Gain Hamlet - Dizi Yorumları

Dizinin dördüncü ve beşinci bölümlerini izledim. En farklı yerli dram dizilerinden olabilir, çok ilginç gidişatı var dizinin. Karakterlerin büyük bir bölümü de tuhaf, olaylar da tuhaf ama alışınca insanın hoşuna da gidiyor.

Diziyi bitirdim, diziyle ilgili yorumum:

Hamlet, Shakespeare'in "Hamlet" tarafından yazılan oyunun ülkemizde Kaan Müjdeci tarafından uyarlanarak diziye aktarılan versiyonu. Adalar'da fayton krallığının sahibi olan Ahmet'in kardeşi Kadir tarafından ölümü sonrası Nazan'la evlenir, Kadir artık o fayton krallığının da yeni kralıdır. Yeğeni Hazar'ın tek bir amacı vardır, o da babasının intikamını almaktır.

Karışık kuruyemiş gibi bir dizi, her şeyden biraz var. Bir bakıyorsun cesur sahneleriyle dikkat çekiyor, bir bakıyorsun Shakespeare'den tiratlar geliyor, bir bakıyorsun kahve muhabbeti dönüyor ya da alışık olduğumuz tarzda sahneler dönüyor. Karakterler komedi karakterleri gibi ama dizi dram. Üç bölüm karakter tanıtımıyla geçiyor, üçüncü bölümden sonrası televizyon programına bağlanıyor ve olaylar daha ilginç bir hale geliyor.

Dizi çok fazla şey anlatmak istiyor ama çok fazla şey anlatmak isterken hep bir şeyler eksik kalıyor gibi. Olumsuz yönleri çok gibi görünüyor ama olumlu yönleri de var. Mesela oyunculukları başarılı, ki tecrübeli oyuncular rol alıyor. Görsel anlamda başarılı, hatta kimi zaman Shakespeare'in tiratları yazılı olarak bile akıyor ekranda. Kurgudan dolayı her şey bir anda gelişiyormuş hissi verse de, yine de farklı bir çaba var. Keşke daha uzun bir dizi olsaydı ve daha farklı bir şekilde aktarılsaydı, belki daha iyi olurdu.

Genel Puanım: 7

Diziyi dün bitirdim malesef bu kadro karşısında çok çok zayıf kalmış.Dizi son bölüme kadar neredeyse konusuz ilerledi.Murat Kılıç ve özellikle Ahmet Rıfat Sungarı çok beğendim.Öner karakterini çok başarılı oynamış.Son bölümde ise çok basit bir final oldu.Dizi olarak olmamış malesef 10/3

Episode Yerli'nin yeni sayısının kapağı:

FEOtzDmXwAECeqr

• Harika
Reactions: Gizmen