Ozanla AlemTo konuşmaya başlar.
AlemTo : Ey ruh, yine ben geldim.
Ozan : Hoş geldin, sefalar getirdin. Çantadan hiçbir şey çıkmadı. Sen ne düzenbaz ruhsun.
AlemTo : Bu seferki vereceğim harita doğrudur, bana inanabilirsin. Öbür harita sana bir şakaydı.
Ozan : Öyle şakanın içine edeyim.
Ozan uykuya dalar ve AlemTo başka bir haritayı Ozan’ın yastığının yanına bırakır.
Sabah olur. Saat 09.58’dir. OsmanAslan 58 dakika önceden kalkar ve elinde gazetesiyle beraber tuvalete gider.
Neferet kalkar ve tuvalete gider. Ancak tuvalet kilitlidir.
OsmanAslan : Tuvalet kilitli.
Neferet : Lan 1 saattir tuvalettesin.
OsmanAslan : Yalan söyleme lan 59 dakika oldu.
Neferet : Yalanım varsa yalancı olayım. Hadi lan çık şu tuvaletten.
OsmanAslan : Tamam çıkıyorum. Anam! Kalkamıyorum. Bacaklarım tutulmuş.
Neferet : Of! 105 kiloluk fil yavrusunu yerinden nasıl kaldıracağız. Kapıda kilitli.
OsmanAslan : Çıkarın beniiiiii! ( Burada uzatarak söylediği için fazladan –i konmuştur. )
Neferet evdeki herkesi uyandırır ve olayı anlatır.
Ozan : Yedek anahtar çekmecede olacaktı. Hemen bakayım.
Neferet : Çabuk. Her an kaçırabilirim.
Ozan çekmecede anahtarı arar ve bulur. Hemen tuvaletin önüne gider ve kapıyı açar.
4 kişi OsmanAslan kaldırmak için tuvalete girer.
cevaa : Hacı tuvaleti kokudan ağlatmışsın.
Ozan : cevaa konuşacağına OsmanAslan’ı kaldırmaya yardım et.
4 kişi OsmanAslan’ı kaldırır ve koltuğun üstüne bırakırlar.
Lightning Thief : Öküz ölüsü gibi ağırsın. Ne yedin, ne var midende. Keçi mi kemirdin, inek mi yedin ?
Aradan 30 dakika geçmiştir. Fks14 kahvaltıyı hazırlamaktadır.
Fks14 : Hava çok sıcak ya.
Cenation : Evet hava çok sıcak.
Fks14 : Yumurtayı dışarıda mı pişirsek acaba ya. 40 derecede pişer her halde.
Cenation : Olabilir.
Yemek hazır olur. Herkes yemeğe oturur. OsmanAslan’ında bacaklarının tutulması geçmiştir. Yemek bittikten sonra yine define avcılığı başlayacaktır.
Herkes sofraya oturmuş. Kahvaltısını yaparken kertenkele tavandan kahvaltı masasının üstüne düşer.
Ozan : La bu kertenkele de baş belası oldu. Kahvaltılıklardan da alıp gidiyor. Vay it horoz. Bunun bugün canının çıkması lazım. Öldürmemiz lazım. Resmen evde kertenkele besliyoruz ya.
Herkesin iştahı kaçar ve haritayı alıp define aramaya yola koyulurlar. En sonunda X işaretinin bulunduğu yere varırlar. Kazarlar, kazarlar en sonunda bir çanta bulurlar. Çanta şifrelidir. Yani şifre ile açılan bir çantadır. Evde açarız diyip eve gitmek üzere yola koyulurlar.
FF üyeleri çantayı açabilecekler mi ? Açabilirlerse çantadan ne çıkacak ? Yoksa yine AlemTo’nun gizli bir planı mı ? Kertenkeleye ne olacak ?
Hepsi ve daha fazlası 9. bölümde!
AlemTo : Ey ruh, yine ben geldim.
Ozan : Hoş geldin, sefalar getirdin. Çantadan hiçbir şey çıkmadı. Sen ne düzenbaz ruhsun.
AlemTo : Bu seferki vereceğim harita doğrudur, bana inanabilirsin. Öbür harita sana bir şakaydı.
Ozan : Öyle şakanın içine edeyim.
Ozan uykuya dalar ve AlemTo başka bir haritayı Ozan’ın yastığının yanına bırakır.
Sabah olur. Saat 09.58’dir. OsmanAslan 58 dakika önceden kalkar ve elinde gazetesiyle beraber tuvalete gider.
Neferet kalkar ve tuvalete gider. Ancak tuvalet kilitlidir.
OsmanAslan : Tuvalet kilitli.
Neferet : Lan 1 saattir tuvalettesin.
OsmanAslan : Yalan söyleme lan 59 dakika oldu.
Neferet : Yalanım varsa yalancı olayım.
OsmanAslan : Tamam çıkıyorum. Anam!
Neferet : Of! 105 kiloluk fil yavrusunu yerinden nasıl kaldıracağız.
OsmanAslan : Çıkarın beniiiiii! ( Burada uzatarak söylediği için fazladan –i konmuştur. )
Neferet evdeki herkesi uyandırır ve olayı anlatır.
Ozan : Yedek anahtar çekmecede olacaktı. Hemen bakayım.
Neferet : Çabuk. Her an kaçırabilirim.
Ozan çekmecede anahtarı arar ve bulur. Hemen tuvaletin önüne gider ve kapıyı açar.
4 kişi OsmanAslan kaldırmak için tuvalete girer.
cevaa : Hacı tuvaleti kokudan ağlatmışsın.
Ozan : cevaa konuşacağına OsmanAslan’ı kaldırmaya yardım et.
4 kişi OsmanAslan’ı kaldırır ve koltuğun üstüne bırakırlar.
Lightning Thief : Öküz ölüsü gibi ağırsın.
Aradan 30 dakika geçmiştir. Fks14 kahvaltıyı hazırlamaktadır.
Fks14 : Hava çok sıcak ya.
Cenation : Evet hava çok sıcak.
Fks14 : Yumurtayı dışarıda mı pişirsek acaba ya.
Cenation : Olabilir.
Yemek hazır olur. Herkes yemeğe oturur. OsmanAslan’ında bacaklarının tutulması geçmiştir. Yemek bittikten sonra yine define avcılığı başlayacaktır.
Herkes sofraya oturmuş. Kahvaltısını yaparken kertenkele tavandan kahvaltı masasının üstüne düşer.
Ozan : La bu kertenkele de baş belası oldu. Kahvaltılıklardan da alıp gidiyor.
Herkesin iştahı kaçar ve haritayı alıp define aramaya yola koyulurlar. En sonunda X işaretinin bulunduğu yere varırlar. Kazarlar, kazarlar en sonunda bir çanta bulurlar. Çanta şifrelidir. Yani şifre ile açılan bir çantadır. Evde açarız diyip eve gitmek üzere yola koyulurlar.
FF üyeleri çantayı açabilecekler mi ? Açabilirlerse çantadan ne çıkacak ? Yoksa yine AlemTo’nun gizli bir planı mı ? Kertenkeleye ne olacak ?
Hepsi ve daha fazlası 9. bölümde!