- Reaksiyon puanı
- 51,288
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Matrix'e nereden geldik anlamadım, kim zayıf dedi ki onun senaryosuna?Hadi bunu zayıf olarak görüyorsunuz, Matrix de mi zayıf? Onun senaryosuna zayıf diyecek, sinematiğine laf edecek, kurgusunu başarısız bulacak birisi afedersiniz ama Recep İvedik izleyici kitlesindendir.
Bir de her sıkıcı olanın kalitesiz olduğuna dair bir şey çıktı, yok öyle bir şey. Tamam sıkıcı olduğu için de puan kırılabilir ama bir filmi kalitesiz yapmak için en son etkendir sıkıcılık, akıcılık. Spotlight'e belgesel kategorisinde 9/10 verebilirdim mesela ama onda sıkıcılıktan da öte, sinema sanatına dair pek bir şey yok. Bu filmi onunla kıyaslamak hakarettir. Tom Hanks başrol olsaydı kaç puan verirdin bir de öyle düşün ve en tarafsız puanı seç?
Kalitesiz demediğimi vurguladım. Benim puan sistemim budur. Ben sevmemişsem isterse çekim kalitesi, oyunculuk vs yönlerinden dünyanın en iyi filmi olsun alacağı puan bellidir. Ben filmi izlerken hiçbir anlamda zevk almamışım, bana kattığı bir şey de yok niye gidip 9 puan vereyim ki? Başkaları sevdi diye mi? Tam tersi kalitesiz olduğunu bildiğim bir filmi sevip gülmüş, eğlenmişsem de yüksek verebilirim. Mesela Recep İvedik'e verdiğim puan Mad Max Fury Road'a verdiğim puandan daha fazladır ama asla Recep İvedik'in daha kaliteli olduğunu falan iddia etmem.
Aslında sen de aynı fikirdesin büyük ölçüde. Beğenmediğin bir film olduğunda düşük puanı yapıştırıp geçiyorsun. Belgesel falan işin bahanesi.
Taktın Tom Hanks de Tom Hanks yeter. Son izlediğim iki filmine 6.5 ve 7 puan verdim. Bir filmin başrolünü değiştirmek çoğu zaman her şeyini değiştirmektir. Eğer Tom Hanks burada olsaydı bu film başka bir film olmuş olurdu ve izlemediğim bir filme de puan vermek adetim değildir.