Klasik Game of Thrones 5. Sezon Yorumları

S05B10

Ohhh miss gibi bölümdü

Jon Snow öldü ya pek bi keyifliyim[emoji23] Adamı ilk sezonlarda Daenerys'le aralarında bişey olacak diye destekliyordum ama 3 ve 4'te o kadar gereksizdi ki 5.sezonda tahammül sınırlarımı zorluyordu adam.Ama bu vasıfsız "reyiz" yine ortamlarda dönen muhabbet gibi yine geri döner.Şu kızıl saçlı kadın yine birini ateşe kurban eder ve diriltir. Hayır onu bunu geçtim kadın kendisi için diriltir.Malum Jon'a yürümüştü ama oğlan elleşmemişti(!) O sahneden yönetmen ekmek yemeden bırakmaz[emoji23]

En güzel sahne kesinlikle Aria'ya aitti beee! Neden kör oldu? Hiç anlamadım.O yuzden yorumlayacak bişey de yok.

Drogo serseri ruhlu ergen ejder seni.Anasını da kaçırırmış dağlara[emoji23]Duygusal anlamda çok tatlu bi sahneydi bence[emoji7] [emoji7] [emoji7] Daenerys'e artık yine Khalesi diyecez belli oldu.

Sansa ordan atladın yaşacan mı? Hiç kusura bakma sen o pelerinli kapşonun batman kostumü gibi seni havada süzerek indirmez.Reek seni kucaklayıp, kendini yere vuracak şekilde kahramanlık yaparsa kurtulursun.Reek böyle bişey yapsın kahraman olsun seyircinin gözünde.Zaten bu sezon çok acıdım[emoji20]

Stannis benim için satanistsin.Kızını nasıl yaktıysan sen de yan! Sırık kadını da anlamıyorum.Sinsi sinsi köşede bucakta bekleyip, millet ecelini çekerken öldürüyor[emoji23]

Cercei cenabetliğinden arındı mı şimdi? Bu sahneyi 9.bölümde soracaktım.Onca tatava yapıldı edildi ama bişey yoktu diye.Neyse son böşümde gördük keşke görmeseydik!... O shame shame shame diyip ardından çan çalan karı sen bi köşede öl su verecek kimsen olmasın[emoji35]Beynimi s****ti arka plandan onun sesi![emoji35] [emoji35] [emoji35] Bilinç altıma nasıl etki, sabah nasıl uyanacağım 6-7 saat sonra öğrenecem[emoji35]

Neyse yaa ben keyifliyim[emoji23] [emoji23]
8.5/10

5x10 (Sezon Finali)

Hayvan gibi şey yazıyosunuz oynatıyosunuz yavv

Game of Thrones dünyasında şerefli, iyi kalpli insanlara yer yok. Bu kadar çok iyi karakteri öldüren tek dizi, adamlar hiç acımıyor, kötüler cezasını buldu diyoruz tam, tak ardından iyiler tümden gidiyor. Melisandre bebek Sam'i kurban edip Jon Snow'u yaşatacak demişti beni spoiler manyağı yapan kişi. Duvar’a gelmesi de tesadüf değil gibi. Fakat Sam bebeği de kadını da alıp gitti. Bu senaristi alıp Stark'lar çok yaşa diyene kadar döveceksin.

Düşmanını çok uzaklarda aramıyacaksın...bir bakmışsın..en yakın dostunmuş. Bu bölüm her karakter laf yemiştir izleyicilerden. Bende en çok Olly karakterine laf ettim. Küçük pislik, Jon gibi bir adama ihanet etti.

Shireen boşuna mı yanmış oldu şimdi? Madem Stannis savaşı kaybedecek, neden kızını yaktırıyorsun? Onu da geçtim neden öldürüyorsun? Gerçi öldüğünü göstermediler, bence ölmeyecektir.

Çılgın Censei sevenlerini çoşturuyor.
Cercei muhtemelen çok fena bir intikam alacak. Cercei'yi kucaklayıp götüren dev askerinde The Mountain (Dağ) olduğunu düşünüyorum.

Arya’nın sahneleri efsaneydi bu bölüm. Son sahnesinde çok kafam karıştı ama nasıl bir gelecek bekliyor Arya’yı çok merak ediyorum.

Sansa ve Theon ikilisi kaleden atladılar ama Sansa'ya bir şey olmaz yapım şirketiyle yeni sözleşme imzaladığını okumuştum.
10/10

aria pll de buradaki arya

Ayrıca Lena Headey bu bölüm için Emmy almazsa yazık olur kadına. Varsa daha iyisi gösterin.

5. sezonun ilk 5 bölümü benim için içler acısıydı.Nedeni ise çok durgundu.
Ama şu son 5 bölüm gerçekten nefeslerimi kesti.Spoiler içine alacağım cümleler doğru olabilir okumayabilirsiniz.
Öncelikle 8. 9. bölüm benim için efsaneydi.Jon Snow'un akgezenlere karşı mücadelesi sonra Ejderha Annesinin Dragonu hükmetmesi falan harikaydı ama son bölümde gerçekten Şaşırdım.Arya için bir arkadaşım kör olacak diyordu doğruymuş kör oldu ama arkadaşım süt içtikten sonra kör olacak demişti ama öyle olmadı. Sansa konusu gerçekten çok üzücü. Kızın başına gelmeyen kalmadı ama sonunda Rick
onu kurtardı gibi.
Cersie bu bölümde beni gerçekten üzdü ve içim cız etti. Bazı arkadaşlarım Cersie'nin krallığı yakacağını söylüyor ne kadar doğru bilemem. Kefaret yürüyüşü ama insanlıktan çıkmış insanların işiydi.
Cersie'nin kızının öleceğini söylemiştim.Zaten 5x1 de ilk sahnede büyücü de demişti Cersie'ye 3 çocuğun olacak ve hepsi ölecek diye.
Ve en son sahne.
Jon Snow hakkında 2 tahminim var bunlar gerçek olabilir.Bu tahminlerim:
1. Jon Snow ölmeden önce kendisini Kurt'unun içine soktu. Nasıl ki kardeşi hayvanlarla iletişim kurabiliyorsa hayvanlara hükmedebiliyorsa Jon da Kurtunun içine girdi diyebilirim ve ondan sonra başka bedene girecek.Ki inşallah böyle bir şey olmaz çünkü Jon'u canlandıran çocuk çok iyi.
2. Melisendra Stannis'in kızını öldürmesinin Jon ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Gördüğü şey Kuzeyi ele geçirmekti ama askerlerin yarısı kaçmıştı. Ama Jon'un yanına gelmesinin bir amacı vardı bence. Ve Stanis'in kızının Jon ile bir bağlantısı olabilir.
3. Sam yani küçük Sam'i öldürüp Jon'un hayatını kurtardığını düşünüyorum Melisendranın.
Bu üç tahminimden bence 1 tanesi doğru olabilir.Çünkü Jon'un nedense öldüğünü düşünmüyorum çünkü Jon'un daha ejderha ile bir bağlantısı olduğunu söyleyenler var.
Ayrıca Melisendra 4x10' da Jon'a değişik bir şekilde ateşin içinden bakmıştı ölüler yakılırken. Bence Melisendra'nın Jon ile işleri var ve Jon ölmedi.

İnsan şerefsiz olmasın..

Önce sevdiği kızı şimdide reyizi indirdi. Yönetmen Jon ayrıldı dedi. Ama umarım dönerde boğazını keser şunun..

Sezon finalinin etkisi hala bünyelerde.

Jon Snow'un geri gelmesi gerçekten yüksek ihtimal. Kızıl kadına güveniyoruz, güvenmek istiyoruz. Jon Snow'u diriltsin de ondan sonra istediği kişinin çocuklarını kurban etsin yine, söz itiraz etmeyeceğim.

Röportaj konusunda da @Tolstoyevski'nin dediklerine katılıyorum. "Ölmedim geleceğim yine hehehe" mi diyecekti adam.
Tabii farklı bir surette kurt olarak vb dönme ihtimali de var...

Eğer gerçekten Jon Snow öldüyse dizi pek çok cephede anlamsız kalacak. Bu durumda da aslında Bran Stark'ın yükselişini izleyebiliriz ama ne kadar etkili olabilir bilemem.

Sam'in Jon Snow için söylediği şu söze dikkat: "the one thing i've come to learn about jon snow is he always comes back." Yani diyor ki Jon Snow için bildiğim bir şey varsa o da her zaman geri geldiğidir?

Bu arada Cersei tam bir Claire Underwood olmadı mı görüntü olarak? @sürgünüm

Türk versiyonu da Bade İşçil

5x10
Şu diziye ya da herhangi bir diziye/filme sevmediği şeyler oldu diye düşük puan verilmesi kadar saçma bir şey yok. Yahu 5 sezondur izliyorsunuz, bu dizi Game of Thrones. "All men must die." derken anlaşılmıyor mu yeterince? İyiler kazanacak diye bir şey de yok. Çok abartılmış bence. İzlemeyebilirsiniz, gönlünüz bilir.

Evet Jon Snow öldü diye üzüldüm. Ama asıl başarı budur. Bir ölümle beni üzebilmesidir. Stanis ölsün, ona üzülmedim iyi oldu.

Bence her ikisinin de geri dönme şansı var. Stanis'in ölümünü görmedik bir kere. Leydi öldürmemiş olabilir?

Jon Snow içinse her yerde fazlaca teori var zaten. Olabilir mi, olabilir. Ama bu gelecek sezon hemen ortaya çıkmayabilir. Son bölüme kadar gelme ihtimali vardır bence. -ben hala bir yerlerden Anne Stark çıkacak diye bekliyorum.
-

Bu arada bence Jon'u Bran kurtaracak. Bran bu sezon diğer hikayelerin ilerlemesi için yoktu sanırım? Yeterince ilerledi sanırım.

Cersei 6. sezon senin sezonun olacak. Yapacaklarını keyifle izleyeceğim. Normalde Cersei'yi sevmem ama acıdım yapılanlara.

Ve Khaleesi. En başından belliydi gümbür gümbür tahta geldiğimiz ama şimdi daha çok duyuluyor ejderhalarımızın kanat çırpışları.
-ne söz oldu be.
-
10/10

Bu arada bence 9. bölüm, 8. bölümden daha iyi. 8. bölümle ilgili;
Ak gezen hikayesini pek sevmiyorum. Aşırı zombi dizisiymiş gibi geliyor. Bu yüzden o bölümü de herkesin sevdiği kadar sevemedim.
2016'da ara verirler inş amin.

Üzerime alındım cevap vericiim.s
Benim düşük verme sebebimin onla pek alakası yok. Mesela Oberyn Martell gibi -ki en sevdiğim GoT karakteri olur kendisi- bir karakterin hunharca katledildiği bölüm diziye 9.5/10 vermişim. Sevdiğim karakterin ölmesi başka bölümün kötü olması başka. Sezon finali baya baya kötüydü

@berkann
savaş sahnesi çok kötüydü. Senaryo bir Jon Snow gibi karakterin ölümü için vasattı. Ben izlerken burun kıvırdım resmen.
bu kadar olayı tek bölüme sığdırmakta pek akıllı işi değil ve kötü fikir.

Verilen tepkilerden yola çıkarak öyle olduğunu düşündüm. Ama sizin puanlar normaldi bence.
@yatutarsa @sokak sanati
Evet bence de savaş sahnesi GoT'a yakışmayacak bir cinstendi. Muhteşem Yüzyıl'daki Mohaç Savaşı'na benziyordu.
Ve Jon Snow'un ölümü de basit oldu denebilir. Sevenleri daha kudretli -doğru kelime mi emin değilim ama- ölmesini istemiş olabilir. Benim böyle bir beklentim olmadığı için fark etmedim bile.

Bence bu bölüme 10 vermek de 0 vermek kadar saçma çünkü ikisi de objektif değil , sıfırı vermek saçma ise 10 vermenin de ondan geri kalan yanı yok, bütün dünya bu bölümün berbat olduğu hakkında neredeyse hemfikir, saçma ve sırf izleyiciyi etkilemek için yapılmış, GOT'un tarzına uymayan bir final. Sözgelimi bu bölüm 10 u haketmişse, 3x9, 4x10, 5x9, 5x8 20 yi haketmiştir, neyse sonuçta puanın anlamı yok herkesin görüşü kendine.

3x9 20'yi hak etmişse, 1x9 30'u hak etmiştir.

Jon Snow Türküsü

Ya vallahi bırakacağım, ciddi ciddi öldürdülerse adamı. Türk dizisine döndü zaten geri döndürsünler.

Ya Robb'u öldürdün eyv dedik bir süre sonra, ama bu reyize yapılan ayıptır vallahi gördükce çıldırıyorum.

#Vurursunuzeyvallahtaölmezsemsıkıntıbüyük.

İnsan şerefsiz olmasın..

Önce sevdiği kızı şimdide reyizi indirdi. Yönetmen Jon ayrıldı dedi. Ama umarım dönerde boğazını keser şunun..
Nihahahahaha[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
size bir dizi önerim var for fans of game of thrones
@Çiğdem- @EFE UYSAL sizie de önerilir

http://www.vox.com/2015/6/17/8794871/best-foreign-language-tv-shows-netflix