hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
8,677
Puanı
860
Konum
Antalya
star-tv-guvercin-dizisi-oyunculari-kimler.jpg


Fav10 Emekli Köşesi'nin ikinci haftasından herkese merhaba. Bu haftanın teması gerek başlıkta gerekse resimde de gördüğünüz gibi Star TV.
Star TV'yi seçmemizin sebebi ise bu sezon yaşadığı reyting sıkıntısı. 4 Ağustos 1990 yılında kurulan ve ilk özel kanal olan Star TV için emeklilerimize sorduk;
1-) Sizce kanalın bu sezonki en büyük hatası ne?
2-) Kuzgun ve Kardeş Çocukları 2. sezonu denemeye değer miydi?
3-) Kanalın bu sezon yaptığı doğru bir hamle var mı?
4-) Çocuk dizisinin başka günlerde yayınlanarak reytingini arttırması tartışılırken kanalın ısrarla pazartesi günleri yayınlamaya devam etmesinin arkasında ne olabilir? Sizce diziyi çoktan gözden çıkarttılar mı?
5-)Benim Tatlı Yalanım dizisi ilk cumartesi yayınında ortalama sonuç alıp ikinci yayınında ise oldukça düşük sonuçlar elde etmişti. Sizce bu düşüş O Ses Türkiye'nin ve Kim Milyoner Olmak İster'in yeni sezonlarını açmasından mı kaynaklı? Bu düşüş devam eder mi yoksa tekrardan toparlar mı?
6-) Yeni dizileri olan Sevgili Geçmiş , Güvercin ve Sefirin Kızı bu kadar yüksek reyting alan diziler karşısında tutunarak kanalını yeniden diriltebilir mi?Bu dizilerin tahmini yayın günleri ne olur? (Sevgili Geçmiş cuma günleri yayınlanacak. )


@hayret bi şey [22.12.2011]

Kanalın bu yılki en büyük hatası gerek yanlış gün seçimi gerekse elinde olan dizileri geç yayına sokması.

Kuzgun ve Kardeş Çocukları 2. sezon denemeye değmezdi. Kardeş Çocukları bir ihtimal daha iyiydi geçen sezon ama devam edecekse de pazar günü devam etmeliydi.

Kanalın bu sezon yaptığı tek doğru hamle gündüz kuşağında yayına soktuğu Gerçeğin Peşinde programı ve Sevdim Seni Bir Kere isimli günlük dizisini yerinden oynatmaması oldu. Çünkü gündüz kuşağı sabır işidir çünkü. Başta ilk 100'e giremeyen yada girmekte zorlanan bu iki yapım şimdi 50. sıralara kadar yükselmeye başladılar.

Kanalın iddialı olarak başlayan dizisi Çocuk'un ısrarla gün değiştirmemesine anlam verememekle beraber gözden çıkarttığını düşünmeye başladım. Potansiyeli çok yüksek olan bir dizi heba olacak gibi geliyor.

Benim Tatlı Yalanım bu hafta tekrar yükselişe geçti ancak ne kadar yeterli olur bilemiyorum. En azından AB ve ABC1 gruplarında 4 reytingin üzerine çıkması gerekiyor. Sosyal medyada seviliyor olması çok yeterli olmayacaktır bence.

Cuma günü yayına gireceği netleşen Sevgili Geçmiş dizisi kanalın yeni bir İstanbullu Gelin'i olacaktır. Yani AB ve ABC1!de büyük işler başaracağına inanıyorum. Sefirin Kızı da kaliteli bir iş olacaktır ama başarılı olur mu kestiremiyorum. Güvercin dizisi ise hangi gün yayınlanırsa yayınlansın tutacağını düşünüyorum. İstanbul dışı bir yerde çekiliyor olması diziyi daha çekici kılacaktır.​



@denizz19 [07.01.2012]
Star TV'nin öncelikle bir geçiş dönemi yaşadığını düşünüyorum bu düşüş son bulacaktır ancak kanalın bu sezonki en büyük hatası hiç kuşkusuz güçlü iki işini bitirmiş olması. Bunlardan biri Söz diğeri de İstanbullu Gelin idi. He şöyle de bir gerçek var bitmesi de gerekiyordu bence artık bu dizilerin tadında kalması açısından. Diğer hata Kuzgun ve Kardeş Çocukları'nı erkenden bitirmemesi oldu. Bu dizilerin yeni sezonda şansı yoktu net belliydi kanal ne bekledi anlamak güç. Sevgili Geçmiş güzel hamle olacak gibi ama gününü ben pek benimseyemedim Salı olmalıydı sanki ama yine de AB boşluğunu Cuma günü kapatabilir diye düşünüyorum. Çocuk dizisine kanal kesinlikle yazık etti Pazartesi harcayarak. Bakıldığı zaman başka bir güne geçse de seyirci ilgisi kopunca geri kazanılmıyor. Yani ömrünü Pazartesi tamamlayacaktır. Benim Tatlı Yalanım taaa Perşembe günündeyken bu monotonlukla yeni sezonda şansı yok demiştim ki dediğime de geliyor aslında. Tutmadı bu dizinin mayası sonu belli yani. Yer yer yükselebilir ama kanala yeter mi soru işareti. Güvercin dizisinin günü bence Salı olacak. Sefirin Kızı ise Çarşamba gününe gelecek ve curcuna bir dönem başlayacak. Tutarlar mı tutmazlar mı onu da tanıtım çıkınca görürüz artık.​


@Ahmed [12.09.2013]
Star TV bu sezon benim için en büyük hayal kırıklığı oldu. Son 3 sezondur en az haftanın 4 günü zirveye oynayan ve doğru stratejilerle ilerleyen kanalın şimdilerde 3,5 reyting bile alan dizisi yok.
Öncelikle geçen sezondan kalma Kardeş Çocukları ve Kuzgun hiç gelecek vaad etmediği halde devam etdirdiler. Bu en başından hataydı. Üstelik sezona sadece 1 yeni dizi ile giriş yaptılar. Gündüz kuşağı zaten kaç sezondur çok kötü durumda. Kısa özet geçersek birkaç sezon önceki Show TV ile benzer durum yaşanıyor kanalda.
Şu an kanalın yayına girecek 3 dizisi var ama bence bu hiç doğru strateji değil. Bu dizilerle sezona daha erken girip önden izleyiciyi çekmeleri lazımdı, daha sonra duruma göre yine yeni diziler gelirdi. Şimdi ise izleyici biraz soğudu kanaldan ve diğer kanallara kaymaya başladılar. Özellikle Show TV ve Fox bundan nasipini aldı. Star'ın ise eski prestiji kalboldu. Yeniden toparlanması için en azından 1 dizisi aşırı tutmalı ve birkaç günde prime time-de 5+ almalı. Şu an bu diziler için umut var, belli de olmaz. Dediğim 1 aşırı tutmuş dizi zaten yeterli olacaktır toparlanmaları için. Mesela Show TV-de kötü sezonlar sonrası İçerde tutunca devamı gelmişdi. Ayrıca böyle durumları önceki sezonlar Kanal D de yaşadı, tek Arka Sokakların kanalı sırtladığı zamanlar vardı.
Bunun dışında Star-ın tek yeni dizisi olan Çocuk için izlediği yol da beni rahatsız ediyor. Diziyi çok zor ve benzer izleyiciye sahip 2 dizinin olduğu Pazartesi gününde yayına soktular, ayrıca şu an o günde tutmayan dizinin düşüşünü izliyorlar. Normalde artık başka günde deneyip, bol bol tekrar vermeleri lazımdı. Ama maalesef dizi bu kadroyla harcandı. AB-de başka bir günde iyi gidebilirdi.
Biraz daha yanlış kararlar alırlarsa zaten üstde de belirtdiğim gibi birkaç sezon önceki Show TV ve ya Kanal D durumu tam anlamıyla yaşanacak ve toparlanmak daha da zor olacaktır.
Yeni dizilerin reyting durumu tüm bu sorulara cevap olacak. Yolları açık olsun.​


@Yiğitt [09.12.2013]
Bence Star TV'nin bu sezon kötülemesinin en büyük nedeni genel müdürünün değişmesi, inanın o kadar fark etti ki. Eski genel müdürün işleriyle kanal ayakta kaldı, çok iyi işlere imza attı. Ardından gelen genel müdür bekleneni veremedi ya da tam adapte olamadı, sistemini oturatamadı mı bilemiyorum... Sürpriz işleriyle yeniden yükselişe geçecektir diye tahmin ediyorum, yeni yılla beraber yeni işlerle ilk üç içerisinde yer alacaktır.

Açıkçası 'Kardeş Çocukları' dizisi geçen sezon pazar akşamı çok iyi iş çıkarmıştı, +7 reytingi bile gördü. Kesinlikle 2. sezon denenmeye değerdi. 'Kuzgun' benim severek izlediğim bir iş, haftaya bitiyor lakin geçen sezon oranları da pek iyi değildi. Sezon finali oranları civarında yeni sezonu açtı, denemeye değerdi. Tabi bu riskti, maalesef tutunamadı. Fark edilmesini çok isterdim...

Kanal bu sezon hiçbir durumda henüz kendisini gösteremedi. Geçen sezon iddialı işlerini bitirdi, sezonu iddialı projeleriyle daha erken açıp izleyicisini oturtmalıydı. Gündüz kuşağı da bekleneni veremiyor, nasıl hamleler yapacak merak ediyorum doğrusu.

'Çocuk' dizisi riskli bir iş olsa da bol tekrarla ve bol tanıtımla pazartesi akşamı iyi iş çıkarabilirdi. Demek ki izleyicinin dikkatini tam olarak çekemedi, çok zor bir gün evet ama dikkat çekici işler çoğu zaman aradan sıyrılarak kendisini gösteriyor. Gün değiştirmesi diziyi kurtarmaz artık, sanmıyorum yani.

'Benim Tatlı Yalanım' yazın iyi iş çıkardı, ben kanalın yerinde olsam rakipler gelmeden günü değiştirir ve erkenden cumartesi günü denerdim. İzleyiciyi kaçırmadan oraya taşıyabilirdi, cumartesi boşluk olduğunu düşünüyorum hala. Tabi ki yeni rakiplerin etkisi var, iki yeni yarışma toplamda 9-10 reyting aldı. Doğal olarak programların diğer işlerden izleyici alması, televizyona izleyici çekmeleri normal.

'Sefirin Kızı' dizisi kesin tutar diye düşünüyorum, kanalın bu sezon en iyi hamlesi olacak. Umarım doğru günde yayınlanır. 'Sevgili Geçmiş' çok iyi kadro kurdular, sürpriz yapmasını bekliyorum. Cuma akşamı da boşluk var, izleyiciyi çekecek bir bölümle başlarsa eminim o günde kendini hissettirecek ve kanalı sırtlayacaktır. 'Güvercin' dizisi iddialı görünüyor, TOTAL grubunun sevebileceği bir iş. Gününe bağlı olarak tutabilir, bence kanal 'perşembe' günü deneyecek Güvercin'i.
Önümüzdeki hafta ATV'nin merakla beklenilen dizisi Kuruluş Osman'ı değerlendireceğimiz yazımızda görüşmek üzere ?


 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Emeğine sağlık yine çok güzel olmuş. :D @hayret bi şey

Daha önce başka konuda yazdığım gibi Star'ın en büyük hatası tek bir yeni diziyle sezona başlamaktı. Söz, Avlu, İstanbullu Gelin, Erkenci Kuş gibi geçen sezon kanalı sırtlayan işlerin bitmesinden sonra en az 1-2 yapımı daha Eylül'e hazır etmeliydi.

Kuzgun ve Kardeş Çocukları son haftalarda düşmüştü evet ama yeni sezonda denenmelerini doğal karşılıyorum. Sonuçta biri sezon boyunca 4-5 reyting aldı, diğeri de 7-8'leri gördü ve son haftalarda tüm dizilerin düştüğünü de düşünürsek en azından alınması gereken bir riskti. Yükselme potansiyelleri vardı ama yaz boyunca tekrarlarını vermeyerek kendi elleriyle batırdı ikisini de.

Belki tek doğru hamle fazla beklemeden BTY'nin gününü değiştirmesi oldu ama o da bu hafta yükselse de en fazla 26'ya kadar devam edecek gibi görünüyor. Hatta nefesi daha erken bile kesilebilir.

Çocuk'u izlemedim ama dışarıdan biraz ağır ve tüm meselenin birkaç karakter arasında döndüğü dizilerden biriymiş gibi görünüyor. İlk haftalarda Yasak Elma ve Zalim İstanbul'a kafa tutmuştu ama izleyici beklediğini bulamayınca eski işlere dönüş yaptı bence. Yani günü değişse bile bu saatten sonra pek yükseleceğini sanmıyorum. Yine de bu hafta maçtan kaçırmayıp yayınlamalıydı.

Bence üç dizi de strateji hatası yapılmazsa tutacak işler. Sevgili Geçmiş nispeten daha az iddialı görünüyor ama iyi bir işse günün AB boşluğu sayesinde izleyicisini bulur. Sefirin Kızı ve Güvercin'in şansı da çok yüksek ve hangi gün olursa olsun izlenecek işler bence. Bence 2020'de biraz daha toparlanmış bir Star göreceğiz.
 
  • Beğendim
Reactions: hayret bi şey

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
8,677
Puanı
860
Konum
Antalya
Emeğine sağlık yine çok güzel olmuş. :D @hayret bi şey

Daha önce başka konuda yazdığım gibi Star'ın en büyük hatası tek bir yeni diziyle sezona başlamaktı. Söz, Avlu, İstanbullu Gelin, Erkenci Kuş gibi geçen sezon kanalı sırtlayan işlerin bitmesinden sonra en az 1-2 yapımı daha Eylül'e hazır etmeliydi.

Kuzgun ve Kardeş Çocukları son haftalarda düşmüştü evet ama yeni sezonda denenmelerini doğal karşılıyorum. Sonuçta biri sezon boyunca 4-5 reyting aldı, diğeri de 7-8'leri gördü ve son haftalarda tüm dizilerin düştüğünü de düşünürsek en azından alınması gereken bir riskti. Yükselme potansiyelleri vardı ama yaz boyunca tekrarlarını vermeyerek kendi elleriyle batırdı ikisini de.

Belki tek doğru hamle fazla beklemeden BTY'nin gününü değiştirmesi oldu ama o da bu hafta yükselse de en fazla 26'ya kadar devam edecek gibi görünüyor. Hatta nefesi daha erken bile kesilebilir.

Çocuk'u izlemedim ama dışarıdan biraz ağır ve tüm meselenin birkaç karakter arasında döndüğü dizilerden biriymiş gibi görünüyor. İlk haftalarda Yasak Elma ve Zalim İstanbul'a kafa tutmuştu ama izleyici beklediğini bulamayınca eski işlere dönüş yaptı bence. Yani günü değişse bile bu saatten sonra pek yükseleceğini sanmıyorum. Yine de bu hafta maçtan kaçırmayıp yayınlamalıydı.

Bence üç dizi de strateji hatası yapılmazsa tutacak işler. Sevgili Geçmiş nispeten daha az iddialı görünüyor ama iyi bir işse günün AB boşluğu sayesinde izleyicisini bulur. Sefirin Kızı ve Güvercin'in şansı da çok yüksek ve hangi gün olursa olsun izlenecek işler bence. Bence 2020'de biraz daha toparlanmış bir Star göreceğiz.
Teşekkürler:)
Hemen emekli ol bence bir yazar daha kazandıralım :D Yada misafir uygulaması yapayım ben. Her hafta sizlerden de yorum alsam güzel olacak gibi :)
 
  • Beğendim
Reactions: alperuz and Aserat

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
İşi Süreç ve Pastel'e kaldıysa... :A

Süreç anca Aşk Yeniden çakması işler tutturur artık. :A Pastel'in de tek Star kalmıştı iş batırmadığı sıra orada. :A

Sefirin Kızı'nı kurtarmak lazım bu bataktan. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: alperuz

alperuz

Favori Üye
Katılım
2 Şubat 2019
Mesajlar
11,927
Reaksiyon puanı
11,351
Puanı
700
Konum
İstanbul
Öncelik başta @hayret bi şey olmak üzere yorumlarını bizimle paylaşan @denizz19 @Ahmed ve @Yiğitt 'e teşekkür ederim.

1-) Bence kanalın bu sezonki en büyük hatası geçen sezon sonunda bitirdiği dizilerin (Söz, Avlu, İstanbullu Gelin ve Erkenci Kuş) yerine başlayacak yeni sürpriz işlerini henüz başlatmamış olması ve yeni sezona aktardığı Kuzgın ve Kardeş Çocukları'nın bölümlerini yaz boyunca tekrarlarını vermemesiydi.

2-) Kuzgun ve Kardeş Çocukları 2. sezonu denemeye değerdi. Çünkü biri 7-8, diğeri de 4-5 reytingleri görmüş potansiyeli olan dizilerdi. Kuzgun'un oyuncu takviyeleri yeterliydi ama aynı şeyi Kardeş Çocukları için söyleyemeceğim. Furkan Andıç'ın yerini Berkay Hardal'la kapatamadılar, Cem Davran da diziye fayda sağlayamadı. İki dizide senaryo hataları yüzünden ve yayına geç girmeleri yüzünden apar topar final yaptı/yapacak. (Kardeş Çocukları kendi gününde, Kuzgun da cuma gibi bir günde denenseydi bir nebze reytinglerin daha iyi olacağını düşünüyorum.)

3-) Kanalın bu sezon yaptığı tek doğru hamle gündüz kuşağına sürdüğü Gerçeğin Peşinde programı ve yeni günlük dizisi Seni Kimler Aldı. Kanalın yıllardır süren gündüz kuşağı talihsizliklerine ilaç gibi geldiler.

4-) Çocuk kesinlikle çok yanlış bir günde ekrana sürüldü ve bu yanlışı hala daha sürdürüyolar. Bence dizi gözden çıkarıldı, yeni yılı göremeyeceğini düşünüyorum. Halbuki farklı bir günde denense (örneğin salı yada cuma) çok daha iyi reytingler alabilirdi.

5-) Benim Tatlı Yalanım sezon başlamadan ağustos sonunda cumartesi gününe geçip izleyicisini toplasaydı şu an 4 reytingi rahatça alabilirdi. Dizi şu an 2-3 bandında gidiyor. Dizinin en fazla 26 bölümü görebileceğini (hatta bu düşüş devam ederse 22 yada 23.bölümde) biteceğini düşünüyorum. Belki ufak oyuncu takviyeleriyle reytingi artırılabilir.

6-) Kanalın önümüzdeki aylarda başlatacağı Sevgili Geçmiş, Güvercin ve Sefirin Kızı'nın kanala ilaç gibi geleceğini düşünüyorum. Ben İstanbullu Gelin'in yerine Sefirin Kızı dizisinin başlaması taraftarıyım ama kanal o güne Sevgili Geçmiş dizisini koymuş. Sevgili Geçmiş hikayesiyle AB kategorisinde iyi reytingler alıp zirveye ortak olabilir ama Hercai ve Arka Sokaklar'ın TOTAL grubundaki üstünlüklerini ezemeyecektir. Sevgili Geçmiş dizisinden çok umudum yok açıkçası. Güvercin bir aşk hikayesi anlatacakmış, Total grubunda iyi işler çıkaracaktır. Ama bu üçlüden en çok Sefirin Kızı'ndan umutluyum. Kanala ilaç gibi gelecektir.

(Bu arada misafir yorumcu ararsan talibim @hayret bi şey :A:A)
 

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
8,677
Puanı
860
Konum
Antalya
Öncelik başta @hayret bi şey olmak üzere yorumlarını bizimle paylaşan @denizz19 @Ahmed ve @Yiğitt 'e teşekkür ederim.

1-) Bence kanalın bu sezonki en büyük hatası geçen sezon sonunda bitirdiği dizilerin (Söz, Avlu, İstanbullu Gelin ve Erkenci Kuş) yerine başlayacak yeni sürpriz işlerini henüz başlatmamış olması ve yeni sezona aktardığı Kuzgın ve Kardeş Çocukları'nın bölümlerini yaz boyunca tekrarlarını vermemesiydi.

2-) Kuzgun ve Kardeş Çocukları 2. sezonu denemeye değerdi. Çünkü biri 7-8, diğeri de 4-5 reytingleri görmüş potansiyeli olan dizilerdi. Kuzgun'un oyuncu takviyeleri yeterliydi ama aynı şeyi Kardeş Çocukları için söyleyemeceğim. Furkan Andıç'ın yerini Berkay Hardal'la kapatamadılar, Cem Davran da diziye fayda sağlayamadı. İki dizide senaryo hataları yüzünden ve yayına geç girmeleri yüzünden apar topar final yaptı/yapacak. (Kardeş Çocukları kendi gününde, Kuzgun da cuma gibi bir günde denenseydi bir nebze reytinglerin daha iyi olacağını düşünüyorum.)

3-) Kanalın bu sezon yaptığı tek doğru hamle gündüz kuşağına sürdüğü Gerçeğin Peşinde programı ve yeni günlük dizisi Seni Kimler Aldı. Kanalın yıllardır süren gündüz kuşağı talihsizliklerine ilaç gibi geldiler.

4-) Çocuk kesinlikle çok yanlış bir günde ekrana sürüldü ve bu yanlışı hala daha sürdürüyolar. Bence dizi gözden çıkarıldı, yeni yılı göremeyeceğini düşünüyorum. Halbuki farklı bir günde denense (örneğin salı yada cuma) çok daha iyi reytingler alabilirdi.

5-) Benim Tatlı Yalanım sezon başlamadan ağustos sonunda cumartesi gününe geçip izleyicisini toplasaydı şu an 4 reytingi rahatça alabilirdi. Dizi şu an 2-3 bandında gidiyor. Dizinin en fazla 26 bölümü görebileceğini (hatta bu düşüş devam ederse 22 yada 23.bölümde) biteceğini düşünüyorum. Belki ufak oyuncu takviyeleriyle reytingi artırılabilir.

6-) Kanalın önümüzdeki aylarda başlatacağı Sevgili Geçmiş, Güvercin ve Sefirin Kızı'nın kanala ilaç gibi geleceğini düşünüyorum. Ben İstanbullu Gelin'in yerine Sefirin Kızı dizisinin başlaması taraftarıyım ama kanal o güne Sevgili Geçmiş dizisini koymuş. Sevgili Geçmiş hikayesiyle AB kategorisinde iyi reytingler alıp zirveye ortak olabilir ama Hercai ve Arka Sokaklar'ın TOTAL grubundaki üstünlüklerini ezemeyecektir. Sevgili Geçmiş dizisinden çok umudum yok açıkçası. Güvercin bir aşk hikayesi anlatacakmış, Total grubunda iyi işler çıkaracaktır. Ama bu üçlüden en çok Sefirin Kızı'ndan umutluyum. Kanala ilaç gibi gelecektir.

(Bu arada misafir yorumcu ararsan talibim @hayret bi şey :A:A)
Teşekkürler :)

Seve seve :)
 
  • Beğendim
Reactions: alperuz

kerem

Favori Üye
Katılım
30 Ekim 2017
Mesajlar
29,640
Reaksiyon puanı
28,589
Puanı
1,060
Konum
Berlin
Emeğine sağlık @hayret bi şey :D

Star'ın çöküşü, Haziran'da biten dizileri ve yeni sezonda iş yapmaması sonucu kaçınılmaz oldu. Doğuş Grubu'nun diğer kanalları kapattığını da düşünürsek finansal olarak zor durumda gibi görünüyorlar. Yakında kanal satılabilir. :)
 
  • Beğendim
Reactions: hayret bi şey

soo

Favori Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
1,701
Reaksiyon puanı
1,298
Puanı
264
En büyük problem sezona iyi hazirlanılmamış olması bence. Tek bir yeni diziyle sezona başladı. O diziyi de benzer hedef kitlesi olan iki rakip dizinin olduğu bir güne attı. Öte yandan Söz, İstanbullu Gelin hatta Avlu gibi en azından sabit bi izleyici kitlesi olan dizileri bitirmiş olması ve o dizilerin yerini dolduracak bir iş olmaması da etken. Yani geçen sezonlarda Star TV yi izleyen izleyici bence bu sezon kanalda izleyecek bir dizi bulamadı. Bu bahsettiğim dizileri izleyen kitlede diğer kanallara ve diğer dizilere kaydı.

Kuzgun ve Kardeş Çocukları geçen sezon bu kadar kötü oranlar almıyordu. Hatta Kardeş Çocukları pazar günü için gayet iyi gidiyordu. Bu sezonda şans verilmesini yadırgamadım ama Kardeş Çocukları en azından Pazar günü devam edebilirdi gün değişikliği yanlış bir hamle oldu.

Benim Tatlı Yalanım yazın kanalı sırtladı. Fakat gün değişikliği yapmakta geç kalındı. Daha önceden Cumartesi gününe alınmalıydı. En azından 4 civarı reytingle devam ederdi diye düşünüyorum. Şu an bile komik ama aldığı 3 küsür reytingle kanalın en yüksek reyting alan dizisi.

Başlayacak olan üç dizinin de geç kaldığını düşünüyorum. Sevgili Geçmiş Cuma günü başarılı olacaktır. Fragmanlarinin ilgi çekici olmasından ziyade bence Cuma günü yayınlanacak herhangi bir yeni dizinin tutma olasılığı yüksek. Hala bir boşluk var. Sefirin Kızı kanalın hatta bu sezonun en iddialı ve beklenen işlerinden biri. Bu sebeple kanalın yüzünü güldüreceğini düşünüyorum. Tahminim Çarşamba yayınlanacak gibi. Güvercin şu an için en az şans verdiğim dizisi. Tabi fragmanı görmek lazım. Onun da Salı yayınlanacağını düşünüyorum ama işi zor.
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,513
Reaksiyon puanı
59,792
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Birkaç sezon öncesi başlayan "başarısı" da zaten transferler ile olmuştu, ondan sonra o işlerin getirdiği izleyiciyle reytingi yemeye devam etti. Şimdi ise tek başına kalınca buhrana uğradı... Hak yerini buldu adalet diyorum sadece. :)