Yeme-İçme Gölevez

AteşBöceği

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Eylül 2016
Mesajlar
3,532
Reaksiyon puanı
3,747
Puanı
410


Türkiye de Kıbrıs patetesi olarak bilinen bu bitkiye "Kolakas" ve "Taro" da deniyor.
Ülkemiz de Antalya ve Mersin taraflarında yetişiyor.
Yemek olarak tüketilmenin dışında tatlı cips ve ekmek yapımında da kullanıyor.
Mide dostudur, sindirimi kolaydır.
Vitamin, lif,mineral kaynağıdır .Bitkinin yumruları yüksek miktarda nişasta ve lif içeriyor.
Demir, fosfor, çinko, potasyum, bakır ve mangan gibi değerli minerallere sahip sebze içerdiği B1, B2, B6 ve vitaminleri ile oldukça faydalı.
Çiftçinin yeni gözdesi olan Gölevez 50 bin TL kazanç sağlıyor,kilosu 7 liradan satılıyor.
Diyet yapanlar ise gönül rahatlılığıyla yiyebilir.