Klasik Friends - Dizi Yorumları

sigara mevzusu final sezonlarında da olacak

Bakıyorum da Rachel'a biraz yumuşamış gibisin

Reactions: Tolstoyevski
sigara mevzusu final sezonlarında da olacak

Bakıyorum da Rachel'a biraz yumuşamış gibisin

Geçen de dedim karakterlere karşı sabit fikirli hiç değilim, gün gelir Ross da 6.sırama düşebilir misal

Olayda Rachel mağdur durumunda çünkü, onun da verdiği bir durum var ama Ross'u da tamamen suçlamak çok zor. Tam diğer geri kalan 4'lü gibi bir konumdayız izleyici olarak, en azından kendi açımdan.

Reactions: Dosi
Ya benim net bir sıralamam yok aslında. Değişebiliyor zaman zaman ama bir tek Joey ilk sırada. Geri kalanlara pek bir şey diyemiyorum. Final sezonlarınıda izledikten sonra ve arada eski sahneleri çok gösterirler o bölümler hoşuma gitti ve diğerlerine oranla Ross bir adım önde diyebilirim artık.

Yarın 3x16'ya bakacaktın sanırım olaylı bölüm, bakalım reaksiyonun ne olacak
Gerçi dizinin müdavinine söylediğimiz lafa bak

Yarın 3x16'ya bakacaktın sanırım olaylı bölüm, bakalım reaksiyonun ne olacak
Gerçi dizinin müdavinine söylediğimiz lafa bak
Öyle bir söz vermedim 😱 ama bakacağım
aslında bu gece bakmayı planlıyordum ama internetle buluşmam çok geç vakite denk geldi
yarın inşallah

------

Bu arada her nekadar tekrar tekrar izlemiş olsamda ilk sezonlarda bir çok detay uçmuş. Dile kolay en son lise zamanı izlemiştim
son 3 sezon nekadar sürede izledim bi bakayım. 4. Sezondan itibaren tekrar baştan devam edebilirim yakın zamanda tabiki seninde isteğin doğrultusunda
Seinfeld için vereceğim arada sırada Friends olsun
sende o zamana kadar gel 4. sezona

4.sezona yaklaşana dek ben sen de müsait olmuş olursun zaten diziye ve birlikte gideriz daha akıcı olur hem gittiği yere kadar artık bölüm bölüm madem Seinfeld'de şimdilik olmadı hiç değilse Friends'te telafi edelim.

Yok artık, 10.sezonu 2 günde tüketmişim

16 Mart'ta start vermişim. 13 günde 3 sezon izlemişim @Tolstoyevski

Tempoyu aşmam umarım

Bakarız duruma

Yok artık, 10.sezonu 2 günde tüketmişim

16 Mart'ta start vermişim. 13 günde 3 sezon izlemişim @Tolstoyevski

Tempoyu aşmam umarım

Bakarız duruma

8-9-10'u tekrardan izlemezsin doğal olarak, 4-5-6-7 de gittiği yere dek artık zaten aralıksız gitmeyiz

O değil de ben diziyi 9 sezon sanıyordum, 10 sezon muymuş 😱

8-9-10'u tekrardan izlemezsin doğal olarak, 4-5-6-7 de gittiği yere dek artık zaten aralıksız gitmeyiz

O değil de ben diziyi 9 sezon sanıyordum, 10 sezon muymuş 😱
Evet ama kısa diğerlerine göre

Friends'i izlediğimde kendimi durduramıyorum
artık ezberede olduğu için alt yazı falanda gerek kalmıyor
ses açıkken birşeylerle uğraşabiliyorum

3×16
O meşhur ara verme olayında yaşanan durumları izledik. Geri kalan tüm sezonlarda bahsi geçecek ayrılma mı ara mı diye

Bu konuda kesinlikle haksız olan Ross.
Aldatma olayını saklamaya çalıştı ama Rachel en olmayacak kişiden öğrenmiş oldu.

Bu arada bölümde en çok güldüğüm kısım diğerleri dinlerken hadi çıkalım dediklerinde Ross 'Chandler ve Joey beni engelledi' dediğinde onalrın odada kalalım dedikleri sahne oldu

@Tolstoyevski izledim nihayet

Tamam şüphesiz haksız fakat öyle bir kavga anında telefonda Mark’ın sesini duyması Rachel’in yanında, o an doğal olarak hissettiği yoğun duygular sonrası o kızın da ona yanaşması derken intikam amaçlı kaçınılmaz bir durum değil miydi Mark yüzünden

Yani durduk yere aldatma olayı olsa tartışmaya gerek yok. Ama hem Rachel onu ekiyor, ara verelim diyor, Mark ile alakası yok diyor hem de Mark’ın yanına gelmesine ses etmiyor ve baş başa kalıyorlar...

