- Reaksiyon puanı
- 2,356
- Puanı
- 810
Gerçeğin Peşinde Koşmak
YAYIN TARIHI: 22 Ağustos 2011
20.Bölüm
YAYIN TARIHI: 22 Ağustos 2011
20.Bölüm
SAHNE 1: ORHAN – EV
Orhan iyilesmis ve eve gelmistir.
ORHAN: Yavas biraz Tülay.
TÜLAY: Kusura bakma canim. Nevbahar Orhan’in ilaçlarini getirirmisin?
NEVBAHAR: Hemen efendim.
Kapi çalir.
TÜLAY: Ben açarim.
Kapiyi çalan Cansu.
TÜLAY: Yine mi sen? Sen ne tükenmek bilmez bir belamissin yarabbim. Artik gelme buraya dedim sana.
CANSU: Merak etmeyin, bu son gelisim olacak. Orhan Elciya’ya son sözlerimi söyleyecegim.
Cansu, Orhan’in odasina girer.
CANSU: Bana bak Orhan Elciya. Anneme 20 yasindayken yasattiklarini inkar edemezsin. Senin anneme yaptigini babam öz ve öz babam bana yapti! Tabi, sen yine inkar edeceksin ama birazcik olsa insanlik varsa haysiyetin varsa adam gibi anneme yaptiklarini inkar edersin. Babam dedigim adam su an hapiste, cezasini çekiyor! Sen de hapise gireceksin, sen de anneme yasattiklarinin cezasini çekeceksin anladin mi beni? Bu is burada bitmeyecek, anladin mi bitmeyecek!
TÜLAY: Neler diyor bu Orhan?
ORHAN: Git buradan Cansu, git dedim!
CANSU: Senden, babamdan hepinizden nefret ediyorum!
2 gün sonra.. Mahkeme günü ..
Cansu’nun ve Hakan’in mahkemes vardir.
Salonda bulunan kisiler: Hakan, Cansu ve Nazan.
HAKIM: Neden agliyorsunuz Hakan bey?
HAKAN: Çünkü suçsuzum. Çünkü böyle birsey hiç yasanmadi. Bu iftira yüzünden bütün hayatim mahvoldu.
CANSU: Allah senin cezani versin!
HAKIM: Otur yerine!
Cansu’nun avukati Can bey Cansu’yu sakinlestirir.
CAN: Sakin ol Cansu, otur yerine.
NAZAN: Kizim sakin ol.
HAKIM: Mahkemede saygili olmayacaksan çik disari.
CAN: Otur kizim, otur. Efendim özür dileriz, müvekkilimin psikolojik durumu ...
HAKIM: Müvekkilinize sahip olun sizde. Mahkeme huzurunda oldugunu unutmasin. Hakan bey baska söyleyeceginiz birsey varmi?
HAKAN: Bu suçlamayi reddediyorum efendim.
HAKIM: Otur.
1 saat sonra..
HAKIM: Geregi düsünüldü. Sorusturmanin eksik kalan kisimlarini tamamlanmasi. Olayla ilgili saglik raporunu yeniden incilmesini, raporda imzasi bulunan doktorun ve hastane yetkililerinin iddia edilen tarihde. Bu nedenlerden dolayi durusmanin 15 Ekim 2011 tarihine ertelenmesine, bu arada savunma makaninin talebi üzerinde sanik Hakan Elciya’yi tutukluluguna son verilmesine ve serbest kalmasina karar verildi.
NAZAN: Haksizlik bu! Büyük bir haksizlik! Serbest birakamazsiniz onu!
Cansu aglamaktadir.
Her zaman doğrunun koşar peşinde, zorluğa razıdır yolun başında. Kimseye eğilmez, Allah dışında, zalimden korkarak pusamaz şair, haksızlık görünce susamaz şair.
20.Bölümün Sonu