Fav10 Emekli Köşesi 3. Hafta - Kuruluş Osman

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
8,677
Puanı
860
Konum
Antalya
Kuruluş-Osman-Dizisi.jpg



Fav10 Emekli Köşesi'nin ikinci haftasından herkese merhaba. Bu haftanın teması gerek başlıkta gerekse resimde de gördüğünüz gibi Kuruluş Osman dizisi olacak.
Burak Özçivit, Özge Törer, Ragıp Savaş ve Ayşegül Günay'ın baş rollerini paylaştığı, yapımcılığını Tekden Film'in, yönetmenliğini Metin Günay'ın üstlendiği Kurtuluş Osman dizisi için emeklilerimize ve konuklarımıza sorduk ;
1-) Öncelikle dizinin oyuncu kadrosu, yönetmen, senarist ve yapımcısı hakkında görüşleriniz neler?
2-) Sizce dizi hangi gün yayınlanır?
3-) Tahmini başlangıç reytingleri nasıl olur?
4-) Dizinin yayın ömrü Diriliş Ertuğrul kadar uzun sürer mi?
5-) Diriliş Ertuğrul'la kıyaslarsak sizce daha kaliteli ve seyirciyi kendisine çeken bir yapım mı olur?
6-) Kanal faktörü dizi için olumlu mu olumsuz mu? Başka kanalda olsa daha şanslı olur muydu?

@hayret bi şey [22.12.2011]


Dizinin oyuncu kadrosunu normal seviyede buluyorum. Büyük reyting getirecek bir oyuncusu yok. Yurt dışı satışları için kadroda Burak Özçivit gibi bir oyuncu var sadece. Zaten kadro değil senaryosu iş yapacak olan dizi çalışması olduğunu düşünüyorum. Yönetmen için diyecek bir şey yok. Deli Yürek, Ekmek Teknesi ve Diriliş Ertuğrul gibi akıllarda ve TV tarihinde önemli yerleri olan işleri yönetmiş.

Dizi bariz şekilde çarşamba günü yayınlanacaktır. Bir önceki Diriliş Ertuğrul isimli dizinin devamı niteliğinde olduğu için aynı gün yayınlanarak aynı seyirci kitlesini yakalamak isteyeceklerdir.

Dizi iyi bir başlayacak kesin. Ama şuan benim reyting açısından büyük bir beklentide olduğum Kurşun dizisi bu konuda çok belirleyici olacak. Çünkü bu sezonun en iddialı kadrolarından birisine sahip ve etkileyici tanıtımlar yayınladılar. Ve ek olarak Diriliş Ertuğrul'un baş rolünde yer alan Engin Altan Düzyatan; Kurşun dizisinin baş rolünde yer alıyor. O yüzden bir Diriliş Ertuğrul kadar yüksek reytinglere ulaşabileceğini düşünmüyorum. Zaten devam niteliğinde olan dizilere baktığımızda çok iç açıcı bir tablo göremiyoruz.

Diriliş Ertuğrul kadar uzun süreceğini düşünmüyorum. Maksimum iki sürer.

Çekimler vs yönetmenden kaynaklı Diriliş Ertuğrul gibi kaliteli olur ama oyunculuklar bir kaç tık altında kalır.

Siyasete girmek istemiyorum ama ha TRT1'de yayınlanmış ha ATV'de yayınlanmış. İki kanalda aynı zihniyetin elinde olduğu için kitlelerde aynı olacaktır.​
@denizz19 [07.01.2012]


Tarihi dizilerde kadronun no name olması çok daha etkili oluyor diye düşünüyorum. Dizinin kadrosu genel olarak güzel. Burak Özçivit fena görünmüyordu Osman olarak. Cast anlamında bence başarılı. Tam kadroyu çok bilmiyorum ama ilgimi çekmeyen bir dizi çünkü. Çarşamba günü yayınlanacaktır. Diriliş seyircisini almak adına. Totalde 6,15 AB 7,30 ABC1 7,65 falan alır. Yine de izlemek lazım. Senaryosu iyiyse neden olmasın. Ama nedense bana TRT'de olduğu kadar Reyting rekoru kıramayabilir gibi geliyor. Bakalım. Diriliş kadar etkili olmayacak bence. Sadece Burak Özçivit faktörüyle konuşulması iyi olacaktır. Tabi varsayımsal konuşuyorum şu an belli olmaz bu işler. Bir bakmışsın hayal kırıklığı yaratmış Fatih gibi. Diriliş'ten daha kaliteli olabilir. Kanalı TRT'den sonra en uygun kanal kesinlikle. O sebeple olumlu etkisi olur.​
@Yiğitt [09.12.2013]
Diziyi 'Metin Günay' yönetiyor, reyting rekorları kıran 'Diriliş Ertuğrul' dizisini de yöneten bir isim. O nedenle dizi bayağı şanslı başlıyor, 'Diriliş Ertuğrul' tadını verecektir diye düşünüyorum. Zaten yapımcı da aynı, çoğu teknik ekibi de aynı. Burak Özçivit'in diziye çok iyi hazırlandığını biliyoruz zaten, aylardır bu iş için eğitim alıyor. Şahsen burada en önemli faktör de Burak Özçivit olacak, onun performansı diziyi etkileyecek. Ben güveniyorum kendisine nedense, işin üzerinden kalkacaktır.

