2024 I'm Still Here (Ainda Estou Aqui) / Hâlâ Buradayım - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
10,995
Puanı
860
MV5BYmVjMzQ1MmUtYjE4OS00NWNlLWFlNTUtNDcxZjIwNmVjOWFmXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UY2866_.jpg

Türü: Politik, Biyografik, Dram
Yönetmen: Walter Salles
Senarist: Murilo Hauser - Heitor Lorega

Oyuncular:
Fernanda Torres
Selton Mello
Fernanda Montenegro

Filmin Konusu:
Bir anne, 1971 yılında Brezilya'da askeri diktatörlüğün sıkılaşan pençesinde ailesinin hayatı keyfi bir şiddet eylemiyle paramparça olunca kendini yeniden keşfetmek zorunda kalır.​

Filmin Tanıtımı:

Conclave'den sonra kalbimi kazanan ikinci Oscar filmi oldu. Brezilya'nın tarihinden bir parça anlatsa da benzer acılardan geçen birçok coğrafyanın özdeşlik kurabileceği bir yapım ki oradaki askeri diktatörlük rejimi bizde de 12 Eylül'e tekabül ediyor diyebiliriz. Yakın geçmişteki acıları bir aile üzerinden anlatması bakımından Babam ve Oğlum, Dedemin İnsanları noktasına çok yakın duruyor ama bu filmi Çağan Irmak çekseydi duygusallık sosu daha fazla olurdu kesin. :A Böylesine derin bir acıyı sakin ve duygu sömürüsünden uzak bir yerden, ekstra süslenmeden anlatması dramatik etkiyi daha da yükseltiyor. Siyasei detaylara boğmadan insan odaklı bir anlatımı tercih edilmesi de bana daha çok hitap etti. Çocuklarıyla bir başına kalan Eunice'in direncini, bitmek bilmeyen hüznüne rağmen güçlü kalıp mücadele etmeye çalışmasını ve hayata dört elle sarılması hayranlık uyandırıcıydı. Sadece asıl mevzuya girilmesinin biraz uzun sürdüğünü düşündüm ama ailenin eski mutlu günleriyle sonrasındaki trajedi arasındaki fark da ancak böyle vurgulanabilirdi. Fernanda Torres'in dışarıdan büyük görünmese de detaylarda devleşen oyunculuğu ne kadar övülse az kalır hele ki dondurmacı sahnesindeki bakışı kolay unutulmaz diye düşünüyorum. İlerleyen yaşlardaki halini kendi annesinin canlandırması da hoş bir detay olmuş. Çoğu filmin eh işte seviyesinde olduğu, ortalığın Yahudi propagandasıyla dolduğu bir yılda Oscar'ın onurunu kurtaran nadir işlerden biri olarak herkese tavsiye ederim.

8.5/10