FK5 Head-On / Duvara Karşı (2004) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0347048.jpg

Duvara Karşı - Gegen die Wand (2004)

Türü: Dram, Romantik
Yönetmen: Fatih Akın
Senaryo: Fatih Akin (book)

Oyuncular:
Birol Ünel
Güven Kıraç
Sibel Kekilli
Zarah Jane McKenzie
Stefan Gabelhoff

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Cahit 40 yaşlarında, bir eğlence mekanında boş içki şişelerini toplayarak hayatını kazanmaktadır ve bir gün isyanın eşiğine gelir. İntihara teşebbüs eder. Gideceği hastanede yine aynı sebepten orada bulunan sibel ile tanışacaktır. Cahit herşeyden vazgeçmiş hayata tutnmak için sebebi olmayan bir adamdır. Sibel ise aile baskısından bunalmış, ve bu baskıdan kurtulmanın tek kaçış yönü bir Türk ile evlenmektir.

Birden cahitin karşına çıkar ve evlenme teklif eder. Şartlı bir hayat yaşamayı sunar cahit'e; evleneceklerdir ama herkes istediğini yaşamakda serbest olacaktır. Fakat aşk'ı çok hafife alırlar. Farkında olmadan ikisinide hayatı değişmeye başlar.

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Her ne kadar yarı Alman yapımı olsa da Türk sinemasının önemli filmlerinden biri olarak sayabiliriz. Altın Ayı dahil o yıl pek çok ödül kazanmış bir film. Etkinlik vasıtasıyla izlemiş oldum...

Fatih Akın'ın izlediğim ilk filmi oldu. Bence filmin başarsının ana etkeni de onun yönetmenlik başarısı. Senaryoyu da kendi yazm ış ama senaryonun çok ahım şahım olduğunu söyleyemem. Filmi izlettiren çok iyi bir yönetmenlik başarısı ve yönetmene uyup çok iyi performans gösteren oyuncular olmuş...

Hem Sibel Kekilli hem de Birol Ünel döktürmüşler, ikisinin de performansını oldukça başarılı buldum. Meltem Cumbul, Güven Kıraç gibi tanıdık isimleri de görmek güzeldi.

Film kendini izlettiriyor, hiç sıkıcı değil. Almanya'dan ziyade Türk kültürüne yönelik daha çok şey var filmde ve Türkiye'de de geçen ciddi bir kısım var. Ayrıca Türk musikisi olayı filme farklı bir renk katmış.

Tek sorun senaryo çok başarılı değildi, özellikle sonlara doğru yaşananlar beni tatmin etmedi. Daha yüksek puan vermemem bu yüzdendir...

Cahit ve Sibel'in yıllar sonra olan buluşması bu kadar apar topar, ruhsuz bir sahne şeklinde olmamalıydı. Fatih Akın da sonlara doğru ciddi bocalamış.

7.5/10