TRT 1 Filinta - Dizi Yorumları

1x16

geçen bölüm için sezon finali havasındaydı demiştim, bu bölümde yeni sezon havasında geçti. boris'in geçmişini gördük. eşini kendi öldürmüş. ve nur fettahoğlu (süreyya) geldi. boris'e bir düşman daha, güzel oldu. ali, mustafa karşılaşması oldu. yaşadığını öğrendiler. cemil'in bekri taklidine sesli güldüm. :X kısaca süper geçti bölüm.

10/10

1x17

nefis bölümdü! süreyya karakteri diziye muhteşem hava kattı. tabii nur fettahoğlu gibi birisi olunca hayran kalmamak elde olmuyor. bu dönem dizileri oyuncuların asıl oyunculuklarını çıkartıyor. :) boris ne kadar tehlikeli birisiyse, süreyya'da onun dişisi. boris'e harika meydan okudu. bıçak ali ekibe girdi ama hafıza yerinde değil. yinede filinta ve ali'yi beraber izlemek çok keyifli. lara'm bacaklarını hissetmiyor, filinta'm lara'yı görebilmek için kapıdan kovuldu bacadan girdi ama boris engeliyle karşılaştı. çok özledim lara ve mustafa sahnelerini. :(

harika bölüm oldu.

10/10

1x18

ulan be ne mükkemmel bölümdü. senarist altuğ küçük & ümit saat bunlar ayakta alkışlanır! türkiye'de osmanlı polisiye yazarı çıkmış be, helal olsun size.

inanılmaz şaşırtıcı gelişmeler yaşandı. boris yuh dedirtti, ağzım açık izledim. lara kötürüm olmamış onu kötürüm eden boris'in verdiği ilaçlar, abi şok geçirdim ya. tüm bunlar lara ve mustafa bir araya gelmesin diye. :( süreyya'nın banka defterlerine ulaşmaması için adamları bombaladılar. ama süreyya yine ayarı verdi. alman bankasını satın almış. gerçi boris bununda içinden çıktı.

son sahne mükemmeldi. bekri, kadı gıyasettin'ni pusuya düşürdü. kadı manyak dövüştü hayranlıkla izledim.

ve tabii ki:

10/10

1x19

yine sıkmayan bir bölüm. bekri, kadı'yı kaçırdı ve ardından gelişen olaylar çok iyiydi. çocuklarında olaya girmesini baya beğendim. güzel sahnelerdi. lara çok etkiliydi yine. :( son sahne babası yakalanırken yerde baba diye bağırması.. :(

boris yakalandı ama ellerinde yeterli delil yok, gelecek bölüm çıkar. bu sefer daha tehlikeli bir boris bekliyorum. sezon finaline son 7 bölüm. lara'ma doyamadım halbuki. :(

10/10

1x20

genel olarak sıkıcı bir bölümdü. bölüm kadı'nın boris'i sorgulaması ve padişahın halkı gezmesi ile geçti. suikast oldu ama heyecanlı değildi. yalnız bir sahne vardı ki, vay be dedim. azize mektup kağıdının kenarlarını zehir sürmüş, adam elini ıslatıp ağzına aldıkça zehirin etkisinde kaldı. çok akıllıca düşünülmüş bir sahneydi. lara'yı son 3-4 bölümdür çok az görüyoruz, bu bölüm 5 dakika ya gözüktü ya gözükmedi. son sahne güzel bitti. bakalım mustafa geçmişini aydınlatacak mı.

10/7

1x21

bir önceki bölüme göre çok iyiydi. bala hatunu bir türlü bulamadılar. sezon finaline yakın bulunacaktır. kaldı 5 bölüm... bankayı zaharyas ve süreyya birlikte kuracaklar şaka gibi. :X gülbahar dadının sonuna geldik. :( zaharyas'ın kirli oyunlarını öğrendi ve öleceği belliydi zaten. şimdi lara'ya ne diyecekler bakalım. işler büyüyor.

10/8

1x22

vay be, şahane bölümdü! sırlar netlik kazandı. boris ve mustafa'nın bağlantısını öğrendik. boris mustafa'nın annesi ve babasını öldürmüş. ama boris'in bu halde kin, nefret ve intikam kimliğine bürünmeside mustafa'nın büyük babasının suçu. bala hatunda geldi. sezon finaline yaklaştıkça olaylar birbirine giriyor. bu bölüm yine lara mustafa sahnesi yoktu. ama lara önceki bölümlere göre bu bölümde aktifti o yönden iyi oldu. :)

bu boris'in padişahın sarayında tuttuğu dadı ingiliz adamını öldürdü, kendisini açık etti, boris'e meydan okudu falan dedim kesin gidici ve öylede oldu. tam padişahı öldürecekken filintam yetişti. ve 22 bölümün sonunda beklenen oldu. filinta'mın idamı kaldırıldı.

şahane bölümdü.

10/10