Fenerbahçe - Genel Sohbet & Transfer Konusu

Günlük gülme ihtiyacamızı karşılayacağız 21.00'da
Biz senden razıyız abim

------

@Dosi sen de izle de neden fişekçi olduğumuzu gör

Reactions: Dosi
Günlük gülme ihtiyacamızı karşılayacağız 21.00'da
Biz senden razıyız abim

------

@Dosi sen de izle de neden fişekçi olduğumuzu gör
2 kere izledim bazı kısımları. Çok iyi
Caner gülünce daha fazla gülüyor insan

Bu arada bunun bahsi geçti

Reactions: xdragxx
Zaten güldürmesi güldürüyor reisin
Hem komik hem romantik reis

Reactions: Dosi
Fenerbahçeliler toplanın, size 2021-22 sezonunda muhtemelen oynayacağımız dizilimi açıklıyorum: 3-5-2

Vitor Pereira, Monaco maçında bu taktiği denemişti; birinci maçta 2-1 yenmiştik, ikinci maçta 3-1 yenilmiştik. Peki sizce bu sezon böyle bir dizilimde oynanabilir mi?

O dönemin o maçta oynayan stoper tandemi şöyleydi: Neustadter, Skrtel ve Kjaer.
Oynayan kanat bekleri ise şöyleydi: Gregory van der Wiel ve Hasan Ali Kaldırım.

Fenerbahçe'nin (şimdilik) güncel stoper hattı: Attila Szalai, Steven Caulker, Marcel Tisserand, Serdar Aziz, Zanka, Mauricio Lemos ve Sadık Çiftpınar.
Bekler ise: Filip Novak, Caner Erkin, Nazım Sangare ve Murat Sağlam.

Kesin olan bir şey var, o da beke taviye yapılması gerektiği ve muhtemelen yapılacağı. Peki bu stoper hattı, üçlü savunma için yeterli olur mu?

Belki daha farklı bir taktik olabilir ama 3-5-2 oynayacağımızı varsayarak yorumlayabilirsiniz.

@xdragxx, @HeisenBerg, @Veteran, @bazinga, @emreemreu, @Dosi, @12.Adam, @The_Erinch ve diğer Fenerbahçe taraftarları.

Baş cümleden sonra okumadım.. Türkiye liginin en iyi orta sahası bizde 3-5-2 mi oynayacaz

Reactions: 12.Adam and Araf
Bu takım en iyi 4-2-3-1 oynar ama fanteziye gerek yok
Hep o dizilişle oynadık, Süper Lig'de neredeyse bütün takımların taktiği ve dünyadaki futbolun klasik futbol taktiği. Yenilikçi de olmak gerekir. 4-3-3'e de varım aslında ama 4-2-3-1 dizilişi görmekten gına geldi artık.

Reactions: 12.Adam
Maç içinde değişir zaten modern futbolda 1 taktiğe bağlı kalmıyorsun sonuç olarak oyun içinde sürekli değişiyor. Ama senin dediğin 3-5-2 olmuyor aslında 5-3-2 oluyor ve bu kadar defansif çıkmaya gerek yok.

@Araf 3-5-2 nedir be ya.

Stoperlerin çoğu ile yollar ayrılacaktır. Zanka, Lemos, Tisserand, Serdar Aziz (belki), Szalai (iyi teklif gelirse gider, yoksa kalır) gidecektir.

3-5-2 için kanatlar yeterli değil ayrıca ve takımda tek forvet bile doğru düzgün yokken çift oynaması imkansız.

Bence de üçlü savunma oynayacağız. En azından ligin ilk haftalarında dener çünkü Vitor'un sık tercih ettiği ir taktik. Bir ihtimal 4-4-2 de oynatabilir ama 4-2-3-1'e devam edeceğimizi sanmıyorum.

Hem hücum, hem de savunma yapabiliyorsa beklerin bence etkili olur taktik ama tabii biraz defansife kaçabilir. Stoperler de kapalı kutu aslında bekleri geçtim. Szalai tamam ama diğer ikisi muamma, uyum sağlaması zor olur. Kısacası bu taktik zor olur. Vitor Pereira dener diye düşünmüştüm ama denemesi riskli olur.

Altı üstü dandik bir ligimiz var ne 3 stoperi ya 2 tane yetiyor işte

Reactions: 12.Adam and Araf
Lemos kesin gider de, diğerleri muamma, Zanka da gider muhtemelen ülkesine. Tisserand kalır muhtemelen, Serdar da kalır, Szalai en azından bu sezon kalır. Kanat bek alınır tabii böyle bir taktik düşünülüyorsa, şu anda zaten imkansız. Forvetler de tabii şimdilik sorunlu, o da var.

Bence de üçlü savunma oynayacağız. En azından ligin ilk haftalarında dener çünkü Vitor'un sık tercih ettiği ir taktik. Bir ihtimal 4-4-2 de oynatabilir ama 4-2-3-1'e devam edeceğimizi sanmıyorum.
O taktiği dener de, transfer yapılmadan şimdilik bütün taktikler riskli. O denediği taktik zamanında stoperlerimiz çok iyiydi, şimdi Szalai hariç hepsi kapalı kutu. Kanat bekimiz de yok. Orta saha tamam da, çift santrafor da muamma.

Reactions: 12.Adam