Gülse Birsel'den TNS Sistemi Yorumu !

3)ben oyunculukları kastettim özcan ın filmlerinde oyunculuk kendisi dahil yerlerde
1) her re-make ab lik olacak diye bir kaide yok bak mesela bir aşk hikayesi
2)herkes hata yapar ya da önceden söz vermiştir

3)ben oyunculukları kastettim özcan ın filmlerinde oyunculuk kendisi dahil yerlerde
1) her re-make ab lik olacak diye bir kaide yok bak mesela bir aşk hikayesi
2)herkes hata yapar ya da önceden söz vermiştir

Bir Aşk hikayesi Ab sayılır.
En azından reytingler başlarda Ab'de daha yüksekti.

çok doğru konuşmuş ama beni en çok ilgilendiren bu kanallar ve ya yapımcılar neden hiç bir şey yapmıyor bu konu ile ilgili

Son düzenleme:

şikayet edecek kim? reklam şirketlerinin bugüne kadar reyting sisteminden şikayetçi olduğunu duydunmu şikayeti daha önce reklam şirketleri mi yapmıştı ki AGB yi kaldırdılar? reklam şirketleri AGB nin yanlış ölçüm yaptığını söylediğini duydunmu? duymamışsındır kim şikayet ediyordu? reytingi düşük gelen kanallar.... AGB ne diyordu dünya standartlarında neyi baz alıyorsak her ülkede nasıl denek seçimi yapmışsak türkiyedede aynısını yapıyoruz diyordu, ama bazı kanalların işine gelmedi çamur attılar, yeni bir toplum yaratacağız diye yola koyulan sayın yöneticilerimizinde işine geldi bu çünkü yalaka kanallarının şikayeti kendilerinide rahatsız etmişti dediler gelin bu AGB yi her türlü dalavereyle ortadan çıkaralım bizim huyumuza suyumuza gidecek ipi bizim elimizde olan yeni bir şirket ölçsün dediler ve ortaya nurtopu gibi bir tns geldi ilk 6 aylık ölçülerinde naptı? yavaş yavaş daha önce yüksek reyting alan kanalların reytingnlerini biçmeye başladı alıştıra alıştıra ayapalım millet çakmasın durumu dedi aradan yaklaşık yarım yıl geçince tns kendi rengini belli etmeye başladı, şimdi bir atv nin reytingden şikayeti var mı ? yok..... bir starın varmı reytingden şikayeti yok... ferit şahenkin kimün kucağında oturduğunu biliyoruz.. şimdi hasılatı topluyor kucakta oturmanın getirisi bunlar..

yani kısacası eskidende reklam şirketlerinin şikayeti yoktu( VARDIYSADA SESSİZCE İKTİDARIN KULAĞINA FISILDAMIŞLARDIR) şimdide...... ÇOĞU reklam şirketleri için sadece bir ölçüm olması yeterli onlar ölçüm olsunda deneği kimden seçmişler çokda umursadıklarını sanmam .. zaten şimdi bizim müsiad ve türevlerine bağlı şirketlerinde durumdan oldukça memnun olduğuna eminim çünkü seçilen kesimde kendilerine yakınlık oluşturuyor kazıklanmaya müsait sevgili halk kesimim çok yaşasın...
.... hatta tns nin kurulum aşamasında deneklerin seçimi ve yeni yapılanma konusunda bazı üniversite hocalarının bile bu işten elini eteğini çektiğini bu işte şaibe olduğunu söylediğinide biliyoruz..

o yokluktandı rakipler gelince gerçeği gördük

Zaten orjinali ilk başlarıydı şuan saçmalama noktasında dizi.Şuanki reytingler Total olabilir başa bakman gerekiyor bence.

Ki yazın falan Güneşi Beklerken vardı.
Ve Öyle bir geçer zaman ki.

öbgz haziran bitmeden bitti

Dizi Nisan'da başlamıştı onunlada karşılaştı orjinal kısmı o nedenle onuda yazdım.7-8 bölüm Öyle bir geçer zaman ki ile diğer kalan bölümler Güneşi Beklerken ile karşılaştı bunlarda baya Ab dizisiydi ve bir aşk hikayesi'nin Ab'si yüksek çıkıyordu.

aman o başlardaki sersemliktendir baktılar ki dizide bişi yok bırakmıştır ab grubu

aman o başlardaki sersemliktendir baktılar ki dizide bişi yok bırakmıştır ab grubu

O zaman kalite kokuyordu dizi süper ötesiydi ve müthiş bir aşkı anlatıyordu bence güzel olduğu için izledik sonra baktık macide Kosif bozdu bu işi bıraktı Ab'de diziyi.

reklam şirketleri şikayet edemiyor şikayet etmeye fırsat bulamadan batıyorlar))) mesela muhteşemin sponsoru batmıştı ))) agb nin batışıagb den en çok reytingi alan ay yapımım şikayetiyle oldugunu ellerine 800deneğin adresi geldiğini savcılıga şikayetiyle oldu. sonra o zamanın tiakı agb ye nu denekleri sistemden çıkarıp yerine acil denekler bulmasını istedi. ama agb bunu da yerine getirmyince sözleşmesi fes edildi. sonraki incelemede agb 800 deneğin dışında çogu deneğin aletlerin fişi bile takılı olmadıgı hiç bilgi alınamadıgıda orta çıktı yani agb şike yaptıgından değil deneklerine sahip çıkmadıgı için işine son verildi. ayrıca da agb debunun gibi denekleri eline geçirme olayları çok oldu mesela bir ara starda şarkı yarışması 16 reyting alıyor karşısısna geçen diziler batıyordu. sonradan o şirketin denek listesini ele geçirdiği ortaya çıktı sonra program 16 reytigden 3 reytinge düştü

dediğin gibi şikayet hep reytingi düşenden geliyor ))))) buda itirazların dogru olmadıgı izlenimi veriyor. ben agb yede itiraz ediyordum tnsye de bunların türk toplumunu dogru yansıtmadıgını düşünüyorum. agb de haklı çıktı çünkü düzgün ölçemediği ortaya çıktı (deneklerine sahip bile çıkamıyordu ) tns de ise ciddi sorun var lakin bunun açıklmasıda olabilir. artık kanal d nin kitlesinin yani gezi halkının tv izlemek yerine internete kaydıgı dizileri internetten izlediği sosyolojik analizini yapabiliriz. artık gülse bilsel ve diğerleri tv yi bırakıp internete içerik üretmesi zamanıda gelmiş olabilir. ama bunun için tns nin gerçekten türk toplumunu yansıtıgını bilmemiz lazım

Dizi hakkında ki yorumlarına katılıyorum. Yd gül dü re mi yor. Ne kadar tepki verilirse verilsin gerçek bu.
bak avrupa yakasında çok iyiydi gülse. Ama yd ile tam bi fiyasko, güldürme kıtlığı yaşıyor
karakterler üzerinde oynayarak olmaz bu işler, biraz repliğe yüklenmesi lazım ama malesef yüklenemiyor.

%100 katılıyorum. Gerçekleri bir bir yazmışsın destere, helal.

@xemrexxx @sokak sanati nin dedigi gibi BAH OBGZ ve BIU varkrken basladi
sonradan bozulmasi AB olmadigini gostermez
MEDCEZIR de bu hafta totel oldu o zaman

Yeni sistem karadayıyı tam totel dizisi yaptı, istisnalar hariç

ne var yani pompy de kısacık yazıyor ama çok şey anlatabiliyor
marifet onda bence

o aşamaya gelmedik daha
) o idolümüz

pompy nin aşaması son aşama oluyor, yavaş yavaş kendimizi geliştiriyoruz.. umarım büyüyünce pompy abi gibi bişey olurum
))

Yeni sistem karadayıyı tam totel dizisi yaptı, istisnalar hariç

ordada ilginç bişey dikkatimi çekmiştir..

şimdi eskiden mesela bir benim için üzülmenın ab si ile totali arasında uçurum vardı total çok yüksek ab çok düşüktü ..
20 dakikanın ab si yüksek totali düşüktü iki yapıma bakarsak ikisi arasındada çok büyük kalite farkından bahsedemiyoruz burda sadece ab grubu yüksek çıkan dizinin şehirli kesim tarafından totali yüksek çıkan dizinin kırsal kesimden çok izlendiği sonucuna ulaşılamaz mı sence

o zaman denekler de şöyle bir durum ortaya çıkıyor?
kaliteyi bir kenara at.. bir dizinin şehirdeki deneklerine ab grubu kırdaki deneklerine total demişler yoksa dizi arasında bir farkdan bahsetmek mümkün değil

yörelere ait şiveli konuşulan diziler totalde coşuyor istanbulda çekilen modern aile yapısına sahip diziler ab de coşuyorsa total ile ab arasında kalite farkı olmadığı sadece kendilerine yakın buldukları dizileri izledikleri açıkça ortaya çıkar..

Son düzenleme:
Aynen, yakın olduğu kitlelere hitap etmek kaliteyi ortaya çıkarmıyor. Denek seçimleri çok yanlış, kesinlikle muhafazakar ailelerin özellikle seçildiği denekler var. Akrabalardan tanıdığım çok kişi var, doğan camiası olduğu için ya da öpüşmeli diziler veriyolar, çoçuklarımız kötü etkileniyor gibi saçma, basit bahaneler arkasına sığınarak kanal d yi listeden çıkaran kişiler.. Görülüyo ki böyle haneler bazı kanallara sekte vurmak için seçilmiş.