Kral öldü ve olaylar artık gerçekten başladı diyeceğimiz bölüm buydu... Bundan sonrası tam anlamıyla çılgınlık olacak gibi... Özellikle bölümün final sahnesi ve fragmanda gördüklerimiz bunu tüm çılgınlığıyla gösteriyor... Bu bölümün yarısının Aegon'un bulunmasına ayrılması yüzünden, aradaki bazı önemli detaylar dışında ve özellikle taç giyme kısmını ve final sahnesini çıkarınca çok da etkileyici olmadığını söyleyebilirim... Final sahnesinde de bazı kısımlar meeh dedirtiyor gerçi ama yaşananlar açısından etkileyici bir sahneydi...
Geçen bölümün son sahnesinde rahatsız olduğum şeyin olayın çıkış noktası haline gelmesini tahmin etmek zor değildi. Alicent orada 200 yıl sonraki Aegon'u kendi Aegon'u sandı, tabi ki o durumda kendi oğlunun tahtı almasını düşünmesi mantıklıydı. Benim takıldığım dizinin bu toplara girmesi oldu. Bir yanlış anlaşılma üstünden, aslında bir kehanetten bahseden Viserys'in söylediklerinin alakası olmamasına rağmen tüm yaşanacak şeyleri tetikleme ve etkileme durumu benim pek hoşuma gitmedi... Buz ve Ateşin Şarkısı hikayesinin Ejderhaların Dansı'na etkisini bir nevi gösterip popüler kültür kasmışlar gibi hissettim... Bu hikaye başka şekilde tasarlanabilirdi bence... Aegon'un tahta geçme hakkını Yeşiller'in başka şekilde almasını isterdim...
Aegon'un nasıl bir karakter olduğunu zaten bölümler boyu izledik biz. Belki burada bu şekilde ilerlemesinin sebebi Mysaria'yı ve ondaki gücü güncel hikayede görmemiz açısından tasarlanmış olabilir. Aemund ve Cole bir yandan, Otto'nun görevlendirdiği ikizler bir yandan uzun süre Aegon'u aradık durduk... Öncesindeki Green Council toplandı ve Alicent'in olaylara karşı gösterdiği tavrı net şekilde gördük. Yaptığım araştırmalar Alicent'in kitaptan farklı işlendiğini gösteriyordu zaten ama bu bölümle bu durum iyice meydana çıkmış anladığım kadarıyla. Kitapta Alicent tam olarak babasıyla aynı düşünüyor ama dizide Rhaenyra ile geçmişte yaşadıkları ve birlikte yakın dost olarak da büyümelerinin etkisiyle ona karşı konsey kadar acımasız olamıyor. Salt kötü ve salt kıyımı desteklemiyor konsey gibi. Ancak konseydeki tayfa onun arkasından bu planlamaları yaptığı için Alicent bir noktada desteksiz kalacak gibi duruyor. Bu durum hikayenin ilerleyen kısmında iyice meydana çıkabilir...
Alicent'in her zaman yanında olan Larys'in ise önceki bölümlerde ailesini dahi öldürecek kadar ruh hastası bir karakter olmasının sebeplerini merak ediyordum. Bu bölümdeki yaşadığımız o garip sahne bu kısmı belki tam olarak desteklemez ama Alicent'ten istediği şeyin ne olduğunu bir nevi bu bölümde gördük... Çok garip bir sahneydi diyebilirim... Görmeye gerek var mıydı, Larys nasıl bir sakat dedirtti gerçekten... Ancak Larys istediği şeyi elde edip Alicent'in de istediğini yerine getirdi. Tabi orada Mysaria öldü mü ölmedi mi bilmiyoruz henüz, ben öldüğünü düşünmüyorum... Öyle bir haberleşme ağı olan bir karakter mutlaka bu durumdan haberdar olup kaçmıştır..
Bölümün ikinci yarısı ise taç giyme töreni üzerine ilerledi ve öncesinde bölüm ortalarında olan Rhaenys ile Alicent'in konuşmaları ilgi çekiciydi. Aemund'un da özellikle kendini krallığa layık görüp Aegon'a karşı takındığı tavır da dikkatlerden kaçmadı. Bunun da ileride nelere yol açacağını beklemedeyim... Taç giyme töreninin haşmetinin içinde Rhaenys halkın arasında olup biteni takip etti. Taç giyme törenindeki Aegon oyunculuğu ilgi çekiciydi... Belki de karakteri ilk defa bu kadar coşmuş şekilde gördük. Tamamen görev uğruna yetiştirilmiş, anne ve dedesinin baskılarından hiç kurtulmamış ve hep istediğini yapan, her telden çalan bir karakter olmasına rağmen halktan gördüğü sevgi karşısında kayıtsız kalamadı... Tacı giydi ve bir nevi gücün etkisinde kaldı diyebiliriz.. Bu durum her Targaryen'de olduğu gibi onda da bir delirmeye yol açabilir ilerleyen sezonlarda...
Final sahnesinde dikkat çeken bir diğer kısım ise kız kardeşleri Helena'nın Aegon tam tahtı giyerken başını diğer yana çevirmesi oldu... Geniş açıdan da bunu net şekilde gördük. Önceki bölümde yemek sahnesinde ve bu bölümde söylediği tahtanın altına dikkat et kısmının buraya bağlanacağını beklemiyordum... Ancak Rhaenys ejderhasıyla kaçacak diye beklerken bir anda kendisini taç giyme töreninin ortasına dalıp masum sivil dinlemeden yüzlerce kişinin ölümüne yol açtı, belki de binlerce... Bu sahne bir savaş ilanı sahnesi ve bu kesin bir şey. Ancak bence bu sahnenin gereksiz olmasını sağlayan şey savaş ilanı yapan bir karakterin oradaki tüm Yeşil'leri sağ bırakıp oradan çıkmasının mantıksızlığı..
@bazinga senin dediğin şekilde düşünmeye çalışıyorum ama binlerce masum insanı öldürüyor bu kadın hiç düşünmeden. Sadece güç gösterisi yapma adına ve Alicent'e o mesajı verme adına bunu yapıp binlerce insanı öldürüp, bir nevi savaş ilan edip oradan çekip gidiyorsa ben bunu yemedim... Bu Dragon Pit'in normal bir çıkış kapısı da var sonuçta. Ve bu kadın buradan Rhaenyra'nın yanına gidecek ve senin arkandan bunları bunları yaptılar diyecek, bunun üstüne gerçek sıcak savaş başlayacak. Ancak mevcut sahnede görüyoruz ki savaşta karşıda yer alacak tüm düşmanlar orada karşısında duruyor. Bir Dracarys'e bakar ileride yaşanacak iç savaşı durdurmak... Belki de milyonlar ölecek bu iç savaşta ama burada bunu pekala hiç başlamadan bitirebilir... Buradaki sahnenin süsleme bir sahne olduğunu düşünüyorum GOT'un son sezonlardaki sahnelerine benzer... Evet önemli ve etkileyici bir sahne ama biraz süsleme yapmak için mantığı çok da önemsemeyen bir sahne gibi geldi...
10. bölümde Ejderhalar'ın devreye girdiği değişik şeyler izleyeceğiz gibi... Şimdiden muhteşem olmasını bekliyorum o bölümün... Hadi hayırlısı...