Evet bir sezonun daha sonuna geldik.
Gelecek sezon için beklentilerime ya ön görülerime geçmeden önce bu sezonun ufak bir değerlendirmesini yapayım.
İlk 2 sezonun hatta 3. sezonun gerisinde de kalsa yine çok güzel bölümler izledik 5. sezonda da. Tabii bazı bölümler idare eder şekilde de olsa yine de ekranlarda halen en iyi izlenilebilecek dizilerden olduğunu düşünüyorum Gönül Dağı'nın.
Sezon finali bölümüne gelirsek Berk Atan'a çoğunlukla ev sahneleri yazmışlar oyuncuyu düşünerekten. Zaten bu sahneleri de kısa sürede belki 1-2 günde çekip bitirmişlerdir diye düşünüyorum. Hatta geçen bölümde de öyleydi.
Selma'nın gözlerini görmesi Yeşilçam'dan yine esinlenilmiş. Klasik göz görme sahnesi.
Sefer-Kiraz sahneleri bana çok itici geliyor. Kiraz'a pek alışamadım sanki. Sefer'in o Zahide aşkından sonra Kiraz biraz yavan kaldı. Bir de bu ve diğer bölümde Öykü Gürman-Kiraz sahneleri acayip saçmaydı. Daha önce Eser Eyüpoğlu'nda da yaptılar ama onda en azından oyuncu farklı ses tonunu kullanabiliyordu.
Gelelim Ramazan'a. Ah Ramazan, çok yakışıyordun Gönül Dağı'na. Dedesine veda ederken çok duygulandım. Asuman'a sarıldığı an da duygusaldı. Birçok insanı diziye alıştıran Ramazan karakteriydi. Onun o neşe dolu, enerjik, komik halleri, yeri geldiğinde hüzünlü halleri seyirciyi kendine çekti. Nedense ben geri geleceğini düşünüyorum, en azından gelecek sezon final yapacaksa eğer dizi son 4-5 bölümde olacağını tahmin ediyorum.
Gelecek sezona gelirsek Süleyman'ın çocuklarının geleceğini düşünüyorum. Hatta bu konuda usta isimler ile anlaşma sağlayabilirler. İyi bir oyuncular getirmezseler Ramazan'ın boşluğunu doldurmak çok zor olacaktır.