Mekanik enerji Kinetik + PoansiyelEvet Ya bu mgh formülünden yani potansiyelden cevap m'de 200joule çıkıyor ama o potansiyel nasıl kinetik diyebiliyoruz? Mekanık'i anlamadım zaten
arkadaşlar bu soruyu çözemiyorsanız sayısalı bırakıp sözele geçin. sayısalda hiç şansınız olmaz
en tepedeyken hız olmadığı için kinetik 0 Kineik +potansiyel=Mekanik 300+0=300 eder ve bu da mekanik enerjidir ve heryerde aynıdırO 300 dediğin mgh değilmi? Potansiyelin formülüne nasıl mekanik diyoruz
Ozan anlatmış ama ben de anlatayım bir dahaCan alıcı nokta oydu şimdi anladım
1. soruyla ilgili bir yorum yaparmısın aynı şekilde?
Ozan anlatmış ama ben de anlatayım bir daha
250 joule potansiyel varmış ve hız 0 yani mekanik enerjide 250.
250=mx100x10 dan kütle 0.25 kg
0.25x10x20=50 joule yapar
Mekanik enerjimiz 250 jouledü
250-50=200 joule Kinetik Enerji olur.
önemli değil Fizikte tek doğru düzgün olan konumdur Enerji
Anladım demiştim biraz geç gitti mesaj Önceki mesajdaki teşekkürümü tekrar söylüyorum
önemli değil Fizikte tek doğru düzgün olan konumdur Enerji
Hedef neresi
Yorum yürütmede sıkıntı yaşadım
2 konusu bitti gibi fiziğin gayet zevkli geçiyor beklemediğim şekilde Ben yanlış yönden baktığım için cevapta 2 sorudada ona göre denk geldi Ben potansiyeli uyguluyorum cevap doğru çıkıyor yanlış anlamda öyle olunca mantık dışına çıktı diye sordum iyikide sormuşum öğrenmiş oldum kolay kolay unutmam bundan dolayı
Mühendislik için fizik çok önemli.lys soru 1.6 ile çarpılıyordu galiba Ben de İstanbula gelmeyi istiyorum Hedef ilk 8000'e girebilmekBir mucize yapıp İstanbulda kalmalıyım Bilgisayar Mühendisliği hertürlü özel bir ünide %100 burs ile girmeyi planlıyorum onun dışında devlet 500 istiyorFizik en sorunlu dersim hocalar yüzünden 2 sene boş geçtim gibi birşey
Elektrik-Elektronik mühendisliğiFizik bayağı önemli Bende İstanbuldan ayrılmamaya çalışıyorum işte Anlaşılan matematikten fulle yakın yapmak lazım Senin istediğin bölüm neydi?
Bir mucize yapıp İstanbulda kalmalıyım Bilgisayar Mühendisliği hertürlü özel bir ünide %100 burs ile girmeyi planlıyorum onun dışında devlet 500 istiyorFizik en sorunlu dersim hocalar yüzünden 2 sene boş geçtim gibi birşey