eTV Fikir Cambazı - 4.Bölüm | Yeni Bölüm

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
64,271
Puanı
1,061

Fikir Cambazı'nın 4.bölümüyle herkese merhaba. Programımızın bu haftaki konukları forumun sevilen ismi Hakko ve bir diğer sevilen üyesi Gakko olacak.

Bu haftaki yarışmacılarımızın tartışacakları konu ise 'Vazgeçmek mi daha zordur yoksa Unutmak mı' olacak. Sevgili Hakko Vazgeçme'nin zor olduğunu savunurken, sevgili Gakko Unutma'nın zor olduğunu savunacak.

O zaman kocaman alkışlarla ikisini de stüdyoya davet ediyoruz.

Deniz : Hoş geldiniz gençler. Napıyorsunuz maşallah zımba gibi gördüm sizleri. Yarışmaya da bir hayli hazır görüyorum sizleri. Bakalım halkın şeyine yani gönlüne kim fikirleriyle girecek.
Hazırsak Gakko ile başlıyoruz.

Gakko : Unutmak her zaman vazgeçmekten zordur çünkü her şey sana onu çağrıştırır. Vazgeçmek kolaydır çünkü eften püften bir sebep bulursun ancak asla kolay unutamazsın. Ortada bir yaşanmışlık vardır. Bunu bir çırpıda vazgeçip atabilirsin ancak unutması çok zor olur. Hep bir pişmanlık olur içinde.

Deniz : Ne kadar duygusal konuştun şu an canlı yayında olmasak ağlayacağım o derece. Hatta dur ağlayayım bir iki damla reyting için göz yaşı şart.
Evet Hakko sen devam et ben duygularımla yüzleşirken.

Hakko : Aynı şey gibi görünüyor ama vazgeçmek daha zordur. Yeni sevgili bulan herkes öncesini unutmuş oluyor. Eski sevgiline seni ölene kadar seveceğim sözünü yeni sevgiline söylüyorsun. Bura da unutmak zor değil insan boşlukta hissediyor yeni sevgili bulunca, çoktan unuttuğunu anlamış oluyor. Vazgeçmek öyle değil yeni sevgili bulmakla vazgeçmekten kurtulamazsın. İnsan ufacık takıntılarından vazgeçemiyor. Sevdiği kişiden nasıl vazgeçsin.Takıntı haline getirirse iş inada binince, vazgeçmemek duygusu daha da törpüleniyor.

Deniz : Sen bu kadar romantik miydin ya oysa ki forumda sap gibi hallerin vardı hiç kimseyi beğenmezsin ama burada maşallah herkesi vazgeçilmez kıldın. Neyse devam edelim.

Gakko : Eğer birisi çok sevmişse zaten vazgeçmez. Ama başka sebepler olur mesela aileler yüzünden veya aldatma yüzünden o zaman zaten kolay kolay unutulmaz. Belki insan unutmak ister ancak gönül unutamaz. Hep aklına o gelir. En ufak bir olayı hemen ona bağlarsın. Yeni birisi ile denemeye kalksan hep aklında yine ondan bir şeyler kalacak. Ufakta olsa yenisi ile eskisini kıyaslayacaksın ancak kolay kolay unutamayacaksın.

Deniz : Siz böyle konuştukça benim de birkaç şarkı söyleyesim geldi acaba ne söylesem heh buldum.

Hakko : Türk insanı sevgiye muhtaç, ayrılınca bu sebepten dolayı zorluk yaşıyor. Hala sevdiğini sanıyor her şey yeni birini bulana kadar. İnsanlar her yeni aşkta öncesinden daha çok sevdiğine bunun daha farklı olduğuna hep iddia da bulunur ama adı üstünde vazgeçemiyorsan yeni biri olsa bile gerçekten sevdiğin için değildir, yeni sayfa açmak içindir ama kalbinden söküp atamadıktan sonra bu da işe yaramaz. Unutma aşamasında sevgin bitmiştir ama vazgeçme aşamasında hala seviyorsundur. Bu yönden bakarsak vazgeçmenin daha zor olduğunu bence görüyoruz.

Deniz : Ne yani sadece Türk insanı mı sevgiye muhtaç sen sevgi görmemişsin usta ah o tatildeki rus hatun buradan XanTier'e sevgiler.
Kokulu öpücükler.. İşte o merakla beklenen ilik gibi kız.

Gakko : Unutma aşamasında insan nerede yanlış yaptığını düşünür. Sonra bunları düzeltmek ister ve ikinci bir şans ister veya verir çünkü hala da onu unutamamıştır. Hala da ona aşıktır ve ondan vazgeçmek istemez. Vazgeçtim deyince vazgeçersin ancak unuttum deyince unutamazsın.

Hakko : Vazgeçtim deyince insan tam aksine daha da inada bindirebiliyor. Vazgeçmek bazen çok istesen bile karşı tarafa daha cazip geldiğinden hırs diyelim seni istemiyor vazgeçmeni bekliyor, sevgin bitmiş olabilir ama hırs yapıp yine peşinden koşabiliyorsun. Vazgeçmemek duygusu sen vazgeçmiş olsan bile bazen seni bırakmaz istemediğin şeyler yapabilirsin. İnsan unutursa o an biter ama bazen gerçekten vazgeçmiş olsa bile peşinden gidebilir hala.

Deniz : Ne çok vazgeçtik ve ne çok unuttuk değil mi bazı şeyleri o zaman bu iki eser sizlere gelsin benim canım konuklarım.

Gakko - Hakko : Teşekkürler moral oldu bize de. Aslında niye moral bozuyorsak. Neyse ben devam edeyim.

Gakko : Unutmak yıllarını alabilir ancak vazgeçmek bir anda olur. Ayrıca unuturken bir de aniden hatırlamak var. Bu da olayı hepten zorlaştırıyor. Aşk ne kadar kısa olursa olsun unutması her zaman ondan uzun olur. Can Yücel'in çok güzel bir sözü var bu konuyla ilgili;

Deniz : Can Yücel'i sevgi ve saygıyla anıyoruz hep birlikte..

Hakko : Ben vazgeçtim demeyle vazgeçildiğine inanmıyorum.O an insan kendisini kandırıyor sadece asıl vazgeçtim diyen insan hatırlamaktan korkar. Unutan insan bir gün hatırlarsa tatlı bir anı o an duygulanabilir ama tatlı bir anı olarak hatırlar. Vazgeçtiğine inandıran birisi kendisini bir gün o hatırlarsa çanak çömlek patlar bence ve hiç tatlı bir anı olarak bakamaz. Hala sevdiğini vazgeçemediğini aklına dank eder. Vazgeçmek bence kendini kandırmaktır.

Deniz : Evet artık son sözlerimizi alalım gadasını aldıklarım, bıngıldağını gıdıkladıklarım.

Gakko : Aşkın bittiğine inanmak mümkün ama unutmak imkansızdır. Unutmak her zaman sevmediğinden değil bazen de çaresizlik yüzündendir. Elinden bir şey gelmez ve unutmak zorundasındır. Bazen unutmak ayrılık değildir ki çünkü nereye gidersen git yüreğin hep bıraktığın yerde kalacak. Vazgeçmek sadece bir eylemdir ancak unutmak koca bir devrimdir. Kimilerinin buna gücü yetmez kimilerinin ise yapmaya yüreği el vermez.

Hakko : Ben yani unutmanın yeni bir aşka başlayana kadar sevgisizliğe verilen bir bahane olarak görüyorum.Yeni aşka yelken açtın mı geçmişte verdiğin sözlerin iki katını yeni sevgiline verirsin. Vazgeçmenin ise daha zor olduğunu savundum. Bir defa hala seviyorsun yeni aşk bile yarana merhem olmaz. Şuna da dikkat çektim bazen gerçekten vazgeçsen bile hırsa kapılıp yine vazgeçemeyebilirsin bu da vazgeçmeme konusunda önemli bir ayrıntı.

Deniz : Yarışmama konuk olduğunuz için ikinize de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor ve sonuçlara kadar çenenizi kapalı tutmanızı emrediyorum saygılar.

Ellerine sağlık öncelikle Deniz'cim.
Kısım kısım 2si de unutmayı savunmuş aslında.Bu da bence unutmak ve vazgeçmenin çoğu zaman aynı kapıya çıkmasından kaynaklanıyor. Bir çok insan için zaten unutmak diye bir şey yok, boşvermek, hatırlamamak var. Şahsen bende de. Hayatından biri geçmişse anılarında hep kalır. Şanslı bazı insanlar hakikaten özel anları unutabiliyor. Ama bu da onlarında elinde olan bir şey değil.
Dilini ve anlatım tarzını daha çok benimsediğim için Gakko dedim.

Aslında Vazgeçmek ve Unutmak arasında ince bir çizgi var bence. Ayrılmadan önce vazgeçebilmek kolay değildir sevdiğin halde. Ayrıldıktan sonra unutabiliyor musun bu da zordur

Kısa süreli bir şok yaşatayım istedim, şimdi oldu mu?
Ne şoku yaşayacağım gıcıklık yaptığın belli zaten
ben de sana ciddi şekilde ayar vereyim dedim

Daha net tartışma konuları bulsana. 30 dakika araştırsan yeter.

Gece okuyacağım şimdilik kalp ve yorumla katkıda bulunmuş olayım.

Ben daha uzun süreli bir şok yaşatayım mı?

Deniz : Ne yani sadece Türk insanı mı sevgiye muhtaç sen sevgi görmemişsin usta ah o tatildeki rus hatun buradan XanTier'e sevgiler.
Kokulu öpücükler.. İşte o merakla beklenen ilik gibi kız.

Ohai bunu görsem asla dislike atmazdım

Hemen değiştiriyorum