Anladım çok anlamlı bir dil diyorsun yani. :D Fransızca bana çok barzo bir dil gibi geliyor afedersin ağızında balgam var da atamıyormuşcasına konuşuluyor. :F Evet Çince ve Rusça için alfabe de öğrenmek lazım ama ikisi de Dünya devi ve ileride özellikle Çincenin önemi artacak diyorlar. Birkaç sene önce Çince öğrenmek için internetten baktım ancak gerçekten çok çok zor bir dil hadi konuşmayı geçtim, o şekilleri çizmek bile ayrı trajedi. Çince için kursa gitmek gerekiyor onun dışında öğrenmek bence imkansız.

Yalnız babam çok zorluyordu kendisinin İngilizcesi bayağı iyi benim de öyle olmam için çabalıyordu ama şimdi düşünüce gerçekten iyi ki zorlamış diyorum her ne kadar tam anlamda iyi olamasam da belli bir seviyenin üzerine çıkardı beni, herkesin Türkçe dışında en az 1 dil öğrenmesi gerekiyor artık. Herhalde bu gömçürme durumu Amerika'nın toplama bir ülke olmasından kaynaklı? İngiliz ingilizcesi ile Amerikan İngilizcesinin de farkı bu mu? İngilizler herhalde daha öz ingilizce kullanıyorlar? Tek aksan farkı yoktur herhalde? (b)

Bu arada gömçürmek ne demek ya çok hoşuma gitti, günlük hayatta kullanırım artık. :F
Fransızca konuşmak hoş değil, ama kelimelerin yazılışı acayip süper. Sadece yazılışları için bile öğrenilir, göze çok hitap ediyor :D
Çinceyi ömrüm boyunca denemem bile. Rusçada yakın gelecekte olmaz. Ben hele elimdekileri hallediyim. :D

Amerika'yla ne alakası var Latincenin? :D
Asıl İngilizler yapmıştır kanımca. Sonuçta Avrupa'da bilimsel araştırmalar yapılıp nedense hep Latince, Grekçe kelimeleri kullanmışlar hangi ülkede olursa olsun. Sonra dünya dilimiz Fransızca olunca hepsi onda toplanmış, ondan sonra İngilizce olunca da Fransızca kendinden de tonla şey katarak İngilizceyi doldurmuştur diye düşünüyorum, hiçbir dayanağım yok :D

Bilmiyorum anlamını, hayatımda da ilk kez kullandım :D

Fransızca konuşmak hoş değil, ama kelimelerin yazılışı acayip süper. Sadece yazılışları için bile öğrenilir, göze çok hitap ediyor :D
Çinceyi ömrüm boyunca denemem bile. Rusçada yakın gelecekte olmaz. Ben hele elimdekileri hallediyim. :D

Amerika'yla ne alakası var Latincenin? :D
Asıl İngilizler yapmıştır kanımca. Sonuçta Avrupa'da bilimsel araştırmalar yapılıp nedense hep Latince, Grekçe kelimeleri kullanmışlar hangi ülkede olursa olsun. Sonra dünya dilimiz Fransızca olunca hepsi onda toplanmış, ondan sonra İngilizce olunca da Fransızca kendinden de tonla şey katarak İngilizceyi doldurmuştur diye düşünüyorum, hiçbir dayanağım yok :D

Bilmiyorum anlamını, hayatımda da ilk kez kullandım :D
Senin bu nickin Fransızcaydı demi? Bir defasında öyle demiştin galiba, aşk anlamına mı geliyordu. :D

Bence benim dediğim daha mantıklı. :A Sana hep ilkleri yaşatan ben oluyorum nedense. :D