FF Film Kulübü 5. Sezon Film Önerileri

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,193
Reaksiyon puanı
49,854
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Meşhur film etkinliğimizin 4. sezonu sona ermek üzere ve artık yavaş yavaş 5. sezon planlamalarına geçebiliriz.

5. sezon Mayıs ayında başlayacak ve her zamanki gibi "haftada 2 iyi film" mantığıyla devam edecek. Eğer bir aksilik olmazsa yine 6 hafta parolasıyla başlayacak ve gerekirse bonus 2 hafta ile iki ayda tamamlanacak.

Bu başlıkta etkinlikte yer alması için önermek istediğiniz filmleri yazabilirsiniz. Muhtemelen geçen sezon iyi oranlar alan filmler de yeniden oylama yapacağımız zaman adaylarda olacak. İsterseniz geçen sezonki oylamalardaki filmlerden de yeniden yarışmasını istediklerinizi yazabilirsiniz. (Seçilenleri kastetmiyorum tabii. :):))

Bekliyoruz önerileri. Önerilen filmlerin izleyip beğenmekten çok izlemek istediğiniz ve beğeneceğinize inandığınız filmlerden olması tercihimizdir. :)

https://fav10.net/forum/threads/ff-film-kulübü-4-sezon-film-seçimi-drama-filmleri.243973/

https://fav10.net/forum/threads/ff-film-kulübü-4-sezon-film-seçimi-komedi-filmleri.243668/

https://fav10.net/forum/threads/ff-film-kulübü-4-sezon-film-seçimi-klasik-top-250-filmleri.243640/

@gundix123 @berkann @Danger UA! @Tolstoyevski @cevaa @sürgünüm @sokak sanati @Tzira @-potterhead- @Yiğitt @Aserat @kaan955 @Maskeli Fedai ve yolu FF Film Kulübünden geçmiş, geçmeye yaklaşmış diğer herkes. :)
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,776
Reaksiyon puanı
63,215
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Şimdi bir anda gelmiyor aklıma, ama geçtiğimiz sezonlarda en çok beğenilen filmlerin yönetmenlerinin diğer filmleri dahil olabilir etkinliğe. :)

Bu arada 4. sezon ödülleri ne zaman sahiplerini bulacak? @OzaN
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,697
Reaksiyon puanı
41,331
Puanı
1,059
Tarantino filmi olabilse iyi olur ama onun sorunu şu ki çok az filmi var. Mevcut filmleri de çok ünlü olduğundan çoğu kişi izlemiştir. Fazla meşhur olmayan 1-2 filmi var ama onları da biz beğenir miyiz muamma. :):)
bazen herkes izlemiştir dediğimiz filmlerin pekde herkes tarafından izlenmediğini anlıyoruz mesela ben tarantinoyu çok sevmeme rağmen adamın 4 filmini izlemişim? topu topu 4 filmimi vardı bu adamın :))
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,193
Reaksiyon puanı
49,854
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
bazen herkes izlemiştir dediğimiz filmlerin pekde herkes tarafından izlenmediğini anlıyoruz mesela ben tarantinoyu çok sevmeme rağmen adamın 4 filmini izlemişim? topu topu 4 filmimi vardı bu adamın :))
Ben de 6 tane izlemişim anca. :) (Sadece bir kısmını yönettiği Sin City de dahil üstelik)

İzlemediğim üç filmi var: Kill Bill Vol 2 (devam filmi adından anlaşılacağı gibi), Death Proof ve Jackie Brown.

Jackie Brown 2.5 saati geçen bir film. Çoğu kişi 2 saati geçen filmleri izlemeye yanaşmıyor. :) Death Proof için ise Tarantino'nun en kötü filmi deniliyor. IMDb puanı bile anca 7.1
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
The Man From Earth



Bu filmi sanırım sadece @Danger UA! Ve ben izlemiştik. Süresi 80 küsür dakika ve hiç sıkıcı olmadığı için gerekirse yeniden izleyebilirim rahatlıkla.

Şunu söyleyebilirim ki 12 Angry Men i beğenmiş herkes gönül rahatlığıyla bu filmi de beğenecektir. Bence 12 Angry Men den sonra yapılmış en iyi tek mekan filmi. İzleyip de sıkılanı görmedim.

Black



Uzun zamandır izlemek istediğim Hint filmi. Hint filmi ancak modern Hint filmi yani o iğrenç ve gereksiz ve sıkıcı dans sahneleri olan vasat Hint filmleri gibi değil, Slumdog Millionere, Life of Pi gibi bir film.

İzleyenleri tarafından aşırı bir şekilde övgüyle bahsediliyor. Türkçealtyazı gibi filmlerin Türklerce yorumlar yapıldığı sitelere bakabilirsiniz.

Finding Neverland




Biyografi, dram, Johnny Depp, Kate Winslett ve 106 dakika. Henüz izlemedim ama bence izlemeye değer. :)

Ben X


93 dakikalık bir Hollanda /Belçika yapımı film. Yine bunu da izlememiş olsam da yaptığım araştırmaya göre oldukça fazla olumlu tepki almış.


Sol Ayağım



Izleme listemde bayadır bulunan Oscar ödüllü bir Biyografi filmi, süresi uzun değil ve başrol Daniel Day Lewis olunca, üstelik hikaye de çok güzel olunca bence izlenilmesi gereken bir film statüsüne hak kazanıyor.

Rüzgar Yükseliyor


Hayao Miyazaki nin son animesi. Anime türünden uzun süredir izlemek istediğim bir filmdi. Eğer kafa dağıtmak isteyen varsa bu filme oyunu kullanabilir
:)

Bilimkurgu için birkaç filmi daha sonra önereceğim ama en azından 1 tane bilimkurgu filmi olsa fena olmaz etkinlikte. Yani sanmıyorum ki herkes bilimkurgudan nefret ediyor? Mesela Kevin Spacey in K-Pax filmini kim sevmez ki? Eğer pek sanmıyorum ama eğer o filmi izleyen pek kişi yoksa o filmi önerebilirim, ama sanırım çoğu kişi izlemiştir. :)
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Ben de birkaç tane bilim-kurgu olsun isterim ve işte adaylarım:

-Minority Report (Sevmemek mümkün değil)
-Gattaca (İzlemeyi düşündüğüm bir film. Etkinlikte izlemek iyi olur.)
-District 9 (İzlediğiniz en özgün uzaylı filmi olabilir. Ben bölük pörçük izledim tekrar izlemek isterdim.)
-K-Pax (Bayadır listemde. Kevin Spacey falan iyi olur yani.)

Komedi

-In Bruges (Müthiş film. True Detective izleyenler için Colin Farrell'a alışmak da iyi olur.)

-Stranger Than Fiction

-The General (Top 250'de izlemediğim filmlerden. Chaplin severler bunu da sever bence.)

Drama:

-A History Of Violence
-Collateral
-The Last Samurai
-Lost Highway (Üzerine konuşulup tartışılması gereken bir film olduğundan etkinlikte izlemek iyi olur diye düşünüyorum.)

Top 250:

-Notorius
-Mr.Smith Goes To Washington
-Judgment at Nuremberg (Biliyorum uzun süreli film sevmiyorsunuz ama @berkann ve @gundix123 beğendi. Zaten eski filmleri seven seviyor soğuk olan 90 dakikalık eski filmi bile izlemiyor. Etkinlikteki eski film severlerin kaçırmayacağını düşünüyorum.)

Ha bir de hep Hollywood izliyoruz biraz da Avrupa'dan bir şeyler izlesek.

-Talk To Her
-Biutiful (Inarritu filmlerini bitirmiş oluruz.)
-El Secreto De Sus Juos
-The Skin I Live In

Şimdilik bu kadar. Daha aklıma gelirse yazarım.

@OzaN
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,193
Reaksiyon puanı
49,854
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Güzel öneriler var. Film seçme kısmı etkinliğin en sevdiğim kısımlarından biri. :)

Bu gece ben de biraz araştırma yapacağım. Yalnız Pazartesi sınavım var o nedenle oylama konularını Pazartesi gecesi açarım anca. :)
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Aslında film önermeyecektim ama The Bucket List çoğunluğun isteyebileceğini düşündüğüm bir film oldu. Hem Morgan Freeman var, hem Jack Nicholson. Süresi kısa ve eğlenceli bir hikaye gibi duruyor.

Önerilenler arasında izlediklerimden sıralama yapacak olursam,
1- Judgment Nurumberg
2- Talk to Her
3- District 9: Çoğunluğun izlediği bir filmdir ama.
4- The Man from Earth: İyi filmdi bence de. Etkinlik için uygun olur mu tam emin değilim ama genelin beklentisinin çok üstünde çıkacağından, beğenilen bir film olur bence.
5- Finding Neverland: Geçmişte etkinliğe aldırmak istediğim bir filmdi, sonra kendim izlemiştim. :D Daha masalsı, daha büyülü bir film bence etkinlik için uygun. -7.5'tan 7 vermiştim sanırım.-
6- The Skin I Live in: Bir etkinliğe iki Almodovar ağır gelir. :D Benim tercihim Talk to Her'den yana.
7- El Secreto de sus Juos: Hatırladığım kadarıyla öyle aşırı sevememiştim. Etkinlikte olursa en az ilgi çekenlerden olur bence.

Önerilenlerden birkaçı da hoşuma gitti ama izleyip izlemeyeceğim kesin olmadığından, sonradan "la sen izlemiyon bir de ne konuşuyon" durumuna düşmemek için susuyorum. :D

Yalnız bu yukarıda saydığım 7 filmin hepsi etkinliğe alınırsa bayağı izlemiş olacağım etkinlikten film. :cool:
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,193
Reaksiyon puanı
49,854
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yaza yaklaşan bir ilkbahar sabahından herkese günaydınlar. :):) (Nedense böyle bir giriş yapasım geldi. Şu an bu mesajı balkonda, kuş cıvıltıları eşliğinde yazıyor olmam etkili olmuş olabilir. :D)

Neyse konumuza gelelim. Akşam yine film araştırması yaptım biraz ve ben de önerilerimi sıralayım dedim. Yalnız bu öneriler Top 250 filmlerini kapsamıyor onları direkt oylamaya dahil ederim. Aslında toplamda 20'ye yakın film seçtim ama hepsini şimdi önermeyeceğim. Zaten diğer arkadaşların da önerdiği filmler var ve muhtemelen bu önerdiklerimden en iyi ihtimalde bile 3-4 tane seçilecekti. O nedenle sayıyı çok fazla tutmadım. :)

Filmleri tanıtayım. :)

Malum Spike Jonze forumda genel olarak sevilen bir isim. Kabul ediyorum Being John Malkovich'i herkes sevmedi ama farklı bir film olarak etkinliğe renk kattı. "Her" ise hemen herkesin sevdiği bir film olduğu. Aynı Spike Jonze'un bir diğer ünlü filmi. Meryl Streep de var üstelik. Oscarlı bir film:


Life of Pi forumda sevildiğini bildiğim bir yapım. Her ne kadar forumda pek sevilmemiş Broadback Mountain'in yönetmeni de olsa Ang Lee önemli bir yönetmen ve dünya çapında ünlü olmasını sağlamış bir filmi var. Bu film Tayvan filmi ve Oscar'da yabancı dilde en iyi film ödülü kazanmış. Yetmemiş 3 tane daha Oscar kazanmış yani toplamda 4 tane Oscar kazanmış. 6 tane daha kategoride de (en iyi film dahil) aday olmuş ama kazanamamış. Oscar takip edenler biliyordur yabancı filmler kolay kolay başka dallarda aday olamazlar ama bu film gerçekten çok büyük bir başarıya imza atmış. Boş film olmasa gerek?


Bilim kurgu yok bilim kurgu yok dediniz. En efsane bilim kurgu filmlerinden birini ayağınıza getirdik. :):) Spielberg'ün 4 Oscar ödüllü ünlü bilim kurgusu. Hakkında pek bilgim olmasa da adını çok duydum. Belki izleyenler de çoktur aranızda ama yine de önereyim dedim. :)


Bildiğiniz gibi forumca İran filmleri hayranı çıktık. :) Yeni bir yönetmenle tanışma vakti geldi. Film Irak - Türkiye sınırında geçiyormuş. Pek çok ödül kazanmış...


Biraz önce @berkann da önermiş ama bu öneriye ortak olmak istiyorum. Çünkü benim de seçtiğim filmlerden biriydi. :):)

Bir usta yetmez demişler iki ustayı aynı filmde buluşturmuşlar. Morgan Freeman ve Jack Nicholson var daha ne olsun. :):)


Daha çok film çıkardım dediğim gibi ama diğer sezonlara saklayacağım. Son film önerisi de dünyadaki en ünlü Türk yönetmenlerden olan (Mesut Özil gibi biraz ama olsun. :):)) Fatih Akın'ın bol ödüllü filmi Duvara Karşı. Herhalde herkes filmin ününü duymuştur ama kimse izlememiştir. Sibel Kekilli, Güven Kıraç gibi tanıdık isimler var kadroda. Etkinliğe içinde Türkiye bulunan bir film dahil etme zamanı geldi herhalde. :):)


Belki oylama sırasında 1-2 ekleme daha yaparım. :)


@Danger UA! @Tolstoyevski @berkann @destere

Sadece konuda öneri yapanları etiketledim. "Beni niye etiketlemedin" durumu olmasın. :):)
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Adaptation'u izlemek isterim. The Bucket List'i izledim iyi film bence herkes sever.

E.T ise çocuk filmi. Zaten efekt olarak da zamanın ilerisinde olduğu için o dönem büyük ses getirdi. Bence izlemeyelim onu. Şimdi izlesek efektler de çok kötü gelir zaten senaryo anlamında da çok kaliteli bir yapım değil.

İran filmi de güzel olur ama Tayvan filmine bulaşmayalım derim. Çok ağır geleceği düşüncesindeyim. İlla ağır uzak doğu filmi izleyeceksek Kurosawa izleyelim ki bence onu da izlemeye gerek yok.

@OzaN
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,193
Reaksiyon puanı
49,854
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Adaptation'u izlemek isterim. The Bucket List'i izledim iyi film bence herkes sever.

E.T ise çocuk filmi. Zaten efekt olarak da zamanın ilerisinde olduğu için o dönem büyük ses getirdi. Bence izlemeyelim onu. Şimdi izlesek efektler de çok kötü gelir zaten senaryo anlamında da çok kaliteli bir yapım değil.

İran filmi de güzel olur ama Tayvan filmine bulaşmayalım derim. Çok ağır geleceği düşüncesindeyim. İlla ağır uzak doğu filmi izleyeceksek Kurosawa izleyelim ki bence onu da izlemeye gerek yok.

@OzaN
Bazen çocuk olmak lazım. :):) Beğenmesek bile herkesin izlemesi gereken bir film bence. Bir sürü dizide, filmde hep atıfta bulunuluyor filme tabii izlememiş biri olarak fransız kalıyorum. :):)

Uzak doğu ben de sevmiyorum biliyorsun ama Memories of Murder çok sevildi. Bu filmin başarısı da merak uyandırıcı değil mi? Yabancı bir film geliyor 10 dalda Oscar adayı oluyor onca Amerikan filmi varken. :)
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Bazen çocuk olmak lazım. :):) Beğenmesek bile herkesin izlemesi gereken bir film bence. Bir sürü dizide, filmde hep atıfta bulunuluyor filme tabii izlememiş biri olarak fransız kalıyorum. :):)

Uzak doğu ben de sevmiyorum biliyorsun ama Memories of Murder çok sevildi. Bu filmin başarısı da merak uyandırıcı değil mi? Yabancı bir film geliyor 10 dalda Oscar adayı oluyor onca Amerikan filmi varken. :)
Ya ne bileyim hiç izlenesi geliyor mu insana dışarıdan? 2000 yılında çok sağlam filmler çıkmadı zaten. Yine de büyük başarı ama hiç izlenesi gelmiyor.
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,697
Reaksiyon puanı
41,331
Puanı
1,059
Yaza yaklaşan bir ilkbahar sabahından herkese günaydınlar. :):) (Nedense böyle bir giriş yapasım geldi. Şu an bu mesajı balkonda, kuş cıvıltıları eşliğinde yazıyor olmam etkili olmuş olabilir. :D)

Neyse konumuza gelelim. Akşam yine film araştırması yaptım biraz ve ben de önerilerimi sıralayım dedim. Yalnız bu öneriler Top 250 filmlerini kapsamıyor onları direkt oylamaya dahil ederim. Aslında toplamda 20'ye yakın film seçtim ama hepsini şimdi önermeyeceğim. Zaten diğer arkadaşların da önerdiği filmler var ve muhtemelen bu önerdiklerimden en iyi ihtimalde bile 3-4 tane seçilecekti. O nedenle sayıyı çok fazla tutmadım. :)

Filmleri tanıtayım. :)

Malum Spike Jonze forumda genel olarak sevilen bir isim. Kabul ediyorum Being John Malkovich'i herkes sevmedi ama farklı bir film olarak etkinliğe renk kattı. "Her" ise hemen herkesin sevdiği bir film olduğu. Aynı Spike Jonze'un bir diğer ünlü filmi. Meryl Streep de var üstelik. Oscarlı bir film:


Life of Pi forumda sevildiğini bildiğim bir yapım. Her ne kadar forumda pek sevilmemiş Broadback Mountain'in yönetmeni de olsa Ang Lee önemli bir yönetmen ve dünya çapında ünlü olmasını sağlamış bir filmi var. Bu film Tayvan filmi ve Oscar'da yabancı dilde en iyi film ödülü kazanmış. Yetmemiş 3 tane daha Oscar kazanmış yani toplamda 4 tane Oscar kazanmış. 6 tane daha kategoride de (en iyi film dahil) aday olmuş ama kazanamamış. Oscar takip edenler biliyordur yabancı filmler kolay kolay başka dallarda aday olamazlar ama bu film gerçekten çok büyük bir başarıya imza atmış. Boş film olmasa gerek?


Bilim kurgu yok bilim kurgu yok dediniz. En efsane bilim kurgu filmlerinden birini ayağınıza getirdik. :):) Spielberg'ün 4 Oscar ödüllü ünlü bilim kurgusu. Hakkında pek bilgim olmasa da adını çok duydum. Belki izleyenler de çoktur aranızda ama yine de önereyim dedim. :)


Bildiğiniz gibi forumca İran filmleri hayranı çıktık. :) Yeni bir yönetmenle tanışma vakti geldi. Film Irak - Türkiye sınırında geçiyormuş. Pek çok ödül kazanmış...


Biraz önce @berkann da önermiş ama bu öneriye ortak olmak istiyorum. Çünkü benim de seçtiğim filmlerden biriydi. :):)

Bir usta yetmez demişler iki ustayı aynı filmde buluşturmuşlar. Morgan Freeman ve Jack Nicholson var daha ne olsun. :):)


Daha çok film çıkardım dediğim gibi ama diğer sezonlara saklayacağım. Son film önerisi de dünyadaki en ünlü Türk yönetmenlerden olan (Mesut Özil gibi biraz ama olsun. :):)) Fatih Akın'ın bol ödüllü filmi Duvara Karşı. Herhalde herkes filmin ününü duymuştur ama kimse izlememiştir. Sibel Kekilli, Güven Kıraç gibi tanıdık isimler var kadroda. Etkinliğe içinde Türkiye bulunan bir film dahil etme zamanı geldi herhalde. :):)


Belki oylama sırasında 1-2 ekleme daha yaparım. :)


@Danger UA! @Tolstoyevski @berkann @destere

Sadece konuda öneri yapanları etiketledim. "Beni niye etiketlemedin" durumu olmasın. :):)
Kaplumbağalarda uçar harika bir seçim birde aynı yönetmenin Sarhoş Atlar Zamanı vardı o da çok iyidir neyse onuda başka sefer izleriz :)
jack nicholson ile morgan amcanın filmini izlemiştim yakın zamanda güzeldi ama tekrar izlemem :),
Duvara karşı iyi seçim sibel kekiliyi got haricinde hiç seyretmedim :)
E.T zamanında iyi bir film olabilirde bilimkurgu filmleri zamanla çabuk eskiyor ilk izleyenlerin duyduğu heyecanı duyacağımızı sanmıyorum :)
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
@OzaN önerdiklerin arasında sadece E.T yi izlemiştim ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, tam bir hayal kırıklığıydı ve bilimkurgu sever biri olarak hiç beklediğimi bulamamıştım. Hiç abartmıyorum Marvel filmleri bile yani Kaptan Amerika, Thor filan onlar bile bilimkurgu açısından E. T DEN daha iyi. Aynı zamanda Üçüncü Türden Yaklaşımlar diye de bir bilimkurgu filmi var, sanırım Speilerg in ve o film de E. T KADAR çok övülüyor. Gel gör ki film film değil, beş para etmez. :)
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,193
Reaksiyon puanı
49,854
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
@OzaN önerdiklerin arasında sadece E.T yi izlemiştim ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, tam bir hayal kırıklığıydı ve bilimkurgu sever biri olarak hiç beklediğimi bulamamıştım. Hiç abartmıyorum Marvel filmleri bile yani Kaptan Amerika, Thor filan onlar bile bilimkurgu açısından E. T DEN daha iyi. Aynı zamanda Üçüncü Türden Yaklaşımlar diye de bir bilimkurgu filmi var, sanırım Speilerg in ve o film de E. T KADAR çok övülüyor. Gel gör ki film film değil, beş para etmez. :)
Kalsın o zaman şimdilik, bir ara tek izlerim. :)
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Bilimkurgu önerilerim :

They Live


Yalnızca 90 dakika ve fazlasıyla övülen bir film. Bilimkurgu olduğu kadar eleştiri filmi olduğu da söyleniyor, dikkate değer bence ve de etkinlik için gayet uygun gibi.

frekans


Hem bilimkurgu hem de dram filmi. Kısaca konusunu belirtecek olursak ; inanılmaz bir doğa olayı sonrası adamın biri gelecekten, 30 yıl sonrasından bir frekans yakalar..

Devamını pek okumaya gerek yok bence konusu oldukça ilginç. Dikkate değer. :)

Beni Asla Bırakma


Yine dramatik bir bilimkurgu filmi. İzleyenleri tarafından övgüyle bahsediliyor. Süresi de pek uzun değil. Sanırım hani robot çocuğun hayatının anlatıldığı mükemmel bir film olan Yapay Zeka filmi gibi bir film. Dikkate fazlasıyla değer.


Bilimkurgu Olmayan ekstra film önerilerim

Sorun Yaratan Adam


Bir Norveç filmi. Konusunu okuyunca birazcık Grounding Day birazcık Truman Show biraz da John Malkovich aklıma geldi. Ama bilimkurgu değilmiş o yüzden bilimkurgu klasmanına girmiyor oylamada. Seçileceğini sanmıyorum ama bence konusu epey ilginç, yorumlar da genelde beğeni ve tavsiye üzerine. Sistem eleştirisi filmiymiş sanırım.

Pi


Adını sıkça duyduğum ama bir türlü izleme fırsatı bulamadığım, bağımsız film. Çoğu kişi tarafından kült film olarak görülüyor. Yönetmene dikkat, Requiem For A Dream, Black Swan gibi başyapıt filmlerin yönetmeni. Eğer izleyeni çok yoksa, bilimkurgu dışında önerdiklerim içerisinde en dikkate değeri bu sanırım. Üstelik süresi 84 dakika. :)

bir Cinayetin Anatomisi


Bunu öylesine, şansımı denemek için öneriyorum çünkü birçok kişi izlemiştir, ben halen izlemedim. 1959 yapımı film, başrolü James Stewart. En iyi mahkeme filmlerinden biri olarak gösteriliyor, 12 Angry Men tadında.

@OzaN @Danger UA! @destere @berkann @Aserat 54 @Yiğitt @Tzira ve sesimin yetmediği bütün arkadaşlara duyrulur. :)

 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,193
Reaksiyon puanı
49,854
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
@Tolstoyevski illa Aronofsky filmi izleyeceksek The Fountain izleyelim Pi yerine. O daha da ünlü bir film hem bilim kurgu da. Gerçi IMDb puanı daha düşükmüş ama herhalde izleyenleri ikiye bölen bir filmmiş. :)

Diğer filmlerden Anatomy of a Murder şimdilik almayalım derim çünkü Top 250'de daha izlenecek çok film var. Top 250 filmleri dışında eski film alma lüksümüz pek yok çünkü eski filmlere meraklı kişi az. Top 250'deki filmler iyice azalınca birkaç sezon sonra düşünebiliriz. :)