Klasik Friends - Dizi Yorumları

3x17

Keyifli bir bölümdü, Rachel ile Rose'un ayrılığı sonrası geri kalanların ikilem zorluğu yaşamaları, iki arada bir derede kalmaları durumu. Bölümün öne çıkan ismi Phobe'ydi, kısmen de Chandler. Chandler'in sigara bağımlılığı ansızın gelişti resmen. Ben en çok Phobe'ye sigara bağımlılığı yakıştırıyordum, tam hippi gibi birisi sonuçta ama hafızam her zamanki gibi yanlış hatırlamıyorsam henüz görmedik gibi sigara içtiğini.

Ross kendini dışlanmış buldu ister istemez... Ancak Rachel'e de kızamıyor insan her şeye rağmen...

8.6
sigara mevzusu final sezonlarında da olacak :A
Bakıyorum da Rachel'a biraz yumuşamış gibisin :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
sigara mevzusu final sezonlarında da olacak :A
Bakıyorum da Rachel'a biraz yumuşamış gibisin :A

Geçen de dedim karakterlere karşı sabit fikirli hiç değilim, gün gelir Ross da 6.sırama düşebilir misal :A

Olayda Rachel mağdur durumunda çünkü, onun da verdiği bir durum var ama Ross'u da tamamen suçlamak çok zor. Tam diğer geri kalan 4'lü gibi bir konumdayız izleyici olarak, en azından kendi açımdan. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Geçen de dedim karakterlere karşı sabit fikirli hiç değilim, gün gelir Ross da 6.sırama düşebilir misal :A

Olayda Rachel mağdur durumunda çünkü, onun da verdiği bir durum var ama Ross'u da tamamen suçlamak çok zor. Tam diğer geri kalan 4'lü gibi bir konumdayız izleyici olarak, en azından kendi açımdan. :A
Ya benim net bir sıralamam yok aslında. Değişebiliyor zaman zaman ama bir tek Joey ilk sırada. Geri kalanlara pek bir şey diyemiyorum. Final sezonlarınıda izledikten sonra ve arada eski sahneleri çok gösterirler o bölümler hoşuma gitti ve diğerlerine oranla Ross bir adım önde diyebilirim artık.

• Beğendim
Ya benim net bir sıralamam yok aslında. Değişebiliyor zaman zaman ama bir tek Joey ilk sırada. Geri kalanlara pek bir şey diyemiyorum. Final sezonlarınıda izledikten sonra ve arada eski sahneleri çok gösterirler o bölümler hoşuma gitti ve diğerlerine oranla Ross bir adım önde diyebilirim artık.
Yarın 3x16'ya bakacaktın sanırım olaylı bölüm, bakalım reaksiyonun ne olacak :A Gerçi dizinin müdavinine söylediğimiz lafa bak :A

• Güldürdün
Yarın 3x16'ya bakacaktın sanırım olaylı bölüm, bakalım reaksiyonun ne olacak :A Gerçi dizinin müdavinine söylediğimiz lafa bak :A
Öyle bir söz vermedim 😱 ama bakacağım :A aslında bu gece bakmayı planlıyordum ama internetle buluşmam çok geç vakite denk geldi :A yarın inşallah :A
------

Bu arada her nekadar tekrar tekrar izlemiş olsamda ilk sezonlarda bir çok detay uçmuş. Dile kolay en son lise zamanı izlemiştim :A son 3 sezon nekadar sürede izledim bi bakayım. 4. Sezondan itibaren tekrar baştan devam edebilirim yakın zamanda tabiki seninde isteğin doğrultusunda :A Seinfeld için vereceğim arada sırada Friends olsun :A sende o zamana kadar gel 4. sezona :A

• Güldürdün
Öyle bir söz vermedim 😱 ama bakacağım :A aslında bu gece bakmayı planlıyordum ama internetle buluşmam çok geç vakite denk geldi :A yarın inşallah :A
------

Bu arada her nekadar tekrar tekrar izlemiş olsamda ilk sezonlarda bir çok detay uçmuş. Dile kolay en son lise zamanı izlemiştim :A son 3 sezon nekadar sürede izledim bi bakayım. 4. Sezondan itibaren tekrar baştan devam edebilirim yakın zamanda tabiki seninde isteğin doğrultusunda :A Seinfeld için vereceğim arada sırada Friends olsun :A sende o zamana kadar gel 4. sezona :A
4.sezona yaklaşana dek ben sen de müsait olmuş olursun zaten diziye ve birlikte gideriz daha akıcı olur hem gittiği yere kadar artık bölüm bölüm madem Seinfeld'de şimdilik olmadı hiç değilse Friends'te telafi edelim. :A

• Güldürdün
8.1
Uzun bir aradan sonra 8. sezondan başlamak istedim ve izlerken çok keyif aldım.
Rachel'in hamileliği, Chandler ve Monica'nın düğünü bölümün güzel detaylarıydı. Ross ve Joey'in sahneleri baya güldürdü.
8.2
bu bölümde herkesin sahnesi çok iyiydi. Chandler ve Ross'un düğün fotoğrafı için koşuşturmaları, Joey'in önce Phoebe, sonra Rachel'e evlilik teklifi ve son kısımda babanın Ross olduğunu öğrendikleri kısım çok iyiydi.
Joey'in tepkisi :A

joey omg GIF

bir cirpida kalan tüm bölümleri izledim. Bu kez bölüm bölüm yorum yapmayip toplu yorum yapacagim :A
9. sezonu tamamladim. Son sahne hic hosuma gitmedi.
12-24. bölüm
Monica ve Chandler'in olaylari duygusaldi. Dogal yollardan cocuk sahibi olma sanslari cok düsük.
Bu kez Rachel Joey'e karsi birseyler hissetmeye basladi ve Joey, Ross'un hoslandigi bir kadinla cikti ama final bölümünde Ross o kadin ile, Joey ise Rachel ile birlikte oldu. Sevmedim bu detayi.
Sezonun en iyi kismi Phoebe'nin yeniden Mike ile birlikte olmasi kismiydi. Galiba artik o da aradigini bulmus oldu.
10. sezondan durumlar nasil oluyordu aklimda kalmamis. Izlemek keyifli olacak.

10.sezon
veee bitti.
2 gün icinde final sezonunu izledim. Bir cok bölümü ilkez izlemis gibi oldum cünkü aklimda kalmamis ve bu keyif verdi. Dizinin özellikle son bölümlerinde duygusal sahnelerde baya vardi ve yer yer gözlerim doldu. Özellikle son 3 bölüm o konuda zirve yapti.

Monica ve Chandler'in evlatlik edinme sürecleri güzeldi. Ev alacaklari zaman arkadaslarinin Chandler'i, Mocina'yi aldattigini düsündükleri sahneler ve sonrasida eglenciliydi. ikiz bebek sürprizi güzel bir detay oldu.
Rachel ve Joey olayi fazla uzamamasina sevindim, O bölumler hosuma gitmedi.
Danny Devito'nun striptiz detayi güzeldi vebana yakin zamanda izledigim bir diziyi hatirlatti. Belki Friends dizisinden esinlenmislerdir :A
Ross ve Rachel'in park serüvenide iyiydi. Baya güldüm Ross'un düstügü sahnelerde.
11. bölümde eskileri hatirladiklarinda Chandler'in Rachel'i öptügünü görünce aklima gelen sey: Burada herkes herkesi öpmüs, Monica eger Ross'un kiz kardesi olmasaydi onlarda öpüsmüs olurdu diye düsündüm ama sürprizzzz zaten zamaninda Ross onu Rachel sanip öpmüs karanlikta :A
Phoebe'nin dügün sahneleri cok güzeldi. O bölüm hem eglenceli hemde duygusaldi.
Joey ve Phoebe'nin fransizca sahneleri güzeldi. O sahneler bu sezonda nadir olarak hatırladığım sahneydi.
Phoebe'nin Estella takliti yapmasi, Ross'un Rachel'in eski isine dönmesi icin yaptigi caba ve Janice ve Chandler sahnesi güzeldi. Bu bölüm baya iyiydi.
16. bölüm ise oldukca duygusal bir bölümdü. Rachel'in herkesle vedasi oldukca duygusaldi.

ve final bölümu, nihayet Rachel ve Ross artik birlikteler ve Monica ve Chandler tasindiginda herkesin anahtarlarini biraktigi sahne ve evin bos halini izlemek duygulandirdi.
Yok artık, 10.sezonu 2 günde tüketmişim :A
16 Mart'ta start vermişim. 13 günde 3 sezon izlemişim @Tolstoyevski :A

4.sezona yaklaşana dek ben sen de müsait olmuş olursun zaten diziye ve birlikte gideriz daha akıcı olur hem gittiği yere kadar artık bölüm bölüm madem Seinfeld'de şimdilik olmadı hiç değilse Friends'te telafi edelim. :A
Tempoyu aşmam umarım :A
Bakarız duruma :A

• Güldürdün
Yok artık, 10.sezonu 2 günde tüketmişim :A
16 Mart'ta start vermişim. 13 günde 3 sezon izlemişim @Tolstoyevski :A

Tempoyu aşmam umarım :A
Bakarız duruma :A

8-9-10'u tekrardan izlemezsin doğal olarak, 4-5-6-7 de gittiği yere dek artık zaten aralıksız gitmeyiz :A

O değil de ben diziyi 9 sezon sanıyordum, 10 sezon muymuş 😱 :F

• Güldürdün
8-9-10'u tekrardan izlemezsin doğal olarak, 4-5-6-7 de gittiği yere dek artık zaten aralıksız gitmeyiz :A

O değil de ben diziyi 9 sezon sanıyordum, 10 sezon muymuş 😱 :F
Evet ama kısa diğerlerine göre :A

Friends'i izlediğimde kendimi durduramıyorum :A artık ezberede olduğu için alt yazı falanda gerek kalmıyor :A ses açıkken birşeylerle uğraşabiliyorum :A

• Güldürdün
3×16
O meşhur ara verme olayında yaşanan durumları izledik. Geri kalan tüm sezonlarda bahsi geçecek ayrılma mı ara mı diye :A
Bu konuda kesinlikle haksız olan Ross.
Aldatma olayını saklamaya çalıştı ama Rachel en olmayacak kişiden öğrenmiş oldu.

Bu arada bölümde en çok güldüğüm kısım diğerleri dinlerken hadi çıkalım dediklerinde Ross 'Chandler ve Joey beni engelledi' dediğinde onalrın odada kalalım dedikleri sahne oldu
:A
@Tolstoyevski izledim nihayet :A

• Güldürdün
3×16
O meşhur ara verme olayında yaşanan durumları izledik. Geri kalan tüm sezonlarda bahsi geçecek ayrılma mı ara mı diye :A
Bu konuda kesinlikle haksız olan Ross.
Aldatma olayını saklamaya çalıştı ama Rachel en olmayacak kişiden öğrenmiş oldu.

Bu arada bölümde en çok güldüğüm kısım diğerleri dinlerken hadi çıkalım dediklerinde Ross 'Chandler ve Joey beni engelledi' dediğinde onalrın odada kalalım dedikleri sahne oldu
:A
@Tolstoyevski izledim nihayet :A
Tamam şüphesiz haksız fakat öyle bir kavga anında telefonda Mark’ın sesini duyması Rachel’in yanında, o an doğal olarak hissettiği yoğun duygular sonrası o kızın da ona yanaşması derken intikam amaçlı kaçınılmaz bir durum değil miydi Mark yüzünden :A

Yani durduk yere aldatma olayı olsa tartışmaya gerek yok. Ama hem Rachel onu ekiyor, ara verelim diyor, Mark ile alakası yok diyor hem de Mark’ın yanına gelmesine ses etmiyor ve baş başa kalıyorlar...

• Güldürdün
Tamam şüphesiz haksız fakat öyle bir kavga anında telefonda Mark’ın sesini duyması Rachel’in yanında, o an doğal olarak hissettiği yoğun duygular sonrası o kızın da ona yanaşması derken intikam amaçlı kaçınılmaz bir durum değil miydi Mark yüzünden :A

Yani durduk yere aldatma olayı olsa tartışmaya gerek yok. Ama hem Rachel onu ekiyor, ara verelim diyor, Mark ile alakası yok diyor hem de Mark’ın yanına gelmesine ses etmiyor ve baş başa kalıyorlar...
intikam duygusu olanlarda kaçınılmaz bir durum bu ama Ross pişmanlık duyduğuna göre hatalı olduğunu kabulleniyor o an ama sonrasını ilerde izleriz :A
Yani 'aldatanı' aldatmak haklı bir gerekçe diyorsun :A tamam sustum

• Güldürdün
intikam duygusu olanlarda kaçınılmaz bir durum bu ama Ross pişmanlık duyduğuna göre hatalı olduğunu kabulleniyor o an ama sonrasını ilerde izleriz :A
Yani 'aldatanı' aldatmak haklı bir gerekçe diyorsun :A tamam sustum
Hayır tabii ki öyle demiyorum haksız ama haksızlığın da bir derecesi olur, mesela durduk yere aldatsa 10 üzerinden 10 haksızken bu durumda 10 üzerinden 5-6 misal. :A Neyse ilerleyen bölümlerde daha görürüz artık, Atypical’da da böyle konuları tartışıyorduk yakaladık mi dedikodu kaçmıyor :A

• Güldürdün
Dün 4x20'ye kadar geldim. Şansıma Monica'nın çook geride kaldığı bölümlerdi ve zevkliydi genel olarak. Fakaaat
Evin geri kızlara geçmesi olayı çok basit oldu. Neymiş Rachel ve Monica 1 dakika öpüşünce evi geri alıyorlarmış :A Gereksiz bir detay oldu bence.

• Güldürdün
4x21 izledim. Bölüme puanım 6.5 falan :A Sebebi de spo'da :A

Tüm bölüm eski Ross-Rachel sahneleri gösterildi. Yani bölüm bile değildi ileri sara sara izlemem 5 dakika falan sürdü :A Bölüm bile değil yani.
Ama Ross evlenme hazırlığında olan kadına deli gibi aşıktı ne ara tekrar Rachel diye deliriyor. Rachel de öbür adamla birlikte olmak için deyim yerindeyse yırtmıştı kendini. Rachel'in tekrar Ross diye ölmesi biraz daha normal. Fakat Ross'un bu kadar kısa süre içinde 180 derece dönmesi de aşırı mantıksız. Bence dengeyi iyi tutturamamışlar.
2 bölüm daha bakayım da iftarda 4.sezonu bitiririm artık :A
------

4x24'e kadar geldim iftarda sezon finalini izlerim :A
Rachel son bölümlere kadar çok sevdiğim bir karakterdi. Ama son bölümlerde Monica'dan bile itici bir hal almaya başladı. %99 düğünü de mahvedecek....

Son düzenleme:
  • Güldürdün
4.sezonu bitirdim. Puanım normalde yüksek olacaktı ama bugünkü bölümler hiç hoşuma gitmediği için puanım 7.6 sezona.

Rachel yaptı yapacağını ama Ross da sonunda iyi batırdı. Madem bu kadar aklında Rachel vardı ne diye deli aşıklar gibi Londra'ya gittin anlamak mümkün değil. Zaten bu spoiler kısımlarında son bölümlerde hep bir ilişkiler üzerine yazmam da hoş değil komedi arıyorum ama komedi yok 4-5 bölümdür :A
Aşk dediğin ilk görüşte olur klişesine girmeyeceğim tabii. Ama birine aşık olursan bu en fazla 1-2 hafta içinde olur :A Monica ve Chandler birbirlerini 15 senedir tanıyan ve 4 senedir yakın olan kişiler bildiğim kadarıyla. Yani o kadar sene içinde 0 kıvılcım olduktan sonra birden bire çooooook aşık olacak olmaları aşırı saçma olacak.
Dizi 4.sezonun başlarında romantik komedi, sonrasında daha çok komedi sonlarına doğru yine romantik komediye kaydı. 5.sezon umarım bu sürekli ilişki, ilişki konuları son bulur yoksa diziye bir süre ara verip sonrasında arada sırada izlemeye devam etmeye başlayacağım. İlk 2 sezon bence dizi 3 ve 4'e göre çok daha iyiydi.

• Beğendim
4.sezonu bitirdim. Puanım normalde yüksek olacaktı ama bugünkü bölümler hiç hoşuma gitmediği için puanım 7.6 sezona.

Rachel yaptı yapacağını ama Ross da sonunda iyi batırdı. Madem bu kadar aklında Rachel vardı ne diye deli aşıklar gibi Londra'ya gittin anlamak mümkün değil. Zaten bu spoiler kısımlarında son bölümlerde hep bir ilişkiler üzerine yazmam da hoş değil komedi arıyorum ama komedi yok 4-5 bölümdür :A
Aşk dediğin ilk görüşte olur klişesine girmeyeceğim tabii. Ama birine aşık olursan bu en fazla 1-2 hafta içinde olur :A Monica ve Chandler birbirlerini 15 senedir tanıyan ve 4 senedir yakın olan kişiler bildiğim kadarıyla. Yani o kadar sene içinde 0 kıvılcım olduktan sonra birden bire çooooook aşık olacak olmaları aşırı saçma olacak.
Dizi 4.sezonun başlarında romantik komedi, sonrasında daha çok komedi sonlarına doğru yine romantik komediye kaydı. 5.sezon umarım bu sürekli ilişki, ilişki konuları son bulur yoksa diziye bir süre ara verip sonrasında arada sırada izlemeye devam etmeye başlayacağım. İlk 2 sezon bence dizi 3 ve 4'e göre çok daha iyiydi.
Bölümlerin efsaneliğiyle senin beğeni oranın arasında ters ilişki var. Bunu göz önüne alarsak 5.sezon en sevmediğin sezon olur sanırım. :A

Ayrıca bir insanın uzun süre tanıdığı birine aşık olması gram saçma değil. :A

• Sinir Bozucu
Bölümlerin efsaneliğiyle senin beğeni oranın arasında ters ilişki var. Bunu göz önüne alarsak 5.sezon en sevmediğin sezon olur sanırım. :A

Ayrıca bir insanın uzun süre tanıdığı birine aşık olması gram saçma değil. :A
Spoiler kutusu lütfen, şimdi kafama takılı kalacak o son detay :A

• İlginç
Reactions: phoebebuffay
4x21 izledim. Bölüme puanım 6.5 falan :A Sebebi de spo'da :A

Tüm bölüm eski Ross-Rachel sahneleri gösterildi. Yani bölüm bile değildi ileri sara sara izlemem 5 dakika falan sürdü :A Bölüm bile değil yani.
Ama Ross evlenme hazırlığında olan kadına deli gibi aşıktı ne ara tekrar Rachel diye deliriyor. Rachel de öbür adamla birlikte olmak için deyim yerindeyse yırtmıştı kendini. Rachel'in tekrar Ross diye ölmesi biraz daha normal. Fakat Ross'un bu kadar kısa süre içinde 180 derece dönmesi de aşırı mantıksız. Bence dengeyi iyi tutturamamışlar.
2 bölüm daha bakayım da iftarda 4.sezonu bitiririm artık :A
------

4x24'e kadar geldim iftarda sezon finalini izlerim :A
Rachel son bölümlere kadar çok sevdiğim bir karakterdi. Ama son bölümlerde Monica'dan bile itici bir hal almaya başladı. %99 düğünü de mahvedecek....

Bayada yorumlar gelmiş :A Nerden başladam bilemedim.
Diziyi izlediğinde yorumların ve fikirlerin baya değişiyor onu farkettim :A
Bir kaç iyi bölüm izlediğinde en sevdiğim 2. dizi olur derken birden 7'nin altında çok düşük puanlarda verdin :A Monica'ya laf söyleyip durdun ama şimdi Rachel için benzer şey yazdın. Şu aşk klişesi vs yorumunada katılmıyorum pek ama tartışmayacağım o kısmı tabiki :A
Senin bir dizide ne aradığını az çok biliyorum ve bu yüzden diziye olan ilgin benzer ayarda gidecektir :A 4 sezon aradığını bulamadın ve bu ayarda gidecek dizi. O sevmediğin kısımları bol bol izleyeceksin ilerde de çünkü :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx