada!

187? Yav he he. :) Bu rezilliği tartışmam bile.

Ayrıca listeden belgesel serileri çıkarılmadığı sürece pek kullanışlı liste olmaz.

İlk 10 a girememekle beni şaşırtmış öteki başyapıt ise Avatar : The Last Airbender. 16.sıra biraz düşük gibi. Gelmiş geçmiş en iyi anime dizi olabilir çünkü. Eskiden Death Note 'dan ötesi yoktur derdim ama varmış. Muhakkak dikkate almanızı öneririm o animeyi, her şeyiyle dop doludur.

29.sıradaki Das Boat ın listede ne işi var? O film değil miydi? Top 250 listesinden seçip izlediğimi hatırlıyorum onu.

Son olarak şu kesin ki bu dizi listesi asla film listesi kadar prestijli olamayacak. Çünkü gerçekçi olamayacak. Bunun nedeni ise, filmlerin çoğunu herkes izleyebilir çünkü filmler kısadır, tek bölümdür. O yüzden listedeki filmleri izleyen adam gerçekçi biçimde oylar .

Ama bütün dizileri bitirmek imkansıza yakın. Herkesin bütün dizileri veya çoğunu izleyeceğini sanmıyorum. Oylama yapmak için bütün sezonları tamamen bitirmiş olmak şart. Kaç kişi bunu başarabilir filmlere oranla? Listeden yalnızca 5 ya da 6 tanesini tamamen bitirmişim, 10 kadar da yarıda kaldığım ve devam ettiğim var o kadar.

Evet tabii ki boş durmuyorum ve hemen bir Band of Brothers etkinliği düzenliyorum. :):)

Sanırım @gundix123 ileydi, zaten konuşmuştuk bu dizi için etkinlik yapmayı. Şimdi öne alma zamanı. :)

Oz'un son sezonunu bu iki haftada bitirelim ve Band of Brothers'a geçelim. Katılım büyük olur herhalde zaten az bölümlü dizi. @Tolstoyevski @sürgünüm @cevaa @Danger UA!

Yalnız lütfen iki hafta bekleyelim, önceden diziye saldırmanın anlamı yok. Dizide pek çok ünlü oyuncu var ama başrol Damien Lewis. Kendisini tanımak isteyenlere Homeland'in birinci sezonuna başlamalarını öneririm eğer dizi yokluğundaysanız. :):)

Ben yokum

Uzun zamandır bekliyordum ama tam bir hayal kırıklığı. Listeyi dikkate almamak için tek sebep: LOST 187.Sırada!

187? Yav he he. :) Bu rezilliği tartışmam bile.

Ayrıca listeden belgesel serileri çıkarılmadığı sürece pek kullanışlı liste olmaz.

İlk 10 a girememekle beni şaşırtmış öteki başyapıt ise Avatar : The Last Airbender. 16.sıra biraz düşük gibi. Gelmiş geçmiş en iyi anime dizi olabilir çünkü. Eskiden Death Note 'dan ötesi yoktur derdim ama varmış. Muhakkak dikkate almanızı öneririm o animeyi, her şeyiyle dop doludur.

29.sıradaki Das Boat ın listede ne işi var? O film değil miydi? Top 250 listesinden seçip izlediğimi hatırlıyorum onu.

Son olarak şu kesin ki bu dizi listesi asla film listesi kadar prestijli olamayacak. Çünkü gerçekçi olamayacak. Bunun nedeni ise, filmlerin çoğunu herkes izleyebilir çünkü filmler kısadır, tek bölümdür. O yüzden listedeki filmleri izleyen adam gerçekçi biçimde oylar .

Ama bütün dizileri bitirmek imkansıza yakın. Herkesin bütün dizileri veya çoğunu izleyeceğini sanmıyorum. Oylama yapmak için bütün sezonları tamamen bitirmiş olmak şart. Kaç kişi bunu başarabilir filmlere oranla? Listeden yalnızca 5 ya da 6 tanesini tamamen bitirmişim, 10 kadar da yarıda kaldığım ve devam ettiğim var o kadar.
Das Boot'un uzatılmış versiyonu televizyonda dizi olarak yayınlanmış zamanında. Hatta o filmi izlediğim zaman okumuştum TRT'de de yayınlanmış bizde yıllar önce. :)

Dediğin doğru filmleri izlemek kolay ama dizileri izlemek zor. O yüzden sağlıklı liste oluşması çok zor. Yine de işte izleyecek dizi ararken falan işe yarar, sıralamalara pek takılmadan bakılacak olunursa. :)

Brody reyisi merak ettim şimdi, bir an önce izlemek lazım. :)

Ayrıca Top 250 listesi o kadar da kötü değil, tabii Lost'u daha yukarılarda görmeyi isterdim.

Sanırım dün denk gelmiştim listeye. Belgesel, talk-show gibi programlardan arındırılmış olsa çok daha yararlı olurdu, belki ilerde sadece dizilerin olduğu listeye de kavuşuruz. Ancak bu haliyle de iş görür. Özellikle yeni bir diziye başlayacağım zaman ilk danışacağım yerlerden birisi olacak. :)

Brody reyisi merak ettim şimdi, bir an önce izlemek lazım. :)

Ayrıca Top 250 listesi o kadar da kötü değil, tabii Lost'u daha yukarılarda görmeyi isterdim.
başa güreşen bir çok diziyi izlemişim bazılarınıda izlemeyi başaramamışım :) breaking bad hakettiği yerde yalnız liste sadece dizilerden oluşsa dahada hoş olacaktı mesela bir planet earth çok kalitelidir ama kategorisi ayrı belgeselleri ayırmaları lazımdı :)

başa güreşen bir çok diziyi izlemişim bazılarınıda izlemeyi başaramamışım :) breaking bad hakettiği yerde yalnız liste sadece dizilerden oluşsa dahada hoş olacaktı mesela bir planet earth çok kalitelidir ama kategorisi ayrı belgeselleri ayırmaları lazımdı :)
Evet hala listeyi ayıklayamadılar araya kaynayanları temizleseler daha derli toplu olacak. :D

Geçtiğimiz günlerde 1. sırada yer alan Band of Brothers'ı (Kardeşler Takımı) izledik. Keşke yetişebilseydin 10 numara dizi, bir ara sen de izlersin.

planet earth ü izlemişmiydin harikadır muhteşem bir görsel şölen :)

Hele o mağara ve çöl bölümleri neydi öyle, tam bir uyku ilacı. Ömrümde öyle sıkıcı bir performans görmemişim. Uyku sorunu olanlara şiddetle tavsiye ediyorum ve genelde olumlu sonuçlar çıkıyor. :) @Harunnn60

Bu arada tekrardan hoşgeldin. :)

Hele o mağara ve çöl bölümleri neydi öyle, tam bir uyku ilacı. Ömrümde öyle sıkıcı bir performans görmemişim. Uyku sorunu olanlara şiddetle tavsiye ediyorum ve genelde olumlu sonuçlar çıkıyor. :) @Harunnn60

Bu arada tekrardan hoşgeldin. :)
Bir gece bakarım eğer dediğin gibi sıkıcıysa izlerim çünkü sıkıcı şeyleri uykumu getiriyor. :F