Film Listeniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Araf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reactions: MEnes and Araf
Filmografi konusunda çoğunluk sağlanırsa sapabilirsiniz, sorun olmaz. Organize etmek de işte @Sherlock ve @bazinga'ya düşüyor. Gerçi @bazinga hepsini izleyip bitirmiştir.
@Sherlock yoldaşım da baya izledi onlardan... Kubrick'ten ve Hitchcock'tan tek tük kaldı bizlerde...
Ama Tarkovsky herkeste kırmızı kutudur bence...

------

Önce LVT, sonrasına sonra bakalım ama Kubrick, Hithcock gibi isimler daha iyi olurdu onları da @Araf süpürmüş şimdiden
Aynen öyle önce LVT, sonrasına sonra bakılır...

Önce LVT, sonrasına sonra bakalım ama Kubrick, Hithcock gibi isimler daha iyi olurdu onları da @Araf süpürmüş şimdiden
Aslında aklıma bir fikir geldi, bir etkinlik fikri, adı da: "USTALARA SAYGI KUŞAĞI"

Hani bu isimlerden filmleri serpiştirir, bir etkinlik yaparız. Hitchcock'tan, Trier'den, Tarkovsky'den, Bergman'dan, Lynch'den filmler. Hatta daha da fazla yapabiliriz. Tabii böyle bir etkinlik düzenlenebilir bence.

Bence de mantıklı gözüküyor, bu ayın sonlarına doğru harekete geçilebilir ama hemen şimdi olmasa iyi olurdu liste kabarık biraz çünkü

Reactions: Araf and MEnes
Konuya 2021 yılında izlediğim 263 filmi paylaştım, @bazinga'dan tepki gelmedi, çok ilginç. Şaşıracağını düşünüyordum. Film izlemeye üşenen insan bir yıl bile dolmadan nasıl izledi bu kadar film, hiç şaşırmadı sanırım.

Bence de mantıklı gözüküyor, bu ayın sonlarına doğru harekete geçilebilir ama hemen şimdi olmasa iyi olurdu liste kabarık biraz çünkü
Ulan benim liste her daim full + full...
Hangi birine sıra gelsin... Kaç zamandır manga okuyacağım yeni başlayacağım diyorum başlayamıyorum... OTAKU ayrı, dizi ayrı, film ayrı, oyun ayrı telden yok ediyor beni ve zamansızlığımı...

Reactions: Dosi and Araf
Helal olsun @Araf müthiş bir izleme serüveni yapmışsın, puanlarını tek tek okudum ve çoğunu beğendim.
Devamını da getirmeni dilerim.

Ayrıca ustalara saygı falan diye heyecan yapmaya gerek yok bence. Saydığınız yönetmenlerin filmlerinde benim bile ruhum daralıyor.

Reactions: Araf
Bazılarını daha önce izlemiştim, bazılarını yeni izledim. Başlangıçta öylesine izliyordum, sonradan özellikle Nisan ayından itibaren bağımlılığa dönüştü. Günde beş film izlediğim de oldu ama genel olarak bir filmle üç film arası gittim geldim. Bu sayede yönetmenleri ve oyuncuları daha yakından tanıma fırsatı buldum. Farklı farklı ülkelerden farklı farklı filmleri izleme fırsatı buldum. Bol bol sanat filmi de izledim.

Star Wars serisini tamamen bitirdim, sardı. NBC bitti, özellikle son filmleri çok iyiydi. Yavuz Turgul'un filmografisi de bitti, o da çok iyiydi. Hiç izlemediğim kadar film de izledim, bu bir rekor.
Bu arada senin puanlamalarına merak edip baktığım da oldu sitenden, yarısı "7.5" diyor. Artık girmeden "7.5 vermiştir kesin" demeye başladım.

Ustalara saygı kuşağı tabii ki iç daraltır, ayrı konu. Maksat genel kültür olsun.

Reactions: bazinga
Allah Allah 7.5 puanı o kadar mı çok kullanıyormuşum şaşırdım, öyle denk gelmiş bence.

Reactions: Araf
Allah Allah 7.5 puanı o kadar mı çok kullanıyormuşum şaşırdım, öyle denk gelmiş bence.
Öyle mi denk geldi, hiçbir fikrim yok ama sürekli olarak "7.5" gördüğümü biliyorum.

Ben düz rakamcıyım zaten; ya 7 ya da 8 olacak bence.

Bir de @Tolstoyevski var, IMDb puanı veriyor, "8.9" diyor mesela.

Film listemi güncelledim. 2021 yılında izlediğim uzun metrajlı film sayısı, 29 Temmuz itibariyle 300'e çıktı.