Fizik Eneji Konusuyla Arası İyi Olanlar-2 Soru

Evet:D Ya bu mgh formülünden yani potansiyelden cevap m'de 200joule çıkıyor ama o potansiyel nasıl kinetik diyebiliyoruz? Mekanık'i anlamadım zaten:D

Evet:D Ya bu mgh formülünden yani potansiyelden cevap m'de 200joule çıkıyor ama o potansiyel nasıl kinetik diyebiliyoruz? Mekanık'i anlamadım zaten:D
Mekanik enerji Kinetik + Poansiyel

İstersen sıradan anlatayım
Önce En Tepede mgh'la potansiyeli hesaplarsın
2x15x10=300 Bu Mekaniktir ve Sürtünme önemsiz olduğu için aynı kalacaktır.

2. şıkta ise 2x5x10 yapıyoruz bu da bize oradaki potansiyeli veriyor ve 300den çıkarınca kinetiği elde edyoruz :)

arkadaşlar bu soruyu çözemiyorsanız sayısalı bırakıp sözele geçin. sayısalda hiç şansınız olmaz

Can alıcı nokta oydu şimdi anladım:)

1. soruyla ilgili bir yorum yaparmısın aynı şekilde?

- - - Ekleme - - -

Tamamdır. Mantığı kurdum sağol Dr.Who:) Konu ile ilgili 2 tane aynı tip soru kalmıştı onları hallettiğime göre sorun kalmadı:)

Can alıcı nokta oydu şimdi anladım:)

1. soruyla ilgili bir yorum yaparmısın aynı şekilde?
Ozan anlatmış ama ben de anlatayım bir daha :)

250 joule potansiyel varmış ve hız 0 yani mekanik enerjide 250.
250=mx100x10 dan kütle 0.25 kg

0.25x10x20=50 joule yapar
Mekanik enerjimiz 250 jouledü
250-50=200 joule Kinetik Enerji olur.

Ozan anlatmış ama ben de anlatayım bir daha :)

250 joule potansiyel varmış ve hız 0 yani mekanik enerjide 250.
250=mx100x10 dan kütle 0.25 kg

0.25x10x20=50 joule yapar
Mekanik enerjimiz 250 jouledü
250-50=200 joule Kinetik Enerji olur.

Anladım demiştim biraz geç gitti mesaj:D Önceki mesajdaki teşekkürümü tekrar söylüyorum:)

1. soruda 100 metre yukarda potansiyel enerji= mekanik enerjisine= 250 dir çünkü kütlenin hızı olmadıgı için kinetik enerjisi yok burda formüle bile gerek yok

100 metrede 250 jolu ise
20 metrede x jole olur
basit orantıyla soruyu çözersin
burdan

250x20/100=50 jole

ee enerjinin korunum yasasına göre 250 den 50 ye düştüğüne göre potansiyel enerji gerisi nereye gitti kütle aşagıya düşerken hızlandıgından tabiki kinetik enerjiye

önemli değil :) Fizikte tek doğru düzgün olan konumdur Enerji :D

Yorum yürütmede sıkıntı yaşadım:D

2 konusu bitti gibi fiziğin gayet zevkli geçiyor beklemediğim şekilde:) Ben yanlış yönden baktığım için cevapta 2 sorudada ona göre denk geldi:D Ben potansiyeli uyguluyorum cevap doğru çıkıyor yanlış anlamda öyle olunca mantık dışına çıktı diye sordum iyikide sormuşum öğrenmiş oldum kolay kolay unutmam bundan dolayı:)

Yorum yürütmede sıkıntı yaşadım:D

2 konusu bitti gibi fiziğin gayet zevkli geçiyor beklemediğim şekilde:) Ben yanlış yönden baktığım için cevapta 2 sorudada ona göre denk geldi:D Ben potansiyeli uyguluyorum cevap doğru çıkıyor yanlış anlamda öyle olunca mantık dışına çıktı diye sordum iyikide sormuşum öğrenmiş oldum kolay kolay unutmam bundan dolayı:)
Hedef neresi :D

Bir mucize yapıp İstanbulda kalmalıyım:D Bilgisayar Mühendisliği hertürlü özel bir ünide %100 burs ile girmeyi planlıyorum onun dışında devlet 500 istiyor:DFizik en sorunlu dersim hocalar yüzünden 2 sene boş geçtim gibi birşey:(

Bir mucize yapıp İstanbulda kalmalıyım:D Bilgisayar Mühendisliği hertürlü özel bir ünide %100 burs ile girmeyi planlıyorum onun dışında devlet 500 istiyor:DFizik en sorunlu dersim hocalar yüzünden 2 sene boş geçtim gibi birşey:(
Mühendislik için fizik çok önemli.lys soru 1.6 ile çarpılıyordu galiba :) Ben de İstanbula gelmeyi istiyorum :) Hedef ilk 8000'e girebilmek

Fizik bayağı önemli:D Bende İstanbuldan ayrılmamaya çalışıyorum işte:D Anlaşılan matematikten fulle yakın yapmak lazım:) Senin istediğin bölüm neydi?

fizik fenin en zevklisidir . sakın bütün forülleri ezberleme mantıkla çogu soruyu çözersin. onun için kendine mantıkla soruları çözen birni bul sana fiziği anlatsın. her soruyu formülle çözenlerden uzak dur :))))