Gözlük Kullanıyor musunuz?

ABAY_06

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
18,150
Puanı
1,060
Gözlük yada lens kullanıyormusunuz ?​

Eskiden babamın gözlüklerini takardım gözlerim bozulsun gözlük takayım diye sonra bozduk gözleri 1.25-1.00 gibiydi solda tembellik vardı yakını göremiyordum. Tembelliği geçirttik. Sağ gözü de 0.25 e kadar indirdim gözlük kullanmıyorum artık.

Lens de hayatta kullanmam parmaklarımı gözlerime dokunduramıyorum zaten birde lens takarsam panik ataktan hayattan erken emekli olurum :A

Sadece Elektronik ortamda yani telefon, bilgisayar ile uğraşırken veya film, dizi izlerken takıyorum. Bir de kitap okurken. Yani günde ortalama 6-9 saat. :)

Eskiden kartal gibi görürdüm ne olduysa son birkaç yılda oldu, miyop arttıkça arttı şuan 2.25 e 2.50 miyop.

Bir de sürekli ilerliyormuş, durma veya gerileme gibi bir şey söz konusu değilmiş yakını veya uzağı görememe hastalığında.

Tabi lazer olayını saymazsak. İlerde lazer yaptırmak gibi bir düşüncem var ama gözü tamamen kaybetme, kör olma gibi bir risk var imiş.

Elektronik ortamda yani telefon, bilgisayar ile uğraşırken veya film, dizi izlerken takıyorum. Bir de kitap okurken. Yani günde ortalama 6-7 saat. :)

Eskiden kartal gibi görürdüm ne olduysa son birkaç yılda oldu, miyop arttıkça arttı şuan 2.25 e 2.50 miyop.

Bir de sürekli ilerliyormuş, durma veya gerileme gibi bir şey söz konusu değilmiş yakını veya uzağı görememe hastalığında.

Tabi lazer olayını saymazsak. İlerde lazer yaptırmak gibi bir düşüncem var ama gözü tamamen kaybetme, kör olma gibi bir risk var imiş.
Bizim bir arkadaş var 16 numara kullanıyor lazer yaptırma :D

Bizim bir arkadaş var 16 numara kullanıyor lazer yaptırma :D
Gözlüğü ile bütünleşmiş olabilir ama ben gözlüğü takılı üç yıl olmasına rağmen halen alışamadım ve ciddi bir şekilde nefret ediyorum, burnumu yara bere içinde bırakıyor, İkide bir tozlanması filan da illallah ettiriyor. :)

Yıllar önce zorla kullanıyordum şaşılık vardı bende ama ameliyatla çözdük. :)

Hiç benlik bir şey değil gözlük de lens de. :D

Küçükken miyop vardı mecburen kullanıyordum. Şimdi ise miyop falan kalmadı ama son 4-5 aydır göz sorunlarından dolayı biraz olsun rahatlamak amacıyla kullanıyorum tv izlerken, pc kullanırken ve kitap falan okurken. (Yani neredeyse 24 saat :D)

Eskiden kullanıyordum ama birkaç sene önce veda ettim, doktor gerek kalmadığını söyledi. :) (Aslında gözlük takmayı severim bana ayrı hava katıyor. :A)

Gözlüğüm var 8. Siniftayken paragraf sorularini okuyamadığımi farkettiğim zaman almıştım sağ göz : 0 sol göz : 0.25 çıkmıştı ah ah ne günlerdi Gözlüğüm markası nike bu arada o zaman severek almıştım :)
Gözlüğümü takmiyorum yani bazen yani çok nadir kullaniyorum o kadar :)