intikam duygusu olanlarda kaçınılmaz bir durum bu ama Ross pişmanlık duyduğuna göre hatalı olduğunu kabulleniyor o an ama sonrasını ilerde izleriz

Yani 'aldatanı' aldatmak haklı bir gerekçe diyorsun
tamam sustum

Hayır tabii ki öyle demiyorum haksız ama haksızlığın da bir derecesi olur, mesela durduk yere aldatsa 10 üzerinden 10 haksızken bu durumda 10 üzerinden 5-6 misal.
Neyse ilerleyen bölümlerde daha görürüz artık, Atypical’da da böyle konuları tartışıyorduk yakaladık mi dedikodu kaçmıyor

Dün 4x20'ye kadar geldim. Şansıma Monica'nın çook geride kaldığı bölümlerdi ve zevkliydi genel olarak. Fakaaat
Evin geri kızlara geçmesi olayı çok basit oldu. Neymiş Rachel ve Monica 1 dakika öpüşünce evi geri alıyorlarmış
Gereksiz bir detay oldu bence.

4x21 izledim. Bölüme puanım 6.5 falan
Sebebi de spo'da

Tüm bölüm eski Ross-Rachel sahneleri gösterildi. Yani bölüm bile değildi ileri sara sara izlemem 5 dakika falan sürdü
Bölüm bile değil yani.
Ama Ross evlenme hazırlığında olan kadına deli gibi aşıktı ne ara tekrar Rachel diye deliriyor. Rachel de öbür adamla birlikte olmak için deyim yerindeyse yırtmıştı kendini. Rachel'in tekrar Ross diye ölmesi biraz daha normal. Fakat Ross'un bu kadar kısa süre içinde 180 derece dönmesi de aşırı mantıksız. Bence dengeyi iyi tutturamamışlar.
2 bölüm daha bakayım da iftarda 4.sezonu bitiririm artık

------

4x24'e kadar geldim iftarda sezon finalini izlerim

Rachel son bölümlere kadar çok sevdiğim bir karakterdi. Ama son bölümlerde Monica'dan bile itici bir hal almaya başladı. %99 düğünü de mahvedecek....

Son düzenleme:
4.sezonu bitirdim. Puanım normalde yüksek olacaktı ama bugünkü bölümler hiç hoşuma gitmediği için puanım 7.6 sezona.

Rachel yaptı yapacağını ama Ross da sonunda iyi batırdı. Madem bu kadar aklında Rachel vardı ne diye deli aşıklar gibi Londra'ya gittin anlamak mümkün değil. Zaten bu spoiler kısımlarında son bölümlerde hep bir ilişkiler üzerine yazmam da hoş değil komedi arıyorum ama komedi yok 4-5 bölümdür

Aşk dediğin ilk görüşte olur klişesine girmeyeceğim tabii. Ama birine aşık olursan bu en fazla 1-2 hafta içinde olur
Monica ve Chandler birbirlerini 15 senedir tanıyan ve 4 senedir yakın olan kişiler bildiğim kadarıyla. Yani o kadar sene içinde 0 kıvılcım olduktan sonra birden bire çooooook aşık olacak olmaları aşırı saçma olacak.
Dizi 4.sezonun başlarında romantik komedi, sonrasında daha çok komedi sonlarına doğru yine romantik komediye kaydı. 5.sezon umarım bu sürekli ilişki, ilişki konuları son bulur yoksa diziye bir süre ara verip sonrasında arada sırada izlemeye devam etmeye başlayacağım. İlk 2 sezon bence dizi 3 ve 4'e göre çok daha iyiydi.

Bölümlerin efsaneliğiyle senin beğeni oranın arasında ters ilişki var. Bunu göz önüne alarsak 5.sezon en sevmediğin sezon olur sanırım.

Ayrıca bir insanın uzun süre tanıdığı birine aşık olması gram saçma değil.

Spoiler kutusu lütfen, şimdi kafama takılı kalacak o son detay

Reactions: phoebebuffay

Bayada yorumlar gelmiş
Nerden başladam bilemedim.
Diziyi izlediğinde yorumların ve fikirlerin baya değişiyor onu farkettim

Bir kaç iyi bölüm izlediğinde en sevdiğim 2. dizi olur derken birden 7'nin altında çok düşük puanlarda verdin
Monica'ya laf söyleyip durdun ama şimdi Rachel için benzer şey yazdın. Şu aşk klişesi vs yorumunada katılmıyorum pek ama tartışmayacağım o kısmı tabiki

Senin bir dizide ne aradığını az çok biliyorum ve bu yüzden diziye olan ilgin benzer ayarda gidecektir
4 sezon aradığını bulamadın ve bu ayarda gidecek dizi. O sevmediğin kısımları bol bol izleyeceksin ilerde de çünkü

Reactions: xdragxx