- Katılım
- 22 Eylül 2016
- Mesajlar
- 3,532
- Reaksiyon puanı
- 3,747
- Puanı
- 410
Türkiye de Kıbrıs patetesi olarak bilinen bu bitkiye "Kolakas" ve "Taro" da deniyor.
Ülkemiz de Antalya ve Mersin taraflarında yetişiyor.
Yemek olarak tüketilmenin dışında tatlı cips ve ekmek yapımında da kullanıyor.
Mide dostudur, sindirimi kolaydır.
Vitamin, lif,mineral kaynağıdır .Bitkinin yumruları yüksek miktarda nişasta ve lif içeriyor.
Demir, fosfor, çinko, potasyum, bakır ve mangan gibi değerli minerallere sahip sebze içerdiği B1, B2, B6 ve vitaminleri ile oldukça faydalı.
Çiftçinin yeni gözdesi olan Gölevez 50 bin TL kazanç sağlıyor,kilosu 7 liradan satılıyor.
Diyet yapanlar ise gönül rahatlılığıyla yiyebilir.