Fenerbahçe SK

Fb_King

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
11 Aralık 2009
Mesajlar
2,072
Reaksiyon puanı
293
Puanı
204
Fenerbahçe Spor Kulübü






Fenerbahçe SK Tam isim Fenerbahçe Spor Kulübü Takma isim(ler) Sarı Kanaryalar Renkler Sarı-Lacivert Kuruluş 3 Mayıs 1907 Başkan Aziz Yıldırım İnternet adresi fenerbahce.org E-posta bilgi@fenerbahce.org Fenerbahçe'nin Faal Şubeleri
Futbol
Basketbol
Voleybol
Atletizm
Masa Tenisi
Yüzme
Kürek
Yelken
Boks Fenerbahçe Spor Kulübü 1907 yılında İstanbul'da kurulan bir profesyonel spor kulübüdür. Renkleri sarı ve laciverttir. Özellikle futbol branşı ile Türk sporunun önde gelen kulüplerindendir. Futbol takımı İç saha maçlarını UEFA'nın beş yıldızlı stadları arasında yer alan ve 2007 yılında yenilenmesi tamamlanan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynamaktadır. Son kez oynan UEFA Kupası 2009 finali de bu stadyumda oynanmıştır. Kulüpteki diğer branşlar basketbol, voleybol, atletizm, boks, kürek, yelken, eskrim, yüzme, masa tenisi, dağcılık, kriket ve atıcılıktır.
Fenerbahçe atletizmde üç kere Avrupa şampiyonu olmuştur, bu aynı başarıyı yüzme branşında tekrakladı ve burda iki kere Avrupa şampiyonu oldu. Ayrıca Fenerbahçe boks branşında çeşitli kategorilerde Avrupa ve Dünya şampiyonu olmuştur.
 
Son düzenleme: