ama çağrışım yapmış sende
Benim bu filmi izleyip de sıkılmamam mümkün değil.@destere beğenmiş olmana şaşırdım, böylelikle sinema sanatının çok öznel ve kişiden kişiye değişebileceğini birkez daha öğrenmiş olduk.Yahu dakikalarca diyalog yoktu yer yer neresi sıkıcı değil?
@Danger UA! nın izleyio yorumunu bekliyorum filmin konusunda, eğer o da beğenirse sorun bende demekki.
Admin bende bu etkinliğe katılsam geride olmuş olur muyum@destere bu sene senle filmlerde anlaşamayacağız galiba. En iyisi beğenmediğim filmleri önereyim bu sene.
Yok zaten katılmayacak mıydın sen?Admin bende bu etkinliğe katılsam geride olmuş olur muyum
Doğru ya katılacaktım.Bu filmi izlememe gerek var mı ?Yok zaten katılmayacak mıydın sen?
Etkinlik daha başlamadı gibi bir şey tam olarak.
Şart değil, B grubu filmlerinden biri olacak herhalde. Tabii istiyorsanız izleyin bol ödüllü bir film.Doğru ya katılacaktım.Bu filmi izlememe gerek var mı ?
Yorumalrdan anladığım kadarıyla izlemyee gerek yokŞart değil, B grubu filmlerinden biri olacak herhalde. Tabii istiyorsanız izleyin bol ödüllü bir film.
başroldeki karakterlere ısınabildiğimde yorumlarım farklılaşabilir@destere bu sene senle filmlerde anlaşamayacağız galiba. En iyisi beğenmediğim filmleri önereyim bu sene.
bu film hakkındaki yorumunu bende merak ediyorum sevdiğin filmlere dikkat ettim benim tarzımdaki filmler ağırlıktaBenim bu filmi izleyip de sıkılmamam mümkün değil.Sen ağır sanat filmlerini seversin genelde ama buna katlanamadıysan benim hiç bulaşmaya niyetim yok.Zaten neden ödülleri topladığı ve kesin olarak Oscar alacağı belli olan bir film.Yani illa iyi olması gerekmiyor.Yahudi soykırımı temalı filmi çek zaten direk ödüle boğuluyorsun.
Oscar'ın bu yılki yabancı dildeki en güçlü adaylarından biri. Açıkçası filme epey olumlu bakıyordum. Hele başlarken 82 dakika olduğunu görünce gereksiz yere uzatılmamış akıcı ve iyi tat bırakacak bir film bulurum karşımda diye düşünüyordum. Sonuç maalesef büyük hayal kırıklığı oldu.
Film, Ida adındaki genç bir kızın kendini bulmasını ve aslında kökenlerinin düşündüğünden çok farklı olmasını konu alıyor. Her ne kadar daha önce benzer tarzda örnekleri olsa da ilgi çekici bir konu ama gel gelelim filmde senaryo çook zayıf kalmış.
O kadar durgun, o kadar ağır bir sanat filmi ki 82 dakika 182 dakika gibi geldi. Senaryoda ilgi çekici, tutunacak bir şeyler bulsam filme bağlanıp gerçekten zevk alabilirdim ama bu haliyle gerçekten bomboş bir filmdi.
Sinematografi ve oyunculuklar dışında bomboş olan bu film Oscar'ı kazanırsa kahrolurum. Özellikle geçen yıl The Great Beauty gibi hiç sevmediğim bir filmin kazanmasının ardından... Oscar'da başarısız olması için dua edeceğim filmlerin zirvesine yerleşti şu an. Yine de siz de izleyip kendi kararınızı verin tabii. Belki de seversiniz. Sadece 82 dakika hem(!)
Unutmadan:
İntihar sahnesi başarılı ve akıllarda yer edici cinstendi. Hakkını yemeyim.
5/10
Tamam yakın zamanda izleyeceğim.başroldeki karakterlere ısınabildiğimde yorumlarım farklılaşabilirben bile kendimi tanıyamam
bu film hakkındaki yorumunu bende merak ediyorum sevdiğin filmlere dikkat ettim benim tarzımdaki filmler ağırlıktasöylenenlerden etkilenme izle kendin karar ver
intihar sahnesi en çarpıcı sahneydi daha önce öyle bir sahne görmemiştim kadın normal işlerini yapıyordu pencereyi açtı sigarasını yaktı şarkısını dinliyordu hiç aklıma gelmedi atlayacağı
Belki sen beklentileri epey düşürdüğünden daha çok beğenmişsindir. Nasıl bir filmle karşılaşacağını az çok biliyordun. Ben direkt 8-9 puan vereceğim bir film bekleyince hayal kırıklığı da büyük oldu.Pek beklentim olmasa da filmi izlemek istiyordum. İyiki de izlemişim bence abartılacak kadar kötü bir film değildi.
Bana kalırsa film sıkıcı değildi. İlgi çekici sayılabilecek bir konu ve karakterler vardı. -teyze ve yiğenin birbirlerine zıt oluşları-filme çabuk bağlanmamı sağladılar. İşleyişi ağırdı. Bu tür ağır işleyen filmlere pek olumlu bakmam normalde ama rahatsız etmedi beni bu ağırlık.Filmin hemen başında kızın aslında yahudi olduğunu öğrenmesi
Ida'nın saksafoncuyla yattığı geceden sonra, onu neden terk ettiğini anlayamadım. Aslında sadece teyzesinin "fedakarlık"la ilgili sözünden etkilenip mi yaşadı onu?
Oscar'da muhtemelen aday olacaktır ve ödülü de alır gibi. Diğer filmleri henüz izlememiş olsam da geçen seneye oranla ilerleme var.
6.5/10 -tan 6-
Yani 8-9'luk bir beklentim yoktu hatta bayağı az şeyler bekleyerek izlemiştim. Beklentimin üstüne çıkınca da sevmiş gibi oldum.Belki sen beklentileri epey düşürdüğünden daha çok beğenmişsindir. Nasıl bir filmle karşılaşacağını az çok biliyordun. Ben direkt 8-9 puan vereceğim bir film bekleyince hayal kırıklığı da büyük oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?