Senaryonun akıcılığı, oyunculuklar, ön planda olurlar genellikle. Yani filmin kalitesi ve filmden aldığım zevkin ortalaması gibi bir şey oluyor verdiğim puan. Eğer filmde her şey çok kaliteliyse fakat çok sıkıcıysa o filme çok düşük verebilirim. (bkz: Zero Dark Thirty, Lincoln) Yine benzer şekilde eğlenceli bir şekilde izlememe karşın kalite adına pek bir şey yoksa yine düşük puan verebilirim. (bkz: Anchorman)[/B]
Yani hem sıkılmadan izler, hem de kaliteli bulursam o filmin 10 puana kadar yolu var.
Tabii şu da var mesela benim bir filme 9.5 puan vermem onun 9.5 puan alması gerektiği anlamına gelmez. Yani genelde olması gerektiğini düşündüğüm puan benim kişisel görüşümden farklıdır.
Bir de objektif olamadığım noktalar olabiliyor tabii ki. Bu da şundan kaynaklı yani mesela çok sevdiğim bir aktör olduğunda film ne kadar kötü olursa olsun bir şekilde o oyuncuya hayranlıktan ötürü büyük keyifle izleyebiliyorsun. Bu tip durumlarda da kaliteyi ikinci plana atıp objektif olmayan yorumlar yapabiliyorum. Fakat kaliteyi geride bırakmamak gerek. Genellikle filme ilk verdiğim puanda kaliteyi biraz geride bırakabiliyorum onları düzeltiyorum. Mesela atıyorum Hunger Games filmini ilk izleyişte büyük keyifle izlemişsem 10 puan verebiliyorum gaza gelip ama aradan zaman geçtikten sonra daha objektif bir çerçeveden bakıp kaliteyi de göz önünde bulundurup puanımı 8'e düşürebiliyorum.