M TV Fav10 Masterchef - Özel | 3. Bölüm - Yaratıcılık Oyunu | " Cevizli Tavuk " mu " Ceviz Reçeli " mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan STAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HANGİ YİYECEK DAHA YARATICI ? (CEVİZ)

• CEVİZLİ TAVUK

Oy: 5 41.7%
  • CEVİZ REÇELİ

Oy: 7 58.3%

• Kullanılan toplam oy
    12
  • Anket kapatılmış .

STAR

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,182
Puanı
610

FAV10 MASTERCHEF
" KAPTANLIK OYUNU "

Evet dün yayınlanan bölümde takımları kurmuştuk. Bugünkü bölümde sadece Takım Kaptanları yarışacak.

Kaptanlarımızdan yaratıcılıklarını konuşturacak bir yiyecek istiyoruz.

BUGÜNKÜ YARATICILIĞIN BAŞROLÜ

---- > CEVİZ < ----

CEVİZLİ TAVUK

Tavukla cevizin yakışacağını düşündüğüm için Satsivi yi seçtim.

Öncelikle tavuğu bütün olarak maydanoz sapları, baharatları bir tencerede min. 45-50dk haşlanacak şekilde koyuyoruz. Maydanoz demetleri, ceviz, sarımsağı rondodan birlikte geçiriyoruz. Tavuğun suyu, yağ, baharatlar ve soğanla açıyoruz yavaş yavaş. Tavuğu didiklediktem sonra üstüne sos olarak döküyoruz. Üstteki sosta hafif iri olacak şekilde ceviz ve ocakta sos haline getirildiği için ceviz yağının tadı geliyor.

CEVİZ REÇELİ

Ceviz Reçeli yapmaya karar verdim..
Eminim çoğu insanın duymadığı bir reçel...

Bu reçel bildiğiniz tüm reçelleri unutturacak, tek başına tatlı olarak yenebilecek güzellikte bir reçel. Ama eli çabuk tutmakta fayda var. Çünkü sadece olgunlaşmamış cevizlerle hazırlanabiliyor.

* Daha adil bir oy kullanımı için hangi kaptanın hangi yiyeceğin sahibi olduğunu anket bittikten sonra açıklanacaktır.

* Anket süresi 4 gündür.

* Kaptanlar kendisine oy kullanabilir. (Ama 2. Günden sonra kullanımları rica olunur )

*Kimin kime oy verdiği bilinmeyecektir. Oy kullananlar isteği üzerine aşağıda mesajda belirtebilirler.

@Dosi @Aserat @Sherlock @Tolstoyevski @mesmeso @Özgür @BARON男爵 @offensive @The_Erinch @Angelica @xemrexxx @denizz19 @emreemreu @serhatt @Turkuazz @slhttnmtl @Yiğitt @12.Adam @Gerekli24 @AteşBöceği @soo @MasacRE @batuhankaralar @ozmoturk @Hazem @mrt-06 @Çiğdem @Zeyno @phoebebuffay @EmreCan @Billy Kane @Doğan @-potterhead- @Burak97 @conino @Maskeli Fedai @umuttanyel @Atlass @ömer karataş @Ege Bartu @Klaus @A. Poyraz Bilgin @seyfullXh @Bussy @781Ens @Ahmed @Alos

Son düzenleme:
Yazı tarzlarından anladım gibi ama yine de etkilemeden daha iyi bulduğuma verdim.

Reactions: xemrexxx
Kırmızı takımın ilk yarışmacısı olarak biraz düşünmem lazım ama bunlardan birini çok beğenirken diğerinden nefret ederim. Umarım kaptan sevdiğimi seçmiştir, aslında içimden de o geçiyor da.

Reactions: STAR and xemrexxx
Reçel sevmiyorum ama güzel görünüyor. Cevizli tavuk ise buradaki yemek tarzında. Onu seçiyorum ve nedense reçel @The_Erinch 'e ait gibi ama beğenime göre oyluyorum.

Reactions: STAR
Bu arada @Mircan Saye oy verilmeden sonuçlar görünüyor.
Umarım şuan önde olan bizim takımındır

Cevizli Tavuk da güzel duruyor bir kaç tane baharat daha eklense daha güzel durabilir ama Cevizli reçel diyorum☺️

Oy vermiştim ama söylemedim söyleyeyim cevizli tavuk bilinen birşey o yüzden reçel dikkatimi çekti Ceviz reçeli dedim