Fav10 Fifa 16 İnceleme

xdragxx

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
33,431
Puanı
1,060
Fav10 Fifa 16 İnceleme

fifa16_demo-2015-09-09-17-18-16-55.bmp

Evet arkadaşlar futbol severlerin merakla beklediği Fifa 16'nın demosu dün çıktı ve beklediğimize değdi.

Oyun Fifa 15'in makyajlı hali gibi. Mesela Fifa 15'te elle oynamaya faul verilmiyordu fakat Fifa 16'da elle oynamaya faul veriliyor. Oyunun bugu gibi olan L1+üçgen vardı bilirsiniz nerdeyse her top geçerdi fakat 6-7 saat oynadım bu olay daha da gerçekçi olmuş.

Oyunun en büyük yeniliği kadın futbolunun da olması. 12 kadın milli takımı olacak oyunun tam sürümünde demoda Almanya ve Amerika milli takımları var. Oynaması çok zevkli oyunun her anında kadınlarla oynadığınızı anlıyorsunuz. Mesela kadın kalecilerin havadan gelen toplarda zorlanması falan çok gerçekçi olmuş. Havadan gelen top demişken oyunda orta olayı çok gelişmiş. Çevremin ve benim tepkim oyunda orta açmanın çok gereksiz zor olmasıydı. Fakat Fifa 16'da orta olayı çok iyi olmuş. Caner Erkin gibi muz orta açabiliyorsunuz. :D

Şimdi size oynadığım maçın resimlerini göstereyim.

İşte kadın futbolu böyle.

Tabii ki oyunun Türkçe olması da büyük artı. Ayrıca ikili mücadeleler,boş koşular,alan ve adam savunması da Fifa 15'e göre çok daha gerçekçi olmuş. Oyun anlamıyla beni al diyor. Ülkemiz sınırlarında oyun biraz pahalı çıkacak ama yine de şartları zorlayıp bu oyunu alacağım demosu böyleyse ben tam sürümünü düşünemiyorum.

Oyunda denemek için Ultimate Team de bulunuyor. 1 maçlığına kadro seçip demodaki 10 erkek takımıyla oynuyoruz. Demodaki takımlar da şöyle.
  • FC Barcelona
  • Real Madrid
  • Chelsea FC
  • Manchester City
  • Inter Milan
  • PSG
  • Borussia Dortmund
  • Borussia Mönchengladbach
  • Seattle Sounders FC
  • River Plate

İşte sizlere 1 maçlık takımım.

Tabii erkeklerle oynarken oyun daha da zor oluyor. :D

İşte demodan çıkardığım sonuçlar bunlar oyun genel olarak kesinlikle kalitesini artırmış. Bu yazımda sizlere oyunu tanıtmaya çalıştım aklınıza takılan sorular olursa bu konudan sorabilirsiniz. Fifa 16 demo kesinlikle denemeye değer siz de indirin oyunu ve farkı görün. Ea Sports'un Konami'den en büyük farkı belki de biz oyuncuların görüşlerine değer vermeleri. Pes serisinde oyuncuların beğenmediği özellikler yıllarca devam ederken Fifa eksik ve beğenilmeyen özellikleri gidermeye çalışıyorlar.
Bu konuyu orijinal haber formatında görüntüle

Bende takip etmediğimden tam sürüm sandım. :D

Oyun grafiklerinde bi sıkıntımı var, oyuncak gibi duruyor resmi tanıtımın aksine.

Bende takip etmediğimden tam sürüm sandım. :D

Oyun grafiklerinde bi sıkıntımı var, oyuncak gibi duruyor resmi tanıtımın aksine.
1920x1080 high'te oynuyorum sıkıntı yok grafikte. Belki de kadın futbolcular değişik gelmiştir. :D Ben oyunu tele'de oynuyorum uzak çekim ondan garip gelmiş olabilir belki de.

Bir gariplik varda çözemedim, adamlar oyuncak gibi duruyor. :D Pes gibi duruyor oyun bi sıkıntı var, neyse biraz zaman geçsin yine dönerim.

full çıktı sandım bende ya :)
demosunu biliyorum duyduklarımla yine yardımcı oldun saol aykut @xdragxx

Sen oynarkende mi böyle gözüküyor yoksa yüklenince mi böyle. :D Messi şaşı olmuş gerçide.

Bu görüntü iyi.
Görüntü alırken kalite biraz düşmüş gibi. Dediğim gibi ben biraz kamerayı uzaklaştırdığım için garip gelmiş de olabilir. :)

Fifa 15'i zar zor oynatıyor benim bilgisayar 16'yı kaldırır mı ki? Oyuna gelirsek 15'teki gibi köklü değişiklik yok galiba. Ufak tefek yenilikler var.

Görüntü alırken kalite biraz düşmüş gibi. Dediğim gibi ben biraz kamerayı uzaklaştırdığım için garip gelmiş de olabilir. :)

Demo olmasındandır muhtemelen.

Şeyi yanlış anlama görüntü kötü demiyorum, oyunu tanıtırlarken paylaşılan video bunun üstündeydi.

Demo olmasındandır muhtemelen.

Şeyi yanlış anlama görüntü kötü demiyorum, oyunu tanıtırlarken paylaşılan video bunun üstündeydi.
Fifa serilerinde hep öyle aslında tanıtım gerçeğine göre daha kaliteli oluyor ama tabii ki ekran görüntüsü alınca da kalite biraz düşmüş. :)

Fifa 15'i zar zor oynatıyor benim bilgisayar 16'yı kaldırır mı ki? Oyuna gelirsek 15'teki gibi köklü değişiklik yok galiba. Ufak tefek yenilikler var.
Sistem gereksinimi olarak pek fark yok kalite ayarını biraz düşürürsen Fifa 15'de oynadığın gibi oynarsın. Grafik olarak köklü değişiklik yok ama yapay zeka olarak baya bi değişim var olumlu yönde. :)

Bilgisayarda en son oyun oynanmıyordu sorun vardı eğer o sorunu çözebilirsem alırım bu sene. Özledim Fifa oynamayı hem Fenerbahçe'nin transferleriyle oynamak cazip geliyor. :D