2013 Her (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,730
Puanı
1,060
@Forumdash demek ki daha teknoloji o kadar gelişmemiş. :D
Oyunda var diyeceksin ama daha yeni çıkmış OS1. Eklenmemiş filan olabilir. Yani bence çok fazla takılacak bir şey değildi.

Birden gitme olayının ucu açık. İstediğin gibi yorumlayabilirsin. Biri intihar etmiş olabilir, Apple Samsung'a dava açabilir...
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,911
Puanı
1,060
@Forumdash demek ki daha teknoloji o kadar gelişmemiş. :D
Oyunda var diyeceksin ama daha yeni çıkmış OS1. Eklenmemiş filan olabilir. Yani bence çok fazla takılacak bir şey değildi.

Birden gitme olayının ucu açık. İstediğin gibi yorumlayabilirsin. Biri intihar etmiş olabilir, Apple Samsung'a dava açabilir...
@Forumdash senin dediğin teknoloji olsa film başka bir boyuta taşınırdı ve güzel olmazdı bence, vermek istediği mesajı da veremezdi. Robot filmine dönerdi. :):)
O zaman Siri'ye aşık olmuş:X ingilizce değil ama telefonla olan ilişkisini az çok anlarsiniz:X
 

ehsan7000

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2013
Mesajlar
2,170
Reaksiyon puanı
1,059
Puanı
284
Konum
sen tahmin et ?
HER - 2013 yapimi // hayatimda bir OS'HER olabilir mi?
- en iyi hikayeye sahip filmlerden biri.
- LA'in bu kadar guzel olmasi, 2025 olsa bile, ev/iş mekanindaki renkler çok guzeldi.
- filmin en iyi taraflarindan biri kullanilan renkler ve işiklar, son derece hikayeye yakişiyordu.
- filmin yildizi: Joaquin Phoenix - Amy Adams - Scarlett Johansson.
- ama benim içim Amy Adams filmin yildiziydi.
- soundtrack çok iyidi, Arcade Fire yine harika iş çikarmişti.
- senaryo daha canli yazilabilirdi, ama sanirim bu kadar iyi bir filmi sorunlu yapan 2 saatlik olmasiydi.
- keşke 90 - 100 dakika olsaydi.
- filmdeki teknolojiye hayran kaldim, en iyi tarafi fazla abartmamişlardi.
- yonetmenlik başariliydi.
- filmin en iyi sahnesi: 1:46:00 - kaç kişiyle ilişkin var? sahnesi.
- genel olarak filmi çok begendim, yine izleyebilirim filmler arasinda yerini aldi.
- benim IMDB puanim: 9.
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,222
Puanı
1,060
Konum
Aydın
İzledim filmi ve beğendiğimi söylemek istiyorum. Bu tarz farklı filmleri seviyorum zaten.

Oscar ödüllerinde aldığı "en iyi özgün senaryo" ödülünü sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum. Doğrusu tuhaf bir filmdi. Bir insan neden mekanik bir cihaza aşık olabilir ki?

Theodore Twombly, ilişkiyi kuruttu, yalnızlığı iyice tattı. Derken karşısına bir işletim sistemi çıktı. Bir işletim sistemi hayatına renk kattı. Gülmeyen yüzünü güldürdü. Duyguları olan bir işletim sistemi. Çok ilginç doğrusu.

Sonu pek iyi bitmeyeceği de belliydi. Sonuçta insan ile mekanik cihaz arasında geçiyor. Mekanik cihazın miladı doldu ve her şey bitti. Açık sahneler de vardı filmde. Kimi zaman o sahnelere yoğunlaştılar.

Psikolojik olarak insanın içine işliyor ve mesajlar da veriyor. Filmdeki teknoloji mükemmeldi. Ağızdan çıkan şeyleri, cihazın otomatik yazması, iyi yani.

Joaquin Phoenix iyiydi, oyunculuğunu çok iyi konuşturdu. Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde ve diğer oyuncular da iyiydi. İyiydiler yani. Samantha'yı seslendiren Scarlett Johansson bile iyiydi. Renk kattı sesiyle de olsa.

Filmde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, iyi bir iş, beğendim. Bu tarz farklı işlerin çoğalmasını isterim. Film dünyasının sürekli aynı filmler etrafında dönmesini istemem doğrusu.
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,796
Reaksiyon puanı
63,230
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Filmi az önce izledim ve bu kadar geç gördüğüme kesinlikle pişman oldum. Yorum faslını çok uzatmamaya çalışacağım; ama gerçekten de insanın yüreğine dokunan, etkileyici bir yapım. Öncelikle gelecek tasviri muhteşemdi, bu konuda abartıya kaçılmaması doğru tercih olmuş.

Aşka, kalabalıklar içinde yalnızlığa vb. temalara getirdiği yenilikçi yorum ve bilim kurgu denilen naneyi gerçeklik ile başarılı bir şekilde harmanlaması da diğer dikkat çekici noktalar. Bu yüzden senaryo aldığı Oscar'ı fazlasıyla hak etmiş. Öte yandan Spike Jonze de yarattığı atmosfer ve eşsiz rejisiyle izleyiciyi her geçen dakika filmin içine daha da çok çekiyor. Keza set tasarımları, görsellik, müzik ve Oscar'a da aday olan "The Moon Song"u da unutmamak gerek. :X

Filmin konuşulmaya değecek iki önemli oyuncusu var bence. Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde ve tüm kadronun performansları elbette iyiydi; ama Joaquin Phoenix'in muhteşem oyunu sayesinde diğerlerini pek fark edemiyoruz. Theodore'u o kadar güzel canlandırmış ki, ona hayran olmamak elde değil. Keza Scarlett Johansson da sadece sesiyle olmasına rağmen çok iyi bir Samantha olmuş. Gerek gülüşü, gerek esprileri derken ben bile bir an aşık olmuş olabilirim. :X

Tek sorun bence şuydu:
Samantha ve diğer işletim sistemlerinin bir anda gitmesinin nedeni ne? Miadı doldu desek, ürünler zaten yeni çıkmamış mıydı? Keza son sahne de izleyicinin yorumuna bırakılmış, ama bilinçli bir tercih olduğu için pek bir şey diyemem. Bu arada en başından beri Theodore ve Amy'nin sevgili olmasını istiyordum, belki de final bu ihtimali gösteriyordu. Süre de 10-15 dakika kısılabilirmiş, ama o kadarından da bir şey olmaz.
Neyse, sonuç olarak 2013'ün en iyi yapımlarından biri. Aynı gün iki filmini peş peşe izlediğim için Spike Jonze denen dahiye duyduğum saygı iyice arttı. Kim bilir, belki bizim geleceğimizde de bir gün Samantha'lar olur. :)

9/10