FF Film Kulübü | 1. Sezon | Film Seçimi Oylaması: Diğer Filmler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi 8 tanesini izleyelim?

• Rang De Basanti (2006)

Oy: 5 62.5%
  • Children of Men (2006)

Oy: 4 50.0%
  • Hunger (2008)

Oy: 2 25.0%
  • Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)

Oy: 3 37.5%
  • The Project X (2012)

• Princess Mononoke (1997)

• As Good as It Gets (1997)

• The Aviator (2004)

• Zodiac (2007)

Oy: 1 12.5%
  • What's Eating Gilbert Grape (1993)

• Little Miss Sunshine (2006)

• True Romance (1993)

Oy: 1 12.5%
  • Brokeback Mountain (2005)

• Sideways (2004)

• To Kill a Mockingbird (1962)

• Kullanılan toplam oy
    8

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
https://fav10.net/forum/threads/ff-film-kulübü-1-sezon-film-seçimi-oylaması-oscarlı-filmler.213910/ konusunda izlenecek Oscarlık filmler arasından oylama sonucunda aşağıdaki 8 film belirlendi:

The Hurt Locker - 2009
No Country For Old Men - 2007
Crash - 2005
Gladiator - 2000
Driving Miss Daisy - 1989
Kramer vs Kramer - 1979
The Sting - 1973
On the Waterfront - 1954

Daha önce açıkladığımız gibi etkinliğimizde her hafta bir tane Oscar'da en iyi film kategorisinde ödül kazanmış film izlenecek, bir tane de böyle bir ünvanı olmayan karışık filmler izlenecek.

Diğer filmler ise sizlerin ve benim önerdiğim filmler arasından seçilecek...

Filmlerin öne çıkan özelliklerini de birer ikişer cümleyle yazmaya çalıştım. Okursanız iyi olur. :)

Hintliler için şimdiden efsane olan Aamir Khan'ın en popüler filmlerinden biri. IMDb'si 8.6 (biraz abartı payı olsa da) Bafta'da en iyi yabancı film adaylığı da almış.

(@OzaN ekledi)

Bu yıl Gravity ile pek çok en iyi yönetmen ödülü kazanan Alfonso Cuaron'un Gravity'den önceki en önemli işi. Bu yılın bir diğer Oscar favorisi Chiwetel Ejiofor da kadroda.

(@OzaN ekledi)

12 Years a Slave'in yönetmeni Steve McQueen'in bu filmden önceki en popüler iki filminden biri. Başrolünde yine bu yıl yakından tanıdığımız Michael Fassbender var.

(@OzaN e

Paul Newman ve Robert Redford'un başrolleri paylaştıkları 4 Oscarlı bir yapım. Film ünlü Top 250 listesinde de yer almakta.

(@destere ekledi)

Hangover'ın yönetmenin yapımcılığını yaptığı ve 2012'nin ses getiren komedilerinden biri.

(@cevaa ekledi)

Animenin efsane ismi Hayao Miyazaki'nin klasiklerinden biri. Top 250'de 76. sırada.

(@berkann ekledi)

Jack Nicholson ve Helen Hunt'a Oscar kazandırmış bir yapım. Karşısında Titanic olmasaydı belki de en iyi film ödülünün de sahibi olacaktı.

(@berkann ekledi)

Cate Blanchett'a Osar kazandıran 5 Oscarlı bir Scorsese & DiCaprio iş birliği.

(@berkann ekledi)

David Fincher'ın yönettiği önemli oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çeken bir yapım.

(@berkann ekledi)

Johnny Depp ve Leonardo DiCaprio'nun buluştuğu bu filmle DiCaprio çocuk yaşta ilk Oscar adaylığını kazandı.

(@berkann ekledi)

2 Oscar ödüllü keyifli bir aile komedi & draması...

(@berkann ekledi)

Tarantino'nun senaryosunu yazdığı kadrosunda önemli isimleri bulunduran bir film.

(@berkann ekledi)

Geçen yıl Life of Pi ile en iyi yönetmen ödülü kazanan Ang Lee'nin aynı ödülü kazandığı bir diğer filmi. Kadrosunda pek çok önemli yıldızı bulunduran film o yıl Altın Küre, Bafta gibi ödülleri kazanmasına rağmen Oscar'ı Crash'a kaptırmıştı ve bu durum epey eleştirilmişti. (Crash bu sezon izleyeceğimiz bir diğer film, karşılaştırma açısından seçilmesi yararlı olabilir.)

