Galatasaray'ın Tarihi Zaferi Avrupa Basınında!

Doğu

Konu Sahibi
Favori Üye
Ölümsüz Üye
Katılım
26 Ekim 2015
Mesajlar
13,700
Reaksiyon puanı
20,690
Puanı
860
Konum
Ankara
ChExaC3WYAEEbE1.jpg


EUROCUP ZAFERİ AVRUPA BASININDA !

Basketbol ULEB Avrupa Kupası finali rövanş karşılaşmasında Galatasaray Odeabank’ın, Fransa’nın Strasbourg ekibini 78-67 yenerek şampiyon olması Avrupa basınında geniş yankı buldu.

Türkiye'nin Avrupaya açılan kapısı, ''ilklerin ve enlerin takımı'' olan Galatasaray dün bir ilke imza atarak EuroCup'ı müzesine götürerek göğüsümüzü kabarttı. Galatasaray'ın bu tarihi başarısı Avrupa basınına yansıdı. Litvanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Lietuvos Rytas, Galatasaray Odeabank’ın zaferini manşetine taşıdı. "Türkler, mücadeleye müthiş başlayarak dış atışlarla Fransızlara fark attı. Teslim olmak istemeyen Strasbourg, yenilgiden kurtulamadı” değerlendirmesini yaptı.

Fransa'nın önde gelen spor gazetesi L'Equipe, maç öncesi Fransız yorumcunun Abdi İpekçi Arena'nın atmosferi hakkında yaptığı "Burası bir volkan, hemen söndürülmeli." yorumuna yer verdi.

DELFI haber portalı ise “Galatasaray Odeabank, Fransızları bozarak kupaya ve THY Avrupa Ligi biletine uzandı” manşetini kullanarak, Galatasaray Odeabank’ın tarihinde ilk kez Avrupa Kupası’nın şampiyonu olduğuna dikkati çekti.

ChH9NKcWgAA6Ora.jpg
 
Sabahtan beri anlamsız bir gülümseme var sıfatımda :A İlk defa adam gibi dolu dolu kahvaltı yaptım uzun zaman sonra :)
Çok değişik duygular ya. Hani Uefa'yı kazandığımız zamanı da hatırlıyoruz ama çok daha küçüktük o zamanlar. Büyükken böyle başarılara şahit olmak daha bir güzel. :)
 
Çok değişik duygular ya. Hani Uefa'yı kazandığımız zamanı da hatırlıyoruz ama çok daha küçüktük o zamanlar. Büyükken böyle başarılara şahit olmak daha bir güzel. :)
Aynen ben 2000'de babamın ağladığını hatırlıyorum kendi kendime niye ağlıyor ulan bu adam diyordum :F O kadar olaydan uzaktım yani :A Şu kafada olsam galiba geceyi Numune Hastanesinde geçirmiştim :kiki: