Fav10 Film Kulübü 6. Sezon 5. Hafta Oylaması

Bu hafta ne izlesek?

• Kullanılan toplam oy
    6

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,351
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Fav10 Film Kulübünde 6. sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Bayram dolayısıyla 4. hafta ve 5. haftanın süreleri 10 güne uzatıldı.

Bu haftanın oylama katsayıları şöyle:

8'de 8 yapanlar -> 3 puan
8'de 7 yapanlar -> 3 puan
8'de 6 yapanlar -> 2 puan
8'de 5 yapanlar -> 2 puan
8'de 4 yapanlar -> 1 puan
8'de 3 yapanlar -> 1 puan
8'de 2 yapanlar -> 0 puan

Oylama bayramın ikinci akşamı yani Cuma akşamı tamamlanacak. Birbirinden iddialı aday filmlerimize geçelim...

------------------------------------------

En iyi özgün senaryo Oscar'ı ödüllü, kadrosunda Bill Murray ve Scarlett Johansson'u bulunduran:

Lost in Translation

Filmin konusu:

Filmin fragmanı:

Alman sinemasının ünlü yapıtlarından biri:

The Experiment

Filmin konusu:

Filmin fragmanı:

Bilim kurgunun başyapıtlarından kabul edilen:

Dark City

Filmin konusu:

Filmin fragmanı:

Denzel Washington'ın izleyici favorisi olan önemli filmlerinden biri:

Man on Fire

Filmin konusu:

Filmin fragmanı:

Dark City efsane bir filmdir, henüz izlememişseniz tavsiye ederim. Hayatınızı sorgulatacağından emin olabilirsiniz, elde patlamaz.

Öteki üçü hakkında kararsız kaldım, şimdilik Gazap Ateşi'ne oyumu kullandım ama Deney olarak değiştirebilirim belki.

Son düzenleme:
Beyler Man on Fire'yi seçmeyin lütfen.
Hem süresi de uzun.

The Experiment
Dark City

The Experiment senin tarzına daha uygun Man On Fire normal aksiyon filmi.

The Experiment senin tarzına daha uygun Man On Fire normal aksiyon filmi.

Deney'i de uzun zamandır izlemek istiyordum ama etkinlikte çok fazla dram, hastalık filmleri var. Bir de Deney olursa baya ağır olur. Konusu olsun gerçek hayattan yaşanmışlığı olsun tam tamına trajedi.

Gazap Ateşi en azından pek tercih ettiğim tür olmasa da akıp giden filmlerden. Yine de duruma göre büyük ihtimalle Deney ile değiştireceğim, ağır olsa bile her şeyden önce senaryo ve kurgu.

Deneyin konusu çok ilginç. Çok geniş perspektiften bakıyorsun. Şimdi bu filmin Temple Grandin'le Awekenings'le ne alakası var ki?

Deneyin konusu çok ilginç. Çok geniş perspektiften bakıyorsun. Şimdi bu filmin Temple Grandin'le Awekenings'le ne alakası var ki?

Konu bakımından yok elbet ama dramatik anlamda yok mu? Temple Grandin bir dram filmiydi, belki o kadın başarılı oldu ama onun gibi şanslı olamayan nice hasta var. Bir acı söz konusu. Awekeninings zaten malum, iç burkucu bir final. Bir acı söz konusu. K-Pax, mükemmel bir film ama dramatik anlamda da acıklı bir hikayeye sahip? Basketball Diares'te de bol bol acıya, ağlamaya, drama şahit olduk. Hatta In Bruges'in sonu bile pek iç açıcı bitmedi, trajik bir sondu.

Deney filminin konu bakımından hiçbiriyle alakası yok, ama onda da bol bol şiddete, acıya, trajik drama şahit olacağız. Bu filmi izlememek için sebep değil, sadece etkinliğin genelinin trajik filmlerden oluştuğunu belirteyim dedim. Yoksa bu filmi ben de destekliyorum.

Kaç haftadır istediğim filmler seçilmiyor, hatta sonuncu çıkıyor. Bu hafta Lost in Translation gönlümden geçen favori, umarım seçilir.
#çarebillmurray #oylarscarlettjohanssonna

Sabah sabah okuyunca aklım karıştı.
Daha sakin bir kafayla oy kullanayam en iyisi.
)

Sabah sabah okuyunca aklım karıştı.
Daha sakin bir kafayla oy kullanayam en iyisi.
)

Tek söyleyebileceğim, eğer Truman Show'u sevdiyseniz, Dark City'e gözü kapalı girin.
Konu olarak pek ortak noktaları yok ama onu seven bunu da sever. Son yıllarda izlediğiniz en iyi Bilimkurgu olabilir.
@OzaN @Aserat

Benim 0 puan sayılıyor yani oy kullanmışım kullanmamışım fark etmiyor, artık hangi filmler çıkarsa razıyım.
Seni o yüzden etiketlesem mi etiketlemesem mi kararsızlığında kaldım ama belki bir umut 1 tane daha film izlersin ya da izlemişsindir yorumlayacaksındır diyerek etiketledim.
Bir sonraki haftada oyunun geçerli sayıldığını görürüz inşallah.

Off yine son dakika golüyle kaybettik, her zamanki gibi. Sabahtan beri korkuyordum @Harunnn60 Dark City'i görmezden gelecek diye, korktuğum başıma geldi ve hani kuponun tutmasına son maç kalmıştır, o son maçta 90+5'de gol olur ve kupon yatar ya, işte öyle bir üzüntü kapladı içimi. Ben hep kaybetmeye mahkumum, yazık oldu güzelim filme.

Bill Murray filminin konusu oldukça klişe, inşallah film öyle değildir. Sırf oyuncu iyi diye başyapıtı görmezden gelmek. :/ Herkesin görüşüne saygılıyız.

Dün akşam Basketball Diaries'i izleyecektim aslında ama misafir gelince vakit olmadı, bugün de neredeyse bütün gün evde yoktum, artık yarın inşallah seyredebilirim de en azından haftaya bir şeyler olur.

Biraz da iyi taraftan bakmak lazım. Biz Dark City'i izledik sonuçta. Yeni bir film daha izlesek fena mı olur?