(@OzaN ekledi)

Nebraska'yı yöneten Alexander Payne'e senaryo Oscar'ı kazandıran bol ödüllü bir yapım...

(@OzaN ekledi)

3 Oscarlı kült suç & gizem filmi. Top 250'de 74. sırada.

(@OzaN ekledi)

Bu filmler daha tatlı duruyor. :D

Mononoke-hime
Brokeback Mountain
Sideways
Little Miss Sunshine -izledim ve izletmek istiyorum.-
What's Eating Gilbert Grape -izledim ama izletmek istiyorum.-
Children of Men
Project X (cevaa için. :D)
As Good as It Gets

2-3 film izlemeyi düşünüyorum ben de.

As Good at It Gets'i izlemek istiyordum bu sayede izlerim. :D

Uzun zamandır Aamir Khan izlemediğim için: Rang De Basanti

Bir de çok iyi bir şey beklemesem de Johnny Deep ve Leonardo DiCaprio'yu birlikte izlemek güzel olacaktır. O yüzden What's Eating Gilbert Grape dedim. :)

Son düzenleme:
Project X'i izlemiştim:X Anime olan filmi izledim mi hatırlamıyorum ama evde bi dvd olacakti bakarım o'muymuş:X
Brokeback Mountain filmin temasını bildiğimden olsa hala hep sonra izlerim dediğim film:XSariya Boya hint film gündüz bile izlerim bi haftasonu:X

Project X'i izlemiştim:X Anime olan filmi izledim mi hatırlamıyorum ama evde bi dvd olacakti bakarım o'muymuş:X
Brokeback Mountain filmin temasını bildiğimden olsa hala hep sonra izlerim dediğim film:XSariya Boya hint film gündüz bile izlerim bi haftasonu:X

ben iki tane seçip onaylayınca küt diye hakkım kayboldu şimdi başka filme oy veremiyorum öyle kaldık ortada :)

benim yerime biri brodback şeysine bir oy versin :)

İzlediğimiz filimlerimi yoksa izlemediklerimizi seçiyoruz..tam olarak ne yapıyoruz?:)

Bu oylama sonucunda hangi 8 filmi izleyeceğimizi belirleyeceğiz. Daha fazla oy alanlar seçilecek. İzlediklerinizi veya izlemediklerinizi seçmek size kalmış. :)

ozan bu 1970 öncesi filmlere verilen 1 oyu 3 oy sayamazmıyız onların tarihi değeri var onlara giden oyları üç saysak fena olmazdı :)

Eski filmeri pek seçmiyorum(niyeyse(b)).
Bu arada @OzaN eski filmlerin de hd versiyonlari var dimi:X
Büyük çoğunluğunun HD versiyonları oluyor. Vardır herhalde buradaki adayların da. :)

ozan bu 1970 öncesi filmlere verilen 1 oyu 3 oy sayamazmıyız onların tarihi değeri var onlara giden oyları üç saysak fena olmazdı :)
3 saymak olmaz da eşitlik falan olursa öncelik veririm seçerken. Geniş bir yıl aralığında olmasını istiyorum çünkü filmlerin. :):)

ben iki tane seçip onaylayınca küt diye hakkım kayboldu şimdi başka filme oy veremiyorum öyle kaldık ortada :)

benim yerime biri brodback şeysine bir oy versin :)
Söyleyebilirsin ekstradan oy vermek istediğin filmleri. :):)

Rang De Basanti (2006)

The Project X (2012)

The Aviator (2004)

True Romance (1993)

Rang De Basanti (2006)
Children of Men (2006)
Hunger (2008)
Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)
The Project X (2012)
Princess Mononoke (1997)
What's Eating Gilbert Grape (1993)
Little Miss Sunshine (2006)

Daha fazlada seçebilirdim.:D

Rang De Basanti (2006)
Children of Men (2006)
Hunger (2008)
Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)
The Project X (2012)
Princess Mononoke (1997)
What's Eating Gilbert Grape (1993)
Little Miss Sunshine (2006)

Daha fazlada seçebilirdim.:D

helal olsun butch cassidy dedin ya yeterli :))

İmdb'den baktım hepsine dikkat çekiciydi.Birde geçen sefer hiç eski işaretlemedim bir tane işaretleyeyim dedim.:D
Ama hiç fikrim yok film ile ilgili.:D

işaretlediğine pişman olmayacaksın muhteşem bir filmdir :) daha onun gibi çok kaliteli filmler var ama arada birini en azından kurtarmaya çalışıyorum :)