En itici davranış şekillerinden. Bilgili birisi değilseniz yapmayın, komik görünürsünüz. Gerçekten kültürlü birisiyseniz o zaman da çok antipatik olursunuz. İkincisi daha kötüdür benim için. İrrite olurum.
Her dakika yapmak zorunda değil. Ukalalık yapmak için bilgi sahibi olmak karakter sorunudur benim için.Ne yapacak adam kendine mi saklayacak bilgileri?![]()
Durduk yere adam şunu bunu biliyorum derse psikolojik sorunları vardır zaten. Ama mesela bir konuşulan konu hakkında adam çıkarıp çat çat vuruyorsa -bilgileri- saygı duymak lazım.Her dakika yapmak zorunda değil. Ukalalık yapmak için bilgi sahibi olmak karakter sorunudur benim için.
Söyleyiş tarzına göre değişir. Doğruyu söylemek her zaman doğru değildir. Karşındakini de düşünmen gerekir. Bence etik değil. Tabi bu kendi görüşüm.Durduk yere adam şunu bunu biliyorum derse psikolojik sorunları vardır zaten. Ama mesela bir konuşulan konu hakkında adam çıkarıp çat çat vuruyorsa -bilgileri- saygı duymak lazım.![]()
Üslup önemlidir ama zaten her konuda karşındakine saygıyı korumak zorunda insan. Konuşma biçimi sıkıntılıysa isterse havadan sudan konuşsun yine de gıcık olursun yani.Söyleyiş tarzına göre değişir. Doğruyu söylemek her zaman doğru değildir. Karşındakini de düşünmen gerekir. Bence etik değil. Tabi bu kendi görüşüm.![]()
Yok o tarz sıkıntı değil benim dediğim. Konuştuğun konuyla ilgili karşındakinin senin bildiğinin yarısı kadar bilgisi yoksa ister dünyanın en medeni insanı ol yine de bilgi kasmak bana göre doğru değildir, ayıptır. Bilgileri kendine saklasın tabi ki demiyorum. Mutlaka bir yerde lazım olur. Ama ayda yılda bir kere.Üslup önemlidir ama zaten her konuda karşındakine saygıyı korumak zorunda insan. Konuşma biçimi sıkıntılıysa isterse havadan sudan konuşsun yine de gıcık olursun yani.
Karşısındaki bilgisi olmadığı konuda atıp tutuyorsa peki?Yok o tarz sıkıntı değil benim dediğim. Konuştuğun konuyla ilgili karşındakinin senin bildiğinin yarısı kadar bilgisi yoksa ister dünyanın en medeni insanı ol yine de bilgi kasmak bana göre doğru değildir, ayıptır. Bilgileri kendine saklasın tabi ki demiyorum. Mutlaka bir yerde lazım olur. Ama ayda yılda bir kere.Her gün etrafa bilgi saçmak öğretmen değilsen gereksizdir, itici davranıştır
![]()
Başlık altında dediğim gibi o durumda da komik duruma düşüyorsun.Karşısındaki bilgisi olmadığı konuda atıp tutuyorsa peki?
Bilgi kasmak olarak değil de bilgi paylaşımı olarak düşünmek gerek bunu bence.Yok o tarz sıkıntı değil benim dediğim. Konuştuğun konuyla ilgili karşındakinin senin bildiğinin yarısı kadar bilgisi yoksa ister dünyanın en medeni insanı ol yine de bilgi kasmak bana göre doğru değildir, ayıptır. Bilgileri kendine saklasın tabi ki demiyorum. Mutlaka bir yerde lazım olur. Ama ayda yılda bir kere.Her gün etrafa bilgi saçmak öğretmen değilsen gereksizdir, itici davranıştır
![]()