Dizi için pazartesi konuşulsa da ben ihtimal vermiyordum, pazartesi kalabalığında 'Fatih' dizisi gibi harcanabilirdi. Çarşamba yayınlanacaktır, Aralık başında yayında olmasını bekliyorum.

'Kurşun' dizisinin performansına bağlı, yani şu an başlangıç reytinglerini çarşambaya göre yorumluyorum. 'Kurşun' eğer iyi ses getirir ve iyi oranlarla başlarsa 'Kuruluş Osman' daha geride başlar. Olasılıkları saymadan üç grupta da lider başlar diyorum.

'Diriliş Ertuğrul' sürpriz bir iş oldu, kim bekliyordu böyle bir ses getireceğini? Hiç izlemedim diziyi, o nedenle kalite ve içerik yönünden değerlendirme yapmam doğru olmaz lakin dört sezondur günün en çok izlenen dizisi konumundaydı, onu göz ardı etmemek lazım. 'Kuruluş Osman' bayrağı aldığı yerden devam ettirirse başarılı sayılacak.

Kanal faktörü etki etmez yani hatta TRT1'e göre çok daha avantajlı bir kanalda başlıyor. İzleyici kitlesini de çekecektir çok rahat, ATV'ye yakışır yani yabancı kalmaz diye düşünüyorum.

Benim en çok merak ettiğim eğer 'Kuruluş Osman' çarşamba olursa Engin Altan Düzyatan dizisi ile Kuruluş Osman'ın reytingleri olacak. Kim zirveden ayrılacak, işte onu çok merak ediyorum..​
BU HAFTAKİ KONUĞUMUZ;

@Aserat [24.08.2014]
1) Diriliş Ertuğrul izlediğim bir dizi değildi o yüzden yönetmen, senarist, yapımcı vs. hakkında yorum yapmam pek mümkün değil. Burak Özçivit hakkında da fazla fikrim yok ama hem yurt içi için, hem de yurt dışı satışları için stratejik olarak doğru bir başrol. Tabii bir dönem dizisi için biraz alakasız duruyor ama Engin Altan Düzyatan gibi kısa zamanda alıştırır kendisini.

2) Zaten her türlü çarşamba olurdu ama SAK'ın gittikçe erimesi sayesinde başka bir günde yayınlanma ihtimali tamamen ortadan kalktı. Zaten boştaki erkek izleyici için de ideal bir gün.

3) Her soru için bunu diyorum ama pek fikrim yok. Ertuğrul gibi düşük başlayıp yükselebilir veya Kösem ve Mehmed gibi yüksekten açabilir. Sanırım ikincisi olacak. Duruma bağlı olarak AB ve ABC'de çift haneyi bile görebilir.

4) Bunu söylemek için çok çok erken ama erkek izleyicilerin kadınlara göre (dizi izleme bakımından) daha sadakatli olduğunu ve pek çok dizi hemen biterken EDHO, Çukur, Savaşçı gibi işlerin sezonlar boyunca sürdüğünü düşünürsek kitlesini memnun ettiği takdirde uzun süre devam eder.

5) Diriliş neyse bu da öyle olur. Ne eksik ne fazla. Zaten Diriliş'in 6. sezonu gibi de düşünebiliriz o yüzden ciddi bir fark olacağını sanmam. :A

6) Zamanında Diriliş'in 20 reytinglere kadar çıkması bana biraz abartı gelmişti açıkçası. Bunda TRT'nin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama söz konusu kitle için ATV'nin sıkıntı olacağını sanmıyorum hatta daha çok izlendiği için avantaj bile sağlayabilir.
Önümüzdeki hafta FOX TV'nin merakla beklenilen dizisi Kurşun'u değerlendireceğimiz yazımızda görüşmek üzere ?​



 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Emeğine sağlık @hayret bi şey
Bu dizi ilgimi çekmiyor. İlgi alanım olan dizileri yorumladığınızda daha detaylı yorumlarım gelir illa ki :D
Konuk almak güzel fikirmiş. @Aserat doğru seçim olmuş, yakasından tut bırakma :A