Yaşam Geçmişle İlgili Her Şeyin Overrated Olması

S.G.A.T.

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2012
Mesajlar
23,170
Reaksiyon puanı
8,552
Puanı
1,061
Konum
Azerbaijan
Geçmişte olan şeyler güzel olduğu için değil, geçmişte olduğu için sevilir.

Nostalji duygusu hayalperestliyi içinde barındıran bir duygudur. Bu duyguyla insan beyninde güzel yaşar, sevinir. Kötü taraflarını da pek hatırlamaz.

Günümüzde olmayan her şey hak ettiğinden daha güzel olmaya mahkumdur.​
 
Geçmişle ilgili herşey OP değil bana göre. Sen çok eskilerde takılıyorsun bu aralar forumda felan. Yalnızlık mi cekiyorsun yoksa eski forumdaş :)
------

Benide dertlendirdin bu konuda eskileri özlettin. Bu konu üzerinden sana gelsin @S.G.A.T.

 
Bu konu üzerine son zamanlarda sıkça düşünüyorum ve kısmen doğru olabileceğini kabul etmekle birlikte, şahsi olarak katılmıyorum. İnsanın gençlik yıllarında, henüz toy ve deneyimsiz olduğu dönemlerde hayatın daha güzel ve anlamlı göründüğü bir gerçek. İlk deneyimlerin heyecanı, keşiflerin tazeliği ve yaşanan her anın bir yenilik barındırması, geçmişi kıymetli yapan ve ona dair özlemi artıran unsurlar arasında.

Şimdiki zamanda ise hayatımızın en olgun dönemindeyiz. Yaş aldıkça artan sorumluluklar, karşılaşılan zorluklar ve hayatın acı gerçekleriyle yüzleşmek elbette ki geçmişi özlemle anmamıza sebep oluyor. Çocukluk ve gençlik yıllarındaki saf ve temiz duygular, zamanla yerini daha karmaşık ve zorlayıcı duygulara bırakıyor. Belki de bu, içimizdeki masumiyeti yavaş yavaş kaybediyor olmamızdan da kaynaklanıyor. Sonuç olarak geçmişte yaşanan anılar hayatımızın en değerli ve anlamlı bölümleri olarak kalacak. Yine de bu anılarla yaşarken, bugünün getirdiği olgunluğun ve deneyimlerin de kıymetini bilmek gerektiğine inanıyorum.