FIFA Ballon d'Or 2014 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye'den Messi'ye oy çıkmamış, çok güzel. :D

Fatih Terim ile Arda Turan ortak kupon yapmışlar. :):)
Arda Turan'ın en iyi "teknik direktör kategorisinde" oyunu ilk sırada Jose Mourinho'ya ikinci sırada Joachim Löw'e ve son olarak da kendi hocası Diego Simeone'ye vermiş. Kıyamet kopacak, hocası 11'e almasa yeridir. :):)

Genel olarak değerlendirsem ilk 11 faciaydı. Kaleci iyi tamam hem fikiriz. Sağ bek de Lahm bu takımda sol bek kim Silva mı Ramos mu Luiz mi? Ramos arada sırada bek oynuyor ama sol değil sağ bek oynuyor. Godin'in falan olmaması zaten saçmalık. Orta saha Di Maria-Kross okey fakat geçen sezon Inıesta ne yapmış Barcelona ne yapmış? Forvet hattı iyi Ronaldo-Messi-Robben.

En iyi teknik adam Löw bana göre hakeden isim Simeone'ydi. Fakat Löw'ün alması da anormal bir durum değil. Son turnuvalarda yarı finaller ve finaller oynamış bir düzenden bahsediyoruz ve bu düzenin başında Löw var helal olsun,Simeone Şampiyonlar Ligini alsaydı kesinlikle Simeone alırdı orası ayrı. Ancelotti de Şampiyonlar Ligi kazandırdı ama o yıldızlar topluluğuyla şampiyonluk kazanması pek de anormal bir durum değil. Bence 2014'ün en iyi 3.hocasıydı kendisi.

Gelelim Ronaldo'ya. :) Geçen sezon yani Fifa Ballon D'or 2013'ü Ronaldo değil Ribery haketmiştir. Fakat bu sezon Ronaldo'nun kazanması normaldir çünkü takımı Şampiyonlar Ligini kazandı. Dünya Kupasında elendiler 0 gol attı orası eksi. Bana göre Real Madrid'in oyun sistemlerinden birisi kanatları etkili kullanmak ve Ronaldo'ya gol attırmak. Yani Ronaldo'nun her sezon o kadar gol atması yetenekten değil sistemdendir. Yanlış anlamayın yeteneksiz demiyorum o kadar gol atamaz diyorum. Neuer olağanüstü kaleci ama ödülü kazanması zordu Messi ve Ronaldo varken. Gelelim Messi'ye. Geçen sezon 2-3 ay sakatlıklarla boğuştu sonra toparlanma süresi falan zaten büyük bir eksi. Ama Dünya Kupası finalinde Arjantin'e kupayı getiren golü Messi atsaydı en iyi oyuncu Arjantinli Messi en iyi hoca da Atletico Madrid'in Arjantinli hocası Simeone olurdu ama olmadı sağlık olsun.

2014'ün en başarılı futbolcusu Ronaldo'dur tamam ama genele bakarsak futbol yetenek oyunudur kalite oyunudur bunlara bakarsak Messi her zaman birincidir Messi gelmiş geçmiş en büyük futbolcudur. Ronaldo ise 21.yüzyılda aktif futbol yaşımını sürdüren 2.büyük futbolcudur.

Neuer kazanmaliydi

Arda Messiye puan vermemis cok ilginc

Forum İstatistikleri

Konular
176,594